SportSport

Gayle Mahulette heeft genoten van de kerstsfeer in Wales

Gayle Mahulette heeft genoten van de kerstsfeer in Wales

Wat een belevenis was het hier in Wales, ik heb zoveel leuke dingen gedaan en gezien! Laat ik bij het begin beginnen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Na vijf weken geen toernooien gespeeld te hebben en veel trainingsuren gemaakt te hebben, vloog ik afgelopen dinsdag avond naar Bristol, Wales. Het (international challenge) toernooi werd in Cardiff gehouden, ongeveer anderhalf uur van Bristol vandaan met de bus. Ik zou rond 23:30 uur ongeveer aankomen. Een lange dag dus, waarbij ik aan het eind van de trip behoorlijk moeite had om mijn ogen open te houden. Maar de gedachte dat ik mijn uitstap halte zou missen haalde me telkens uit mijn knikkebollende hoofd. Veilig aangekomen in het hotel, kon ik snel mijn bed in duiken. Natalia Perminova zou vanaf de volgende dag mijn roommate worden. Zij komt uit Rusland, maar traint vaak met ons mee op Papendal. Altijd gezellig om een kamer te delen met iemand.

Woensdagmiddag heb ik samen met Mark Caljouw getraind. We hebben wat oefeningen gedaan als laatste voorbereiding voor onze partijen in het hoofdtoernooi op donderdag. Normaliter ga ik een dag voordat ik moet spelen naar het toernooi toe, maar aangezien ik voor dit toernooi eerst in de kwalificatie stond, had ik al geboekt voor dinsdag. Als ik kwalificatie zou moeten spelen zou ik woensdag al op de baan staan, maar nu hadden we dus na de training vrije tijd over. Ik ben op verkenning gegaan in het grote centrum van Cardiff en kan je vertellen dat het een echte aanrader is! Vooral voor mensen die van een gezellige kerstsfeer houden! Heel veel kerstkraampjes en mooie kerstversieringen, lekker eten en hele vriendelijke mensen die helemaal in de kerstmood zijn.

Mark en ik zijn later wat gaan eten in een wereldrestaurant waarbij we onze ogen uitkeken. Er waren zoveel keuzes, dat je het op een gegeven moment even niet meer wist. Alles zag er heerlijk uit!

De volgende dag was het matchday! Tijd voor mijn eerste wedstrijd tegen een speelster uit Wales. Omdat ze op thuisgrond speelde, waren er zo'n stuk of 4 camera's op de baan gericht. Daar kreeg ik in het begin wel even de zenuwen van, maar toen ik eenmaal stond te spelen had ik daar geen last van. De wedstrijd ging lekker, ik kon haar goed uitspelen in de eerste set. In de tweede set gaf ze meer tegenstand en werd het wat spannender. De wedstrijd heb ik uiteindelijk met 21-13/21-18 gewonnen. Een lekker gevoel na zo een lange tijd geen wedstrijden gespeeld te hebben.

Lees de rest van dit artikel op de website van Gayle Mahulette.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC gaat op voor tweede landstitel

DKC gaat op voor tweede landstitel

Na 2013, 2015, 2017 en 2019 staan de badmintonners van DKC voor de vijfde keer in de finale om de landstitel. Alleen in 2015…

24 maart 2023

In gesprek met Jan Helmond: het schip Badminton Nederland dat van richting moet veranderen

In gesprek met Jan Helmond: het schip Badminton Nederland dat van richting moet veranderen

Langere tijd geleden had ik een gesprek met Jan Helmond, voorzitter van Badminton Nederland. Één van de afspraken…

23 maart 2023

Voeg ook jouw badmintonclub toe aan onze clubzoeker!

Voeg ook jouw badmintonclub toe aan onze clubzoeker!

Op badmintonline.nl bieden we alle badmintonclubs in Nederland een clubprofiel aan, ook badmintonverenigingen die lid zijn van…

21 maart 2023

Kwartfinale All England 2023 eindstation voor topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek

Kwartfinale All England 2023 eindstation voor topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek

Deze week nam een kleine selectie Nederlanders deel aan de Yonex All England Open 2023 in Birmingham, Engeland. Het is een BWF…

18 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!