SportSport

Verkennende gesprekken voor de toekomst

Verkennende gesprekken voor de toekomst

Voordat ik afgelopen maandag naar de nieuwjaarsborrel van Badminton Nederland ging, had ik eerst een gesprek met Yonex samen met collega Rémon Verbeek.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In 2016 is voor de laatste keer de Yonex Dutch Open gepland in Almere en dan loopt de overeenkomst af met Yonex. En dus is het verstandig om met elkaar in gesprek te gaan om te bespreken wat de wensen van beide kanten zijn. Naast de overeenkomst met Yonex, loopt ook de overeenkomst af met het Topsportcentrum Almere. De relatie met Yonex is goed en we zijn ons er beide van bewust dat we meer uit onze samenwerking kunnen en misschien wel moeten halen. Maar ook de keuze voor de locatie zal gemaakt moeten worden. Diverse locaties hebben we in beeld en die komen met een bod waar wij dan een keuze uit moeten maken. Een ding staat vast, we moeten voor 1 mei a.s. aan de BWF doorgeven of we in 2017 een Dutch Open organiseren. Maar ja, een aantal uitdagingen hebben we daar, want het prijzengeld moet omhoog, volgens de reglementen van de BWF, en de dollar staat ook niet al te gunstig. Al heb ik er alle vertrouwen in dat we het voor elkaar gaan krijgen dat we de komende jaren een Dutch Open organiseren.

De nieuwjaarsborrel was dit jaar voor het eerst in het Huis van de Sport, de nieuwe locatie van het bondsbureau en daar hebben we het prima naar ons zin. Nadat voorzitter Clemens Wortel zijn nieuwjaarstoespraak had uitgesproken werd de aanwezigen de mogelijkheid geboden om middels speeddate sessies kennis te nemen van de vorderingen die we maken met de deelprojecten vanuit A Clear Future. Een leuke bijeenkomst waarvan ik persoonlijk vind dat daar wel meer geïnteresseerden op af zouden moeten komen. Daar snij je meteen de kern aan waarom we A Clear Future op hebben laten stellen, want om meer betrokkenheid te krijgen moeten we nog heel veel werk verzetten.

Verkennende gesprekken, zo ook met het SBT, Stichting Bevordering Topbadminton, alwaar we een overeenkomst mee hebben voor het huren van apparatuur voor vier benoemde evenementen. Ook deze overeenkomst loopt af en men wil graag de overeenkomst met Badminton Nederland opnieuw aan gaan. Voor het SBT is het wel van belang welke keuze we maken voor het organiseren van de Dutch Open. Ook hier weer een open gesprek waarbij we goed met elkaar van gedachten hebben gewisseld en zelfs wat hebben zitten brainstormen over mogelijkheden om meer uit sommige evenementen te halen. Denk daarbij aan de Kick-Off van de Carlton Eredivisie. Wordt ook vervolgd.

Verkennende gesprekken, vorige week sprak ik erover dat kansen zich aandienen en zo ook een partij die ons kan helpen om een samenwerking met mogelijke sponsoren marketingtechnische vorm te geven. Dat bedrijf werft geen sponsoren, maar kan wel helpen bij het opstellen van een marketingplan en dergelijke om met die sponsor het maximale rendement te behalen voor zowel de sponsor als voor ons. Ik heb er zo mijn ideeën al weer bij en denk dat er mogelijkheden zijn om er ons voordeel mee te doen.

Zaterdag een drukke dag want 's-morgens hadden we bestuursvergadering en aansluitend een gesprek met de schrijvers van het visiedocument A Clear Future. En dat ontaarde in een super open gesprek over hoe zij dachten over waar wij mee bezig waren. Ze constateren dat vanuit het land nog erg weinig geluiden komen dat men ziet en hoort dat er veel verandert. Wij als bestuur denken dat we goed op weg zijn, maar het landt nog niet in ons kikkerlandje. Maar we moeten goed beseffen dat we daar waar het om draait niet uit het oog verliezen en dus is dat klankborden met de grondleggers van het visiedocument een uitermate waardevolle bijeenkomst. We hebben plannen te over en een aantal van de plannen die ik heb gaan we ook concretiseren. Ik wil ook graag successen boeken en ja, ik heb niet altijd het geduld want wil graag stappen zetten. Resultaten boeken. Op naar een heldere toekomst.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!