SportSport

Hoornse BV verliest nipt van TFS Barendrecht

Hoornse BV verliest nipt van TFS Barendrecht

Team 1 van Hoornse BV heeft vanmiddag een puike partij gespeeld tegen medeprovendus TFS Barendrecht. In een sportieve wedstrijd moesten de Horinezen uiteindelijk toch buigen: 3-5.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In de thuiswedstrijd waren de dubbels gelijk om van te smullen. Steef van Wooning en Nick Veerman speelden een prachtige pot met mooie slagenwisselingen, maar met driemaal 21-19 werd net aan verloren. Marsha van Beusekom en Feng Groothuijse maakten het minstens net zo spannend. Met 19-21 werd de eerste game verloren, maar met 21-18 werd een derde game afgedwongen. In deze game pakten de Hoornse dames aan het einde het initiatief en zetten met 21-18 de 1-1 op het bord.

Dave Veerman speelde de 1e herensingle op het scherpst van de snede. Ruud Nagel bood veel weerstand, maar in twee sets, 21-17, 21-16, was Dave de beste en zette HBV zowaar op voorsprong. Marsha had een zware eerste set met veel onnodige fouten. In de tweede set werd het spannender, maar Pascalle van Nielen pakte de overwinning met 12-21, 18-21. 2-2.

Nick kon in beide games dicht bij Ruben Kweekel blijven, maar de TFS'er wist via harde smashes de partij binnen te slepen met 21-17, 21-18. Chloe Mayer ging uitstekend van start in haar damessingle. Ze nam een grote voorsprong, maar langzaam maar zeker begin die te slinken. Sandy Bommeleyn kwam dichtbij, maar met 21-19 sleepte Chloe de game binnen. Het initiatief bleef in de tweede game bij Chloe en met 21-15 werd het 3-3.

De gemengddubbels moesten de beslissing brengen. Terwijl het publiek op de achtergrond genoot van een heerlijk kopje soep, gingen beide mixen in twee sets naar TFS Barendrecht.

Een sportieve wedstrijd en HBV kan tevreden zijn met de inzet en de drie punten!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!