clubzoeker

Een goede sponsorpropositie opstellen: we gaan, we gaan, we gaan

Een goede sponsorpropositie opstellen: we gaan, we gaan, we gaan

Dinsdagavond kwam de sponsorcommissie weer bij elkaar. We kennen elkaar steeds beter en ook hier willen we aan de hand van doelstellingen die meetbaar zijn, concrete successen gaan boeken.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Momenteel zijn we onderweg naar alle eredivisie verenigingen om daar te sparren over de kwaliteitsimpuls van de Carlton Eredivisie. Willen we de zo vurig gewenste kwaliteitsimpuls geven dan zullen we daar partners voor moeten zoeken die ons hierbij gaan helpen. Het is in dit geval ook weer het verhaal van de kip en het ei, want als we geen geld hebben kunnen we niet door ontwikkelen, maar zonder door te ontwikkelen kunnen we partners niets bieden.

Het is dus van belang dat we duidelijk gaan krijgen waar we met de Carlton Eredivisie naar toe willen, zodat we een goede sponsorpropositie kunnen opstellen waar we mee op pad kunnen gaan. Er moeten nog een paar verenigingen bezocht worden en dan kunnen we daar mee aan de slag.

Inmiddels is ook bekend dat het Europees Kampioenschap Aangepast Badminton naar Nederland komt in november 2016. Albert Valentijn, regiomanager Limburg, is hierin de trekker van het project en ook hij heeft sponsorinkomsten nodig om het evenement begrotingstechnisch op slot te krijgen. Daar gaan we hem als sponsorcommissie bij helpen. Met Jordy Brouwer von Gonzenbach, hebben we een rolstoel badmintonner in de sponsorcommissie die kans maakt op deelname aan het EK AB in Nederland. Het ligt dus voor de hand dat we met hem de boer op gaan voor Albert Valentijn om het EK AB financieel te ondersteunen. Richard Dijk gaat ook met Jordy op pad, gezien de ervaringen die Richard reeds opgedaan heeft met vergelijkbare evenementen.

Daarnaast heb ik Eddy Boerman opgebeld, onze blademintonner, met de vraag of hij ook mee kan en wil helpen. Blademintonner Eddy Boerman is ook een kanshebber op deelname aan het EK AB en is een echte ambassadeur. Gelukkig heeft Eddy aangegeven mee te willen helpen daar waar hij kan en zo hebben we met Richard Dijk en de twee parabadmintonners Jordy Brouwer en Eddy Boerman een team dat Albert Valentijn kan ondersteunen in de zoektocht naar sponsoren. Ik wens ze allemaal enorm veel succes en ben enorm trots op dit supertrio.

Ik sprak net over de Carlton Eredivisie, dat we die willen opwaarderen, maar daarnaast hebben we nog andere evenementen die we kunnen gebruiken om de totale uitstraling van onze badmintonsport te doen groeien. Daar hebben we over nagedacht en waar we zeker ook over na moeten denken is de manier waarop deze in toekomst georganiseerd gaan worden. Een aantal evenementen worden door Badminton Nederland georganiseerd en een aantal worden georganiseerd door verenigingen. We moeten goed nadenken welke constructie voor welk evenement het beste is en waar we het grootste afbreukrisico lopen, wordt vervolgd.

Woensdag ben ik met Richard Dijk afgereisd naar Wateringen om daar met een afvaardiging van VELO van gedachte te wisselen over de kwaliteitsimpuls van de Carlton Eredivisie. Het bleek dat de wensen die wij hebben, ook wel leven bij VELO. Is een inkoppertje natuurlijk, want iedereen wil graag dat we met de Carlton Eredivisie stappen gaan maken. Het gaat me even te ver om hier de ins en outs te delen, maar neem van mij aan dat we de input die we hebben gekregen gaan verwerken in het totaaldocument naar aanleiding van de bezoeken aan de verenigingen.

Wat een belangrijke constatering is, is het feit dat het langs gaan bij de verenigingen enorm wordt gewaardeerd. Men wordt serieus genomen, gewaardeerd en er wordt naar ze geluisterd. Om dat vertrouwen niet meteen weer om zeep te helpen, zullen we dus een goed vervolg moeten geven aan de bezoeken. Datgene wat we nu allemaal gehoord en mee gekregen hebben, moet er toe gaan leiden dat er iets mee gedaan gaat worden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Tabeling en Piek door naar tweede ronde Malaysia Open

Tabeling en Piek door naar tweede ronde Malaysia Open

In een spannende driesetter - driegamer voor de puristen - hebben Robin Tabeling en dubbelpartner Selena Piek hun eerste partij…

29 juni 2022

Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Cheryl Seinen en Debora Jille zijn terug in Europa, maar voor dubbelaars Tabeling-Piek en Jille-Van der Lecq en singelaar Mark…

27 juni 2022

Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!