clubzoeker

Het aangepast badminton heeft mijn hart gestolen

Het aangepast badminton heeft mijn hart gestolen

Afgelopen weekend vonden de nederlandse kampioenschappen aangepast badminton plaats in Veenendaal.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In vier categorieën werd er gestreden om de nationale titels: rollers, zitters, kleine mensen en staanders.

Badmintonclub Duovereniging Veenendaal organiseerde het evenement voor de tweede maal. Bijzonder want deze badmintonclub had tot voorkort zelf nog geen aangepast badmintontak. "Het aangepast badminton heeft mijn hart gestolen", vertelt voorzitter Edwin Schiemer.

"Ik kwam in contact met deze sport, omdat Eddy Boerman eens meedeed met een valide toernooi van onze vereniging. Ik werd gewaarschuwd dat ik niet moest schrikken, want er stond een been in de kleedkamer. Hij bleek van Eddy te zijn. Ik ging met Eddy in gesprek en hij vertelde dat hij dit toernooi speelde ter voorbereiding op het NK aangepast badminton een week later. Dit gesprek is mij altijd bijgebleven. We nodigden Eddy uit om een demonstratie te geven. Hij regelde dat een deel van het Nederlands team meekwam. Ik vond het mooi om te zien, het maakt niet uit hoe, iedereen kan badmintonnen. We besloten ons daarom aan te melden als gastheer voor het NK 2015. Dit beviel ons erg goed en ook van Badminton Nederland kregen we een rapport met prachtige cijfers en de toewijzing voor het organiseren van het NK in 2016 en 2017. Ik ben trots."

Rollers

Bij de rollers werden de enkelspelen verdeeld in een A en B categorie. Hub Leerschen werd in de mannen B Nederlands kampioen door Leen van der Toorn te verslaan in een spannende finale (21-15, 21-23, 21-11). De heren A werd een prooi voor Quincy Michielsen. Hij versloeg de als eerste geplaatste Jordy Brouwer met duidelijke cijfers (21-7, 21-13). Bij de vrouwen B werd Sanneke van der Vliet Nederlands kampioen. Zij versloeg clubgenoot van Redeoss Helga Karlas in drie sets (21-23, 21-16, 21-11). Ilse van der Burgwal mag de vrouwen A titel wederom op haar naam schrijven. Zij had weinig moeite met de winnaar van het zilver Mylene Pijpers-Rombouts (21-3, 21-4). Dit was echter niet de enige titel voor Ilse. Zij won de dubbelfinale met Inge Bakker van Sanneke en Mylene. Ook in het gemengd dubbel was er goud voor Ilse die samen met Quincy won van Jordy en Mylene. De mannen dubbel titel ging naar Jordy en zijn partner Tim Quartel, zij wonnen van Quincy en Willem van Roosmalen.

Zitters

De zitters waren dit jaar weer aanwezig tijdens het Nederlands kampioenschap. Deze categorie bestaat uit badmintonners die zittend op de grond de sport beoefenen. De deelnemers speelden gemixt het enkel en dubbelspel. De enkel werd gewonnen door Hans van Buuren. Hij was in de finale te sterk voor Oebele de Vries (21-7, 21-10). De dubbel werd een prooi voor John Eijpe en Irma Jannsen, zij versloegen Hans van Buuren en Tom Janssen.

Kleine mensen

De kleine mensen speelden het enkelspel en het gemengd dubbel. Joey Lie kon zijn tweede heren enkel titel op zijn naam schrijven door winst op Tim Beumer in de finale (21-4, 21-7). Bij de vrouwen was Esther Meijer de winnares. Zij won van runner-up Tinka Klein (21-9, 21-15). De mix werd een prooi voor Joey en Elise van Scholl, die in de finale wonnen van Tim Beumer en Esther Meijer.

Staanders

De staande heren streden in twee categorieën om de prijzen. Nederlands kampioen in de heren B is Axel Nieuwenhuyse. Hij won van Paul Rutten (21-8, 21-8). Bij de heren A was de titel voor de derde maal op rij voor Mark Modderman. Hij versloeg Bas den Turck (21-5, 21-7). Bij de dames was de titel voor Megan Hollander. Zij liet Carmen van Kester achter zich (21-16, 21-14). Carmen en Megan wonnen samen de Nederlandse titel bij de vrouwen dubbel, zij versloegen Anouk Meijs en Tess Scheele. Carmen werd tevens samen met Mark nationaal kampioen in de mix, Megan en Eddy Boerman moesten daar genoegen nemen met zilver. In de heren dubbel was er wel goud voor Eddy samen met Bas. Zij wonnen in een spannende driesetter van Mark en Axel.

Aanstormend talent

Na de medailles stonden er nog twee grote bekers op tafel. De Carol de Meijer trofee gaat naar de meest strijdlustige deelnemer, die niet in de prijzen is gevallen. Deze was dit jaar voor Harrie Jansen. De prijs belooft veel goeds. Toen hij voor het eerst werd uitgereikt, in 2011, ging hij naar Jordy Brouwer. Jordy is inmiddels diverse malen Nederlands kampioen geweest en zit in de nationale selectie. De andere prijs, die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt, is voor het aanstormend talent van het aangepast badminton. Deze ging dit jaar naar Joshua Donker. Joshua is pas zestien jaar en deed voor het eerst mee aan het NK. Hij wist direct twee keer brons in de wacht te slepen, zowel in de herendubbel als enkel. Een belofte voor de toekomst.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Tess Scheele

Tess Scheele

Deze jonge twintiger uit gemeente Westland houdt van schrijven én van badminton. Ze combineert deze twee passies hier op badmintonline.nl!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november 2023 vond in Nijkerk de najaarse Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en…

20 november 2023

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Na een jarenlange daling van het aantal deelnemende verenigingen, teams en individuele jeugdleden is er afgelopen jaar een…

20 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!