Zeven punten voor Duinwijck in Carlton Eredivisie dubbelweekend

Zeven punten voor Duinwijck in Carlton Eredivisie dubbelweekend
Moederdag 2019

Duinwijck heeft aan haar dubbelweekend in de Carlton Eredivisie zeven punten overgehouden. Vooraf was wellicht gehoopt en gerekend op meer, waardoor -ondanks enkele mooie lichtpuntjes- toch het gevoel van teleurstelling overheerst.

› alles over het Badminton Festival!

Op zaterdagavond kon het thuispubliek -in flinken getale aanwezig- kennis maken met de Russische Anastasia Prokopenko. Helaas kon men op dezelfde avond meteen ook weer afscheid van haar nemen, want ze moest de Duinwijckhal verlaten met een blessure. Daarvoor had ze nog aan de zijde van haar goede vriendin Akvile Stapusaityte de spannendste partij van de avond verloren met 27-29 in de derde set. De credits daarvoor mogen geheel naar het jeugdige koppel van DKC; Marlies Baan en Alyssa Tirtosentono. Gelukkig was er spanning in deze wedstrijd, want op de andere baan was weinig spanning in een weggeefpartij die zeer eenvoudig naar Duinwijck ging.

Over de herenenkels was vooraf niet veel te zeggen, maar Duinwijck bleek bovenliggend. Jordy Hilbink haalde een hoog niveau en versloeg in twee eenvoudige setjes een wat oververhitte Joran Kweekel. Daarna won Jerry Natenstedt tot veler verbazing in twee sets van Michiel Kruijt. De verbazing hoefde echter helemaal niet zo groot te zijn, want Jerry speelde meer dan uitstekend en de overwinning was daar een logisch gevolg van. Akvile was vervolgens te sterk voor Veerle Wijers, die wel vocht voor wat ze waard was. Met een 4-1 voorsprong was men zeer benieuwd naar de prestaties van de Anastasia in haar favoriete onderdeel, maar helaas was de partij bij 8-8 over. In de gemengddubbels kwam Duinwijck vervolgens niet in het stuk voor, zodat een 4-4 gelijkspel moest worden geaccepteerd.

Zondag werd met een kleine kater van het gelijkspel de wedstrijd tegen kampioen VELO begonnen. Fabienne van Affelen van Saemsfoort was bereid gevonden in te vallen in de dubbel voor onze geblesseerde dame, maar moest helaas de felicitaties geven aan het sterke koppel Myke Halkema en Imke van der Aar. Onze heren verloren ook, zij het net aan in drie sets.

In de singles draaide de opstelcarrousel aan beide kanten op volle toeren, met gedeelde punten tot gevolg. Hierbij was alleen de partij van Dorien Lups tegen Lisa Khoeblal-Malaihollo een spannende. Dorien bleef goed bij, maar kon aan het einde net niet doordrukken tegen de eerste dame van VELO.

Revanche kwam er in de gemengd dubbel, waar ze aan de zijde van Jorrit de Ruiter wel toesloeg. Jorrit is wedstrijdritme aan het opdoen en de overwinningen beginnen nu voor hem ook te komen. Helaas beschikt VELO over de sterkste mix in de eredivisie in Jim Middelburg en eerder genoemde Myke, zodat de 5-3 nederlaag door Ralph Starren en Fabienne niet meer af te wenden was.

Met zeven punten en een uitgevallen dame was dit voor Duinwijck geen superweekend. Aan de andere kant is er ook weinig terrein verloren, en het lijkt er vooralsnog op dat met DKC de strijd aangegaan zal worden om de derde plek die recht geeft op een halve finalewedstrijd. Maar de poule is pas twee weken onderweg, er kan nog een hoop gebeuren.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Voorbeschouwing: topbadmintonner Mark Caljouw derde geplaatst tijdens European Games 2019 in Minsk

Voorbeschouwing: topbadmintonner Mark Caljouw derde geplaatst tijdens European Games 2019 in Minsk

Van vrijdag 21 tot met zondag 30 juni 2019 vinden in Minsk (Wit-Rusland) de Europese Spelen 2019 plaats. Het badmintontoernooi…

19 juni 2019

Jeugdbadmintonners Wessel van der Aar en Ties van der Lecq  bij Outdoor Badminton Festival op 6 en 7 juli in Zandvoort

Jeugdbadmintonners Wessel van der Aar en Ties van der Lecq bij Outdoor Badminton Festival op 6 en 7 juli in Zandvoort

Op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019 vindt op het Burgemeester Van Fenemaplein in Zandvoort het Badminton Festival plaats. Dit is…

19 juni 2019

Voorstel nieuw contributiesysteem per 1 januari 2020 afgewezen tijdens Jaarvergadering Badminton Nederland

Voorstel nieuw contributiesysteem per 1 januari 2020 afgewezen tijdens Jaarvergadering Badminton Nederland

Op zaterdag 15 juni jl. heeft in Vergader- en Congrescentrum De Schakel in Nijkerk de Jaarvergadering van Badminton Nederland…

17 juni 2019

Imke van der Aar: come back stronger

Imke van der Aar: come back stronger

Last period I have been struggling with my old injury again. So for now no tournaments...

14 juni 2019

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Gayle Mahulette is na overtuigende winst door naar de tweede ronde bij de Spanish International 2019.

14 juni 2019

Malaysian top shuttler Lee Chong Wei retires

Malaysian top shuttler Lee Chong Wei retires

To all my family friends and fans. To everyone of you who have been a part of my life, thank you. A real big sincere thank you.

13 juni 2019

Jeugdbadmintonner Jaymie Laurens runner-up vrouwendubbel bij German Open U17

Jeugdbadmintonner Jaymie Laurens runner-up vrouwendubbel bij German Open U17

Bij de Babolat German U17 Open 2019 in Bergisch Gladbach (Duitsland) heeft Jaymie Laurens afgelopen weekend de tweede plaats…

12 juni 2019

Assistent-bondscoach Jonas Lyduch toch niet weg bij Nederlandse badmintonbond

Assistent-bondscoach Jonas Lyduch toch niet weg bij Nederlandse badmintonbond

Badminton Nederland is blij dat de Deen Jonas Lyduch besloten heeft om zijn werk voort te zetten als projectcoach van de…

12 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!