DKC voor vierde keer naar halve finale play-offs

DKC voor vierde keer naar halve finale play-offs

Dankzij een 5-1 zege op Roosterse BC heeft DKC zich voor het vierde opeenvolgende jaar geplaatst voor de halve finale van de play-offs van de Carlton Eredivisie.

clubzoeker

Ken je BC Bahosa al?

De overwinning in sporthal 't Zandje in Den Haag volstond nadat DKC vorige week de uitwedstrijd bij Roosterse BC al met 5-3 gewonnen had. In de halve finale treft de regerend landskampioen BV Almere.

Net als afgelopen week sleepte het herendubbel van DKC het eerste punt binnen. Dat lukten Michiel Kruijt en Thomas Wijers dit keer in twee games. Het vrouwendubbel ging zondagmiddag ook naar DKC. Verloren Daisy Bommeleyn en Marlies Baan in Limburg nog in twee games van Ann Knaepen en Meta Knuth, nu waren de DKC-dames in drie games de beteren.

In tegenstelling tot de heenwedstrijd speelde kopman Mark Caljouw niet tegen zijn angstgegner Marijn Put, maar tegen Rick Steuten. In de eerste game walste Caljouw over zijn tegenstander heen met 21-6. In de tweede game kon Steuten beter meekomen, maar de DKC'er trok met 21-19 toch aan het langste eind. Na drie spannende games zette Joran Kweekel de thuisploeg op een 4-0 voorsprong. Wendy Hoeve deed namens Roosterse BC nog wat terug door Veerle Wijers te verslaan. Via een knappe winst van Baan op Knaepen haalde DKC het vijfde punt binnen en daarmee dus de zege. De resterende partijen werden niet meer gespeeld.

In de halve finale treft DKC Almere, dat in de kwartfinale vrij eenvoudig afrekende met Victoria. De Flevolanders zijn een geduchte tegenstander, want het is het enige team dat dit seizoen nog geen wedstrijd verloor. In november eindige het eerdere duel tussen DKC en Almere in een 6-2 winst voor laatstgenoemde ploeg. De landskampioen moet dus alles uit de kast halen om de derde finale in de clubgeschiedenis te halen. DKC speelt op zondag 10 januari eerst thuis tegen Almere (tijdstip wordt later bekend). In het weekend van 16 en 17 januari is de terugwedstrijd in Almere.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!