DKC voor vierde keer naar halve finale play-offs

DKC voor vierde keer naar halve finale play-offs

Dankzij een 5-1 zege op Roosterse BC heeft DKC zich voor het vierde opeenvolgende jaar geplaatst voor de halve finale van de play-offs van de Carlton Eredivisie.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De overwinning in sporthal 't Zandje in Den Haag volstond nadat DKC vorige week de uitwedstrijd bij Roosterse BC al met 5-3 gewonnen had. In de halve finale treft de regerend landskampioen BV Almere.

Net als afgelopen week sleepte het herendubbel van DKC het eerste punt binnen. Dat lukten Michiel Kruijt en Thomas Wijers dit keer in twee games. Het vrouwendubbel ging zondagmiddag ook naar DKC. Verloren Daisy Bommeleyn en Marlies Baan in Limburg nog in twee games van Ann Knaepen en Meta Knuth, nu waren de DKC-dames in drie games de beteren.

In tegenstelling tot de heenwedstrijd speelde kopman Mark Caljouw niet tegen zijn angstgegner Marijn Put, maar tegen Rick Steuten. In de eerste game walste Caljouw over zijn tegenstander heen met 21-6. In de tweede game kon Steuten beter meekomen, maar de DKC'er trok met 21-19 toch aan het langste eind. Na drie spannende games zette Joran Kweekel de thuisploeg op een 4-0 voorsprong. Wendy Hoeve deed namens Roosterse BC nog wat terug door Veerle Wijers te verslaan. Via een knappe winst van Baan op Knaepen haalde DKC het vijfde punt binnen en daarmee dus de zege. De resterende partijen werden niet meer gespeeld.

In de halve finale treft DKC Almere, dat in de kwartfinale vrij eenvoudig afrekende met Victoria. De Flevolanders zijn een geduchte tegenstander, want het is het enige team dat dit seizoen nog geen wedstrijd verloor. In november eindige het eerdere duel tussen DKC en Almere in een 6-2 winst voor laatstgenoemde ploeg. De landskampioen moet dus alles uit de kast halen om de derde finale in de clubgeschiedenis te halen. DKC speelt op zondag 10 januari eerst thuis tegen Almere (tijdstip wordt later bekend). In het weekend van 16 en 17 januari is de terugwedstrijd in Almere.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel te veroveren. De…

27 maart 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel verloren.

25 maart 2023

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck heeft voor de 28e keer het landskampioenschap veroverd. In de finale play-off Nederlandse Badminton Eredivisie in de…

25 maart 2023

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

De Nederlandse topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben de halve finale bereikt in het gemengddubbel op de Yonex…

24 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!