SportSport

Almere gunt Duinwijck slechts twee punten

Almere gunt Duinwijck slechts twee punten

Sebastiaan Li ontbrak nog steeds vanwege een blessure.Dave Khodabux en Adam Hall speelden tegen Jorrit de Ruiter en Ralph Starren. Na een wat moeizaam begin stoomden Dave en Adam van een 3-5 achterstand in een keer door naar een 11-5 voorsprong.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Eenvoudig werd de eerste game binnen gehaald met 21-9. Misschien denkende de tweede game ook zo makkelijke te winnen, liep dat toch even anders. Wellicht ietwat te licht opgevat stonden ze bij de rust met 10-11 achter. Bij 18-17 leek de een 2-0 overwinning in zicht maar van een paar foutjes maakten Jorrit en Ralph dankbaar gebruik en trokken de stand met 23-21 weer gelijk in games. Gelukkig pakten Dave en Adam de draad van de eerste game weer op en wonnen via 11-6 en 21-12 de partij.

Tamara van der Hoeven en Ilse Vaessen wonnen betrekkelijk eenvoudig hun damesdubbelpartij tegen Akvile Stapusaityte en Fabienne van Affelen van Saens. Via 11-6 en 21-14 al snel op 1-0 en via 11-7 en 21-17 in de tweede game was de winst binnen en stond het inmiddels 2-0 voor Almere.

Leon Nottelman had als tegenstander niemand minder dan Jordy Hilbink. Maar met Gita als coach had Leon een geweldige start en ging met een 11-7 voorsprong de rust in. Hij bouwde zijn voorsprong verder uit en won de eerste game met 21-12. In de tweede game schakelde Jordy een tandje bij en won die vrij gemakkelijk met 21-10. De derde game moest dus de beslissing brengen en die ging tot de rust gelijk op. Maar daarna nam Jordy toch afstand en kwam met 19-14 voor. Leon kwam nog wel even terug maar had niet bepaald het geluk aan zijn zijde en kon Jordy de game met 21-16 afmaken en dus de partij winnen.

Ondertussen was Manon Sibbald begonnen aan haar enkelpartij tegen Dorien Lups. Manon verloor de eerste game voornamelijk door eigen toedoen. Te veel buiten de lijnen geplaatste shuttles brachten Dorien met 21-14 op een 1-0 voorsprong. Geweldige reddingen en mooie punten brachten Manon in de tweede game steeds op kleine voorsprong. Toch kwam Dorien terug tot 18-18 en 20-19. Een foutje kostte Dorien wel de game en Manon pakte die game met 21-19. In de beslissende derde game ging het ook redelijk gelijk op maar op 18-18 maakte Manon drie punten op rij en won, zij het dus moeizaam, wel de partij en stond het 3-1 voor Almere.

Aram Mahmoud verloor in zijn debuut voor team 1 in de reguliere competitie nog met 2-0 van Jerry Natenstedt. Maar nu waren de rollen omgedraaid. Met 21-15 en een iets zwaarder bevochten tweede game met 21-18 boekte Aram een mooie overwinning. Hoewel Aram op 14-9 Jerry terug liet komen tot 14-14 kon Aram het toch afmaken en bracht daarmee de stand op 4-1.

Madouc Linders zou moeten stunten om haar partij tegen Akvile Stapusaityte te winnen. Dat zat er helaas niet in. De eerste game verloor Madouc met 13-21 en de tweede met maar liefst 5-21. Akvile bleek een maatje te groot en zij bracht de stand op 4-2.

Adam Hall en Ilse Vaessen hadden in de eerste game niets te duchten van Jorrit de Ruiter en Fabienne van Affelen van Saemsfoort. Heel simpel werd die met 21-8 gewonnen. In de tweede game boden Jorrit en Fabienne meer tegenstand, maar de winst kwam niet meer in gevaar. Met 21-16 werd de stand op 5-2 gebracht.

Dave Khodabux en Tamara van der Hoeven speelden ook een solide partij tegen Ralph Starren en Dorien Lups. Dave smashte het ene na het andere punt binnen en ook Tamara scoorde met regelmaat en pakten de eerste game met 21-11. In de tweede game ging het tot 11-8 nog redelijk gelijk op maar liepen Dave en Tamara verder uit om de game met 21-14 te winnen.

Eindstand 6-2 voor Almere, een tevreden coach Erik Staats en foutloze scheidsen. Komende zondag 11 december om 14.00 uur de tweede wedstrijd tegen DKC in Den Haag.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!