SportSport

Gelijkspel voor Almere tegen Duinwijck

Gelijkspel voor Almere tegen Duinwijck

In de kampioenspoule, waarin gestreden wordt om twee finaleplaatsen voor de landstitel, heeft Almere in Haarlem met 4-4 gelijkgespeeld tegen Duinwijck. Vooraf gezien een prima uitslag maar na een 3-0 voorsprong heerste er na de wedstrijd toch enige teleurstelling.

SportSport

Ken je Roosterse BC al?

Hoewel niet in de vertrouwde opstelling kon worden gespeeld had er misschien toch wat meer in gezeten.

Zonder Adam Hall en Ilse Vaessen maar met Georgy van Soerland en de van de blessure herstelde Sebastiaan Li wachtte vandaag de moeilijke uitwedstrijd tegen Duinwijck.

Dave Khodabux en Leon Nottelman namen het in de eerste partij op tegen Ralph Starren en Jorrit Ruiter. De eerste game ging nipt met 21-19 naar Dave en Leon. De beide koppels ontliepen elkaar vrijwel niets maar in de tweede game waren Ralph en Jorrit duidelijk de betere. In de derde game konden de Almeerders steeds hun voorsprong vasthouden. Via 11-7 liepen ze rap uit naar 19-12 en 21-16. Almere op een 1-0 voorsprong.

Tamara van der Hoeven en Europees- en wereldkampioene bij de veteranen Georgy van Soerland-Trouerbach traden aan tegen Raquel Humphris en Corine Breukers. Een constante voorsprong leidde via 11-8 een relatief makkelijke winst van 21-16 op in de eerste game. De tweede game verliep een stuk moeizamer. Een 11-9 achterstand bij de rust werd pas aan het einde van de game omgezet in een voorsprong en zo werd toch de tweede game gewonnen met 21-17 en dus een 2-0 voorsprong voor Almere.

Na een blessure maakte Sebastiaan Li weer deel uit van team 1. Natuurlijk wedstrijdritme missend kwam Sebastiaan wat moeilijk op gang en stond snel met 7-2 achter. Net toen hij zich had hervonden en terugkwam tot 7-4 raakte zijn tegenstander, Jerry Natenstedt, geblesseerd toen hij zich verstapte. Na een blessurebehandeling vervolgde Jerry de partij maar bij 11-9 in het voordeel van Sebastiaan moest hij toch passen. Maar dat betekende wel al een 3-0 voorsprong voor Almere.

Manon Sibbald mocht het weer eens opnemen tegen de nummer 91 van de wereldranglijst Akvile Stapusaityte. Manon begon uitstekend aan de partij en met meerdere mooie punten won ze dik verdiend de eerste game met 21-17. In de tweede game liep het iets minder en speelde Akvile juist beter. Een 21-13 winst in de tweede game viel dan ook niets op aan te merken. In de beslissende derde game bleek dan toch weer de klasse van Akvile. Hoewel Manon gewoon goed stond te spelen moest ze de game met 15-21 en dus de partij laten aan Akvile. Duinwijck bracht de stand op 3-1.

Aan Aram Mahmoud de zware opgave op Jordy Hilbink proberen te verslaan. Dat zat er de hele eerste game niet in. Na een 9-11 achterstand liet Jordy zien wie er de beste was en stoomde moeiteloos door naar 21-12. In de tweede game waren ze meer aan elkaar gewaagd. Na 9-11 bij de rust kon Aram Jordy toch bijhalen bij 17-17. Na 19-19 en 20-20 kreeg Jordy zijn eerste matchpoint en dat benutte hij direct: 22-20 en bracht Duinwijck op 3-2.

Madouc Linders ging voortvarend van start tegen Raquel Humphris en nam snel een 8-1 voorsprong. Raquel kwam nog wel terug in de game maar Madouc speelde die solide uit en won met 21-14. In de tweede game liep het toch wel anders dan verwacht. Raquel begon steeds beter te spelen en won die game met 21-18. Het verlies van de tweede game kwam Madouc niet meer te boven en kwam in de derde game met 6-14 achter. Toch kon ze zich hervinden maar de achterstand was te groot om de game nog binnen te halen. Bij 18-20 kwam Raquel op matchpoint en dat werd benut. Duinwijck achterhaalde Almere: 3-3.

De eerste van de twee mixpartijen was de partij tussen Dave Khodabux/Tamara van der Hoeven en Ralph Starren/Mandy Lenderink. Een close-partij, zeker in de eerste game. Miniem verschil in de tussenstanden. Maar via 10-11 waren Dave en Tamara met 21-19 net iets te sterk voor Ralph en Mandy. De tweede game liep relatief makkelijker. Hoewel er wat onnodige fouten werden gemaakt was er wel steeds de voorsprong. Via 11-9 werd die tweede game gewonnen met 21-17 en stond Almere weer op voorsprong: 4-3.

De laatste partij ging tussen Leon Nottelman/Gita Djajawasito en Jorrit de Ruiter/Akvile Stapusaityte. Na een heel goede start gingen Leon en Gita met een 11-2 voorsprong de rust in. Jorrit en Akvile kwamen wel wat dichterbij maar de game werd met 21-13 toch wel overtuigend gewonnen. In de tweede game waren de rollen omgedraaid. Na een 5-11 en 10-13 trokken nu Jorrit en Akvile duidelijk aan het langste eind. Met 21-12 brachten ze de partij weer in balans. Na een 11-7 ruststand kende de derde game een spannend verloop. Met helaas wat meer foute services aan Almeerse kant kwamen de Haarlemmers via 14-14, 16-16 en 18-19 op matchpoint en sloegen meteen toe: 18-21 en een eindstand van 4-4.

Vast staat in ieder geval de wedstrijd thuis tegen DKC in sporthal Raggers op zaterdag 21 januari 2017 om 19.00 uur.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!