Nieuw ledenpas heilige graal Badminton Nederland voor meer inkomsten?

Nieuw ledenpas heilige graal Badminton Nederland voor meer inkomsten?

Ik heb eerder aangegeven dat er het nodige in de steigers staat en één van die dingen die in de steigers stond was de Accountmanager Sponsoring.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ik ben er super trots op dat we per 1 april aanstaande invulling gaan geven aan deze nieuwe functie binnen Badminton Nederland. In de persoon van Richard Dijk hebben we nu een actieve sponsorfinder die op zoek gaat naar organisaties die zich kunnen vinden in de USP's van de badmintonsport. USP staat voor Unique Selling Points, oftewel de unieke punten waarmee de badmintonsport zich onderscheid van alle andere sporten. Dan hebben we het bijvoorbeeld over de snelheid, want badminton is de snelste racketsport ter wereld. Daarnaast is het een lifetime sport, want of je nu jong of oud bent, valide of minder valide, je kunt te allen tijde badmintonnen.

Met Richard Dijk hebben we een collega in huis gehaald die zich wat betreft sponsoring al heeft bewezen. Denk dan bijvoorbeeld aan het organiseren van de Carlton GT Cup, waarbij hij voor een budgetneutraal evenement zorgt middels voldoende sponsorbijdragen. Samen met collega Hendrik Boosman heeft hij tevens de Yonex Dutch Open meer uitstraling aan het toernooi gegeven door nieuwe partners aan het event te binden. Ik ken Richard als een man die het hart op de goede plaats heeft staan voor de badmintonsport, commercieel creatief is en met zijn passie en drive de nodige partners aan onze sport kan verbinden. Samen met Manager Sponsoring en Evenementen, Hendrik Boosman, geloof ik er in dat we successen kunnen boeken. Ik wens beide heren dan ook enorm veel succes toe.

Daarnaast hebben we dan nog steeds de sponsorcommissie. De sponsorcommissie komt sinds enige tijd regelmatig bij elkaar om ideeën te laten ontstaan. Tijdens die bijeenkomsten kunnen we dan goed met elkaar van gedachte wisselen over de ideeën die we hebben, zodat als we er met z'n allen in geloven, in de praktijk gebracht kunnen worden. Zie het als een soort van klankbordgroep. Ik denk dan ook dat we klaar zijn voor de toekomst als het gaat om sponsoring. Uiteraard bespreek ik met regelmaat de vorderingen zodat er tijdig bijgestuurd kan worden indien dat noodzakelijk is.

Wat nog wel in de steigers staat is de fysieke ledenpas. Afgelopen week hebben we daar op het bondsbureau nog eens goed over nagedacht. Want hoe gaan daar nu precies invulling aan geven en wat voor kosten komen daar bij kijken. Een fysieke ledenpas kost geld, maar als we daarmee meer mensen aan Badminton Nederland kunnen binden, krijgen we meer inkomsten binnen. Meer inkomsten dekken de kosten van die pas af en zou uiteindelijk ook meer inkomsten op moeten leveren die we kunnen steken in de ontwikkeling van de sport.

Ik geloof erin als we een ledenpas introduceren waar iedereen wat aan heeft, we meer mensen aan weten te sluiten bij Badminton Nederland. Ik ga niet alle ins en outs op tafel leggen, daarvoor is het nog te prematuur. De fase waarin we nu zitten, is dat we weten wat we willen, waar we de toegevoegde waarde van zien, maar dat we inzichtelijk moeten krijgen wat het gaat kosten. Daarmee kunnen we dan gaan kijken of we er als bond in gaan investeren. Los daarvan kunnen we er ook partners voor gaan zoeken, die ook geloven in deze pas, en zich daarmee aan die pas verbinden.

Ik hoop van ganser harte dat we snel spijkers met koppen kunnen slaan. Een pas met voordeel voor de leden, voordeel voor de verenigingen en gebruiksgemak. Erg vaag vooralsnog, maar ik ga er voor dat we straks iets krijgen waar we een deel van onze waarde kunnen laten zien. To be continued.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!