clubzoeker

Almere onder de voet gelopen door Duinwijck

Almere onder de voet gelopen door Duinwijck

Almere heeft de uitwedstrijd in Haarlem tegen Duinwijck BC met 2-6 verloren. Hierdoor moeten de Almeerders Duinwijck ook nog eens voorbij laten gaan in de stand van de Carlton Eredivisie.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Alleen Manon Sibbald en het gemengd dubbel Dave Khodabux en Ilse Vaessen wisten hun partijen te winnen. Zorgen bestaan er voor Sebastiaan Li die geblesseerd op moest geven.

Dave Khodabux en Leon Nottelman stonden op de baan om hun partij te spelen tegen Ralph Starren en Jordy Hilbink. Ze begonnen niet goed en stonden snel op een 7-2 achterstand. Gedurende die eerste game kwamen ze wel dichterbij maar moest de winst laten aan de Haarlemmers. In de tweede game een heel ander beeld. Nu een 7-2 voorsprong en in deze game een maatje te groot voor hun opponenten. Met 21-10 trokken ze de stand in de partij weer gelijk. Hoe anders liep het weer in de derde game. Bij Ralph en Jordy liep het lekker maar bij Dave en Leon viel alles net verkeerd en moesten hun meerdere erkennen aan de mannen van Duinwijck met 14-21.

Ilse Vaessen en Tamara van der Hoeven traden voor hun dames dubbel aan tegen Akvile Stapusaityte en Victoria Williams. Ook hier snel een achterstand van 2-7 al kwamen de Almeersen sterk terug om met 11-10 de rust in te gaan. Helaas konden de dames de voorsprong niet vast houden en ging de game naar Duinwijck met 17-21. Ook in de tweede game gingen Ilse en Tamara de rust in met 11-10. De beide koppels ontliepen elkaar niet erg veel maar Akvile en Victoria trokken aan het langst eind met 21-19 en brachten de stand op 2-0 in Haarlems voordeel.

Aram Mahmoud nam het op tegen Jerry Natenstedt. Aram speelde zijn eerste wedstrijd voor team 1. Van de 12 wedstrijden die hij in de 1e divisie speelde won hij er maar liefst 11 dus een plek in team 1 had hij wel verdiend deze avond. Hoewel hij eerder Jerry al twee keer had verslagen lukte dit vanavond niet al had er wel meer ingezeten. Via 10-11 en en 18-21 won Jerry de eerste game. In de tweede nam de Duinwijcker snel een 11-4 voorsprong. Aram kwam nog wel terug maar met 15-21 kwam de stand op 3-0 in Haarlems voordeel.

Toen was het de beurt aan Manon Sibbald. Manon gaf haar goede optreden van vorige week een goed vervolg en was in de eerste game veel te sterk voor Dorien Lups. Smashes, drops, schijnslagen, alles zat er in met veel mooie punten. De tweede game leek een formaliteit maar hoe anders kan het lopen. Een constante achterstand en Dorien leek grip te krijgen op het spel van Manon. Manon verloor de tweede game toch wel verrassend met 18-21. Maar in de derde game ging pakte ze de draad weer op en speelde weer zoals in de eerste game. Met 11-4 in de rust kwam ze bij 20-14 op matchpoint en benutte die direct. Er was echter één persoon in de hal die de shuttle in zag en dat was de lijnrechter. Dus geen 2-0 maar 20-15. Manon liet zich niet van de wijs brengen en pakte het tweede matchpoint alsnog.

Ondertussen was Sebastiaan Li begonnen aan zijn partij tegen Jordy Hilbink. Die partij duurde slechts een paar minuten want Sebastiaan moest geblesseerd opgeven. Dat betekende een 4-1 voorsprong voor Duinwijck.

De 16-jarige Madouc Linders speelde niet onverdienstelijk tegen de geroutineerde tweevoudig Litouwse kampioene en tweevoudig Olympiaganger Akvile Stapusaityte. Beide speelsters ontliepen elkaar niet veel en gingen rusten op 9-11 in het voordeel van Akvile. Voornamelijk door eigen toedoen gaf ze de set met 16-21 weg. Ook in de tweede game een gelijk opgaande strijd maar Manouc speelde een ietwat ongelukkig tweede deel en verloor die game met 13-21. Madouc liet echter zien dat ze zeker een belofte voor de toekomst is. Akvile moest alle zeilen bijzetten om Madouc te verslaan. De stand wel inmiddels 5-1 voor Duinwijck.

Nog twee gemengd dubbels te gaan. Dave Khodabux en Ilse Vaessen haalden het tweede punt binnen tegen Jerry Natenstedt en Victoria Williams. Hoewel er in de eerste game lang tegen een achterstand werd aangekeken kwamen Ilse en Dave knap terug tot 19-19. Na enkele gamepointen en met hulp van een paar foute Haarlemse services werd de eerste binnen gesleept met 23-21. De tweede game verliep een stuk eenvoudiger. Met 21-10 werd het tweede punt voor Almere veilig gesteld: 2-5.

Het laatste gemengd dubbel ging tussen Leon Nottelman met Tamara van der Hoeven en Ralph Starren met Dorien Lups. De eerste ging werd simpel met 21-10 gewonnen. In de tweede waren de koppels meer aan elkaar gewaagd maar de winst was met 21-19 voor Ralph en Dorien. Spannend was het in de derde game. Leon en Tamara kregen op 16-20 vier matchpoints tegen maar werkten die allemaal weg. Ook het vijfde matchpoint leek weggewerkt te zijn maar de lijnrechter besliste anders en wonnen de Duinwijckers met 21-23 en dus de partij.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!