Zeven punten voor Duinwijck in Carlton Eredivisie dubbelweekend

Zeven punten voor Duinwijck in Carlton Eredivisie dubbelweekend

Duinwijck heeft aan haar dubbelweekend in de Carlton Eredivisie zeven punten overgehouden. Vooraf was wellicht gehoopt en gerekend op meer, waardoor -ondanks enkele mooie lichtpuntjes- toch het gevoel van teleurstelling overheerst.

Ken je BC Drachten al?

Op zaterdagavond kon het thuispubliek -in flinken getale aanwezig- kennis maken met de Russische Anastasia Prokopenko. Helaas kon men op dezelfde avond meteen ook weer afscheid van haar nemen, want ze moest de Duinwijckhal verlaten met een blessure. Daarvoor had ze nog aan de zijde van haar goede vriendin Akvile Stapusaityte de spannendste partij van de avond verloren met 27-29 in de derde set. De credits daarvoor mogen geheel naar het jeugdige koppel van DKC; Marlies Baan en Alyssa Tirtosentono. Gelukkig was er spanning in deze wedstrijd, want op de andere baan was weinig spanning in een weggeefpartij die zeer eenvoudig naar Duinwijck ging.

Over de herenenkels was vooraf niet veel te zeggen, maar Duinwijck bleek bovenliggend. Jordy Hilbink haalde een hoog niveau en versloeg in twee eenvoudige setjes een wat oververhitte Joran Kweekel. Daarna won Jerry Natenstedt tot veler verbazing in twee sets van Michiel Kruijt. De verbazing hoefde echter helemaal niet zo groot te zijn, want Jerry speelde meer dan uitstekend en de overwinning was daar een logisch gevolg van. Akvile was vervolgens te sterk voor Veerle Wijers, die wel vocht voor wat ze waard was. Met een 4-1 voorsprong was men zeer benieuwd naar de prestaties van de Anastasia in haar favoriete onderdeel, maar helaas was de partij bij 8-8 over. In de gemengddubbels kwam Duinwijck vervolgens niet in het stuk voor, zodat een 4-4 gelijkspel moest worden geaccepteerd.

Zondag werd met een kleine kater van het gelijkspel de wedstrijd tegen kampioen VELO begonnen. Fabienne van Affelen van Saemsfoort was bereid gevonden in te vallen in de dubbel voor onze geblesseerde dame, maar moest helaas de felicitaties geven aan het sterke koppel Myke Halkema en Imke van der Aar. Onze heren verloren ook, zij het net aan in drie sets.

In de singles draaide de opstelcarrousel aan beide kanten op volle toeren, met gedeelde punten tot gevolg. Hierbij was alleen de partij van Dorien Lups tegen Lisa Khoeblal-Malaihollo een spannende. Dorien bleef goed bij, maar kon aan het einde net niet doordrukken tegen de eerste dame van VELO.

Revanche kwam er in de gemengd dubbel, waar ze aan de zijde van Jorrit de Ruiter wel toesloeg. Jorrit is wedstrijdritme aan het opdoen en de overwinningen beginnen nu voor hem ook te komen. Helaas beschikt VELO over de sterkste mix in de eredivisie in Jim Middelburg en eerder genoemde Myke, zodat de 5-3 nederlaag door Ralph Starren en Fabienne niet meer af te wenden was.

Met zeven punten en een uitgevallen dame was dit voor Duinwijck geen superweekend. Aan de andere kant is er ook weinig terrein verloren, en het lijkt er vooralsnog op dat met DKC de strijd aangegaan zal worden om de derde plek die recht geeft op een halve finalewedstrijd. Maar de poule is pas twee weken onderweg, er kan nog een hoop gebeuren.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badmintonner Imke van der Aar verhuist naar Denemarken voor badmintondroom

Badmintonner Imke van der Aar verhuist naar Denemarken voor badmintondroom

Het badmintonlooppad van Instagram-fanate Imke van der Aar is danig van koers veranderd nadat ze uit de selectie is gezet door de…

5 augustus 2021

Ruben Jille trekt zich terug uit Denmark Masters

Ruben Jille trekt zich terug uit Denmark Masters

Vanochtend maakte nationale selectie speler Ruben Jille bekend dat hij zich heeft afgemeld voor de Denmark Masters. Een blessure…

5 augustus 2021

Wereldranglijst van 3 augustus 2021: Olympiër Mark Caljouw klimt omhoog

Wereldranglijst van 3 augustus 2021: Olympiër Mark Caljouw klimt omhoog

De wereldranglijst badminton wordt elke dinsdag bijgewerkt. Topsporter Mark Caljouw behaalt deze week zijn hoogste notering:…

4 augustus 2021

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Van woensdag 13 t/m zondag 17 oktober vindt de Dutch Open - dit jaar een international challenge toernooi - plaats in Almere. De…

2 augustus 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!