clubzoeker

Kwartfinales Carlton Eredivisie: halve finalisten bekend

Kwartfinales Carlton Eredivisie: halve finalisten bekend

Op zaterdag 12 en zondag 13 december hebben de terugwedstrijden plaatsgevonden van de kwartfinalewedstrijden in de Carlton Eredivisie. Van Zundert/VELO, Qontent Almere, BV Slotermeer en BC DKC hebben zich daarin (na een best-of-2 serie) weten te plaatsen voor een plek in de halve finale.

SportSport

Ken je BC De Zeemeeuwen al?

Qontent Almere wist opnieuw te overtuigen. Na vorige weekend al met 6-0 te hebben gewonnen, werd BC Victoria in Almere opnieuw verslagen: 5-0. Door deze overwinning bleef Qontent Almere ongeslagen en houdt haar favorietenrol in stand. BC DKC won ook de tweede wedstrijd en ligt nog steeds op koers om de titel om het landskampioenschap te verdedigen. In Den Haag werd door de huidige landskampioen met 5-1 gewonnen van Roosterse BC, nadat eerder al in Limburg de uitwedstrijd met 5-3 was gewonnen. Spannend was het in Haarlem, waar BC Duinwijck net niet wist te stunten tegen Van Zundert/VELO.

BC Duinwijck had de heenwedstrijd in Wateringen verloren (6-2) en moest dus winnen om een kans op plaatsing voor de halve finale te houden. De ploeg uit Haarlem nam een 4-2 voorsprong, maar zag Van Zundert/VELO door winst in de twee gemengddubbelspelen sterk terugkomen tot 4-4. In de Golden Game die daarop moest worden gespeeld, trok de ploeg uit Wateringen toch nog aan het langste eind.

Ook de wedstrijd tussen Amersfoort en BV Slotermeer stond bol van de spanning en moest net als een week eerder uiteindelijk door een Golden Game worden beslist. De wedstrijd ging gelijk op, met kansen op de eindzege voor beide verenigingen, maar eindigde tenslotte in 4-4. BV Slotermeer wist daarna met 21-19 de Golden Game te winnen en zich verrassend voor de halve finales te plaatsen.

Uitslagen zaterdag 12 december

  • Amersfoort - BV Slotermeer* (4-4) *wint na Golden Game
  • Qontent Almere - BC Victoria (5-0)

Uitslagen zondag 13 december

  • BC Duinwijck - VELO* (4-4) *wint na Golden Game
  • BC DKC - Roosterse BC (5-1)

Programma halve finales

Weekend 9/10 januari 2016: Van Zundert/VELO tegen BV Slotermeer en BC DKC tegen Qontent Almere. Weekend 16/17 januari 2016: BV Slotermeer tegen Van Zundert/VELO en Qontent Almere tegen BC DKC.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!