SportSport

Zeven punten voor Duinwijck in Carlton Eredivisie dubbelweekend

Zeven punten voor Duinwijck in Carlton Eredivisie dubbelweekend

Duinwijck heeft aan haar dubbelweekend in de Carlton Eredivisie zeven punten overgehouden. Vooraf was wellicht gehoopt en gerekend op meer, waardoor -ondanks enkele mooie lichtpuntjes- toch het gevoel van teleurstelling overheerst.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

Op zaterdagavond kon het thuispubliek -in flinken getale aanwezig- kennis maken met de Russische Anastasia Prokopenko. Helaas kon men op dezelfde avond meteen ook weer afscheid van haar nemen, want ze moest de Duinwijckhal verlaten met een blessure. Daarvoor had ze nog aan de zijde van haar goede vriendin Akvile Stapusaityte de spannendste partij van de avond verloren met 27-29 in de derde set. De credits daarvoor mogen geheel naar het jeugdige koppel van DKC; Marlies Baan en Alyssa Tirtosentono. Gelukkig was er spanning in deze wedstrijd, want op de andere baan was weinig spanning in een weggeefpartij die zeer eenvoudig naar Duinwijck ging.

Over de herenenkels was vooraf niet veel te zeggen, maar Duinwijck bleek bovenliggend. Jordy Hilbink haalde een hoog niveau en versloeg in twee eenvoudige setjes een wat oververhitte Joran Kweekel. Daarna won Jerry Natenstedt tot veler verbazing in twee sets van Michiel Kruijt. De verbazing hoefde echter helemaal niet zo groot te zijn, want Jerry speelde meer dan uitstekend en de overwinning was daar een logisch gevolg van. Akvile was vervolgens te sterk voor Veerle Wijers, die wel vocht voor wat ze waard was. Met een 4-1 voorsprong was men zeer benieuwd naar de prestaties van de Anastasia in haar favoriete onderdeel, maar helaas was de partij bij 8-8 over. In de gemengddubbels kwam Duinwijck vervolgens niet in het stuk voor, zodat een 4-4 gelijkspel moest worden geaccepteerd.

Zondag werd met een kleine kater van het gelijkspel de wedstrijd tegen kampioen VELO begonnen. Fabienne van Affelen van Saemsfoort was bereid gevonden in te vallen in de dubbel voor onze geblesseerde dame, maar moest helaas de felicitaties geven aan het sterke koppel Myke Halkema en Imke van der Aar. Onze heren verloren ook, zij het net aan in drie sets.

In de singles draaide de opstelcarrousel aan beide kanten op volle toeren, met gedeelde punten tot gevolg. Hierbij was alleen de partij van Dorien Lups tegen Lisa Khoeblal-Malaihollo een spannende. Dorien bleef goed bij, maar kon aan het einde net niet doordrukken tegen de eerste dame van VELO.

Revanche kwam er in de gemengd dubbel, waar ze aan de zijde van Jorrit de Ruiter wel toesloeg. Jorrit is wedstrijdritme aan het opdoen en de overwinningen beginnen nu voor hem ook te komen. Helaas beschikt VELO over de sterkste mix in de eredivisie in Jim Middelburg en eerder genoemde Myke, zodat de 5-3 nederlaag door Ralph Starren en Fabienne niet meer af te wenden was.

Met zeven punten en een uitgevallen dame was dit voor Duinwijck geen superweekend. Aan de andere kant is er ook weinig terrein verloren, en het lijkt er vooralsnog op dat met DKC de strijd aangegaan zal worden om de derde plek die recht geeft op een halve finalewedstrijd. Maar de poule is pas twee weken onderweg, er kan nog een hoop gebeuren.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlanders snel klaar bij Princess Sirivannavari Thailand Masters 2020

Nederlanders snel klaar bij Princess Sirivannavari Thailand Masters 2020

Bij de Princess Sirivannavari Thailand Masters 2020 in Bangkok zijn alle Nederlandse koppels al in de eerste ronde uitgeschakeld.

22 januari 2020

Missie voltooid? Badminton Nederland jaagt singelaars succesvol weg uit Papendal in Arnhem...

Missie voltooid? Badminton Nederland jaagt singelaars succesvol weg uit Papendal in Arnhem...

Na het vrijwillige Zwitserland-vertrek van Soraya de Visch Eijbergen heeft ook haar eeuwige rivale Gayle Mahulette de conclusie…

21 januari 2020

Synthetische veren shuttles per 2021 toegestaan bij internationale badmintontoernooien

Synthetische veren shuttles per 2021 toegestaan bij internationale badmintontoernooien

De badmintonwereldbond heeft bekend gemaakt dat ze het gebruik van synthetische veren shuttles tijdens internationale…

20 januari 2020

Princess Sirivannavari Thailand Masters 2020 met Nederlandse topbadmintonners

Princess Sirivannavari Thailand Masters 2020 met Nederlandse topbadmintonners

Van dinsdag 21 tot en met zondag 26 januari vindt in Bangkok (Thailand) de Princess Sirivannavari Thailand Masters 2020 plaats,…

20 januari 2020

Slechts vier wedstrijdpunten voor Smashing na dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

Slechts vier wedstrijdpunten voor Smashing na dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

Zaterdag 8 januari mocht Smashing in Wijchen, aantreden tegen Amersfoort. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

20 januari 2020

Duinwijck lijdt nederlaag tegen koploper Almere

Duinwijck lijdt nederlaag tegen koploper Almere

Op zondag 19 januari vond het treffen plaats tussen BC Duinwijck en Almere in Haarlem. Op voorhand voor een Duinwijck een lastige…

20 januari 2020

Drop Shot pakt definitief tweede plaats kampioenspoule Nederlandse Badminton Eredivisie

Drop Shot pakt definitief tweede plaats kampioenspoule Nederlandse Badminton Eredivisie

Vorige week nam BC Duinwijck die plek weer over en ging met 4 punten voorsprong de laatste fase in, waarbij zowel Drop Shot als…

19 januari 2020

Almere plaatst zich voor finale om de landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere plaatst zich voor finale om de landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie

Het is Almere gelukt zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale om de landstitel. Met nog een wedstrijd te spelen is het team…

19 januari 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!