SportSport

Topbadminton op het 39e Carlton International Youth Tournament

Topbadminton op het 39e Carlton International Youth Tournament

Tussen Kerst en Oud & Nieuw vond het traditionele Carlton International Youth Tournament plaats, met dit jaar meer dan 680 deelnemers in vijf leeftijdscategorieën.

clubzoeker

Ken je BC Thuve al?

Ondanks het gebruik van vijf sporthallen op de eerste dag van het toernooi, moest de toernooi-organisatie desondanks spelers in de U15 klassen op een reservelijst plaatsen.

De toernooi-organisatie besloot daarnaast de U13 klasse in de ochtend de mixen te laten spelen in een sporthal; daarna werden de jongens en meisjes verdeeld over twee sporthallen, om afwijzigingen in ook deze klasse te voorkomen. Geen makkelijke opgave voor de nieuwe toernooimanagers Kyra Bogman en Tom van de Berg.

Spelers uit meer dan 25 verschillende landen, inclusief topbadmintonlanden als Engeland, Duitsland en Denemarken, streden gedurende drie dagen topbadminton tegen elkaar. Een selectie uit Portugal en Israel deden voor het eerst mee en landen als Malta, Griekenland, Oostenrijk, Schotland, Frankrijk, Belgie, Zwitserland en Spanje hadden een selectie afgevaardigd naar het toernooi. Ook de Nederlandse topjeugdspelers speelden in de diverse klasses mee.

De eerste dag van het hoofdtoernooi werd er gespeeld in vijf sporthallen in Hoensbroek, Heerlen, Brunssum en Beek. Ongeveer 40 vrijwilligers van BC Victoria organiseerden gezamenlijk deze eerste dag van het toernooi. Op de tweede dag van het toernooi werden nog enkele kwartfinales en alle halve finales gespeeld, waarna om 15.00 uur de finales startten, met vaak prachtig badminton, op hoog niveau. Op diezelfde dag werd het traditionele dubbeltoernooi in Sporthal Rumpen georganiseerd. Dit is toernooi is voor spelers die zich niet voor de kwart of halve finales gekwalificeerd hadden.

Op de derde en laatste dag, het 39e Carlton International Youth Tournament eindigde met het teamtoernooi, ook in vijf klasses. Met meer dan 50 teams werd er om de titels gestreden in twee sporthallen.

De organisatie kan terugkijken op een succesvol 39e editie van het toernooi.

Uitslagen

U 11 - Categorie

De jongenssingle werd gewonnen door William Rathmann uit Denemarken. Rathmann speelde ook de dubbelfinale samen met William Boegebjerg; samen verloren zij van Simon Krax en Kiran-Kausha Suryadevara uit Duitsland. Krax won ook een tweede titel in het gemengddubbel, samen met Esin Habiboglou. Zij wonnen van Kiran-Kausha Suryadevara en Janina Hartmann. De meisjessingle werd gewonnen door Chloe Li uit Nederland. Zij versloeg Famke Wouters van organiserende club BC Victoria. Sophie Heidebrecht en Anna Marie Mejikovski (Duitsland) wonnen de meisjesdubbel door Chloe Li and Stefanie Nijsse te verslaan (Nederland).

U 13 - Categorie

In deze categorie werden beide singles gewonnen door twee Engelse spelers; Ethan Rose won de jongenssingle door Christopher Vittorianite verslaan in een prachtige finale. Gauri Shidhaye won de meisjessingle ten koste van Jessica Silvennoinen (Zweden). Laeticia Jaffrenou uit Frankrijk won twee titels, de meisjesdubbel en de gemengddubbel. In het meisjesdubbel samen met Gwenaelle Dolou; hierin versloegen zij Bonny Kapell en Jessica Silvennoinen uit Zweden. In het gemengddubbel speelde ze met Yohan Taing en wonnen zij de finale van het Zweedse paar, Albin Nilssonand Jessica Silvenoinnen. De jongensdubbel werd gewonnen door het Deense koppel Jonathan Hertz and Oskar Tomming Larsen, door Malik Bourakkadi en Nils Dubrau uit Duitsland te verslaan.

U 15 - Categorie

Clara Lassaux (België) won twee titels in de U15 categorie. Ze won de meisjessingle in een compleet Belgische finale waarin zij Steffi van de Vel versloeg. In het meisjesdubbel speelde Lassaux samen met Evelien Cauwenberg en wonnen van het Nederlandse koppel Daphne Jansen and Amy Tan. YanisGaudin (Frankrijk) won de jongenssingle door Yann Orteu uit Zwitserland te verslaan. James Penver en Will Jones uit Engeland/Groot- Brittannië wonnen de jongensdubbel ten koste van Joshua Apiligaand Adam Pringle (Schotland). Jones won ook het gemengd dubbel, samen met Rachel Woods (Noord Ierland); Lukasz Cimoszand / Karoline Szubert (Polen) werden in de finale verslagen.

U 17 - Categorie

Zwitserse speler Jeremy Poy won de jongenssingle door Sebastiaan Li (Nederland) te verslaan. Li speelde daarnaast ook de gemengddubbel finale samen met Alyssa Tirtosentono, maar moesten hierin hun meerdere erkennen tegen het Franse koppel Fabien Delrue en Florine Dupont. Delrue won daarna ook nog het jongensdubbel met Maxime Briot in een gehele Franse finale. Dorian Boully en Yann Breton moesten hierin het onderspit delven. Leonice Huet uit Frankrijk won de meisjessingle ten koste van Alyssa Tirtosentono.

U 19 - Categorie

Beide singles werden in deze categorie gewonnen door twee Nederlandse spelers; Tamara van der Hoeven won de eerste set en zag daarna Marie Demeyere (België) opgeven met een blessure. Joran Kweekel won de jongensenkel door in de finale te winnen van Maxime Leveque. Kweekel won daarna ook het gemengddubbel met Anne Vievermans (Roosterse BC), door het Belgische koppel Elias Bracke en Lise Jaques te verslaan. Vievermans won daarna ook het meisjesdubbel, samen met gelegenheidspartner EvieBurbidge uit Groot-Britannie. Zij versloegen Lise Jaques en Sixtine Roy.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!