Gelijkspel voor Almere tegen Duinwijck

Gelijkspel voor Almere tegen Duinwijck

In de kampioenspoule, waarin gestreden wordt om twee finaleplaatsen voor de landstitel, heeft Almere in Haarlem met 4-4 gelijkgespeeld tegen Duinwijck. Vooraf gezien een prima uitslag maar na een 3-0 voorsprong heerste er na de wedstrijd toch enige teleurstelling.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

Hoewel niet in de vertrouwde opstelling kon worden gespeeld had er misschien toch wat meer in gezeten.

Zonder Adam Hall en Ilse Vaessen maar met Georgy van Soerland en de van de blessure herstelde Sebastiaan Li wachtte vandaag de moeilijke uitwedstrijd tegen Duinwijck.

Dave Khodabux en Leon Nottelman namen het in de eerste partij op tegen Ralph Starren en Jorrit Ruiter. De eerste game ging nipt met 21-19 naar Dave en Leon. De beide koppels ontliepen elkaar vrijwel niets maar in de tweede game waren Ralph en Jorrit duidelijk de betere. In de derde game konden de Almeerders steeds hun voorsprong vasthouden. Via 11-7 liepen ze rap uit naar 19-12 en 21-16. Almere op een 1-0 voorsprong.

Tamara van der Hoeven en Europees- en wereldkampioene bij de veteranen Georgy van Soerland-Trouerbach traden aan tegen Raquel Humphris en Corine Breukers. Een constante voorsprong leidde via 11-8 een relatief makkelijke winst van 21-16 op in de eerste game. De tweede game verliep een stuk moeizamer. Een 11-9 achterstand bij de rust werd pas aan het einde van de game omgezet in een voorsprong en zo werd toch de tweede game gewonnen met 21-17 en dus een 2-0 voorsprong voor Almere.

Na een blessure maakte Sebastiaan Li weer deel uit van team 1. Natuurlijk wedstrijdritme missend kwam Sebastiaan wat moeilijk op gang en stond snel met 7-2 achter. Net toen hij zich had hervonden en terugkwam tot 7-4 raakte zijn tegenstander, Jerry Natenstedt, geblesseerd toen hij zich verstapte. Na een blessurebehandeling vervolgde Jerry de partij maar bij 11-9 in het voordeel van Sebastiaan moest hij toch passen. Maar dat betekende wel al een 3-0 voorsprong voor Almere.

Manon Sibbald mocht het weer eens opnemen tegen de nummer 91 van de wereldranglijst Akvile Stapusaityte. Manon begon uitstekend aan de partij en met meerdere mooie punten won ze dik verdiend de eerste game met 21-17. In de tweede game liep het iets minder en speelde Akvile juist beter. Een 21-13 winst in de tweede game viel dan ook niets op aan te merken. In de beslissende derde game bleek dan toch weer de klasse van Akvile. Hoewel Manon gewoon goed stond te spelen moest ze de game met 15-21 en dus de partij laten aan Akvile. Duinwijck bracht de stand op 3-1.

Aan Aram Mahmoud de zware opgave op Jordy Hilbink proberen te verslaan. Dat zat er de hele eerste game niet in. Na een 9-11 achterstand liet Jordy zien wie er de beste was en stoomde moeiteloos door naar 21-12. In de tweede game waren ze meer aan elkaar gewaagd. Na 9-11 bij de rust kon Aram Jordy toch bijhalen bij 17-17. Na 19-19 en 20-20 kreeg Jordy zijn eerste matchpoint en dat benutte hij direct: 22-20 en bracht Duinwijck op 3-2.

Madouc Linders ging voortvarend van start tegen Raquel Humphris en nam snel een 8-1 voorsprong. Raquel kwam nog wel terug in de game maar Madouc speelde die solide uit en won met 21-14. In de tweede game liep het toch wel anders dan verwacht. Raquel begon steeds beter te spelen en won die game met 21-18. Het verlies van de tweede game kwam Madouc niet meer te boven en kwam in de derde game met 6-14 achter. Toch kon ze zich hervinden maar de achterstand was te groot om de game nog binnen te halen. Bij 18-20 kwam Raquel op matchpoint en dat werd benut. Duinwijck achterhaalde Almere: 3-3.

De eerste van de twee mixpartijen was de partij tussen Dave Khodabux/Tamara van der Hoeven en Ralph Starren/Mandy Lenderink. Een close-partij, zeker in de eerste game. Miniem verschil in de tussenstanden. Maar via 10-11 waren Dave en Tamara met 21-19 net iets te sterk voor Ralph en Mandy. De tweede game liep relatief makkelijker. Hoewel er wat onnodige fouten werden gemaakt was er wel steeds de voorsprong. Via 11-9 werd die tweede game gewonnen met 21-17 en stond Almere weer op voorsprong: 4-3.

De laatste partij ging tussen Leon Nottelman/Gita Djajawasito en Jorrit de Ruiter/Akvile Stapusaityte. Na een heel goede start gingen Leon en Gita met een 11-2 voorsprong de rust in. Jorrit en Akvile kwamen wel wat dichterbij maar de game werd met 21-13 toch wel overtuigend gewonnen. In de tweede game waren de rollen omgedraaid. Na een 5-11 en 10-13 trokken nu Jorrit en Akvile duidelijk aan het langste eind. Met 21-12 brachten ze de partij weer in balans. Na een 11-7 ruststand kende de derde game een spannend verloop. Met helaas wat meer foute services aan Almeerse kant kwamen de Haarlemmers via 14-14, 16-16 en 18-19 op matchpoint en sloegen meteen toe: 18-21 en een eindstand van 4-4.

Vast staat in ieder geval de wedstrijd thuis tegen DKC in sporthal Raggers op zaterdag 21 januari 2017 om 19.00 uur.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Donderdag Denmark Open 2019: Anders nog geen Viktor

Donderdag Denmark Open 2019: Anders nog geen Viktor

Het was een vreemd begin van de dag op het toernooi. Al om 09.00 was de damesdubbel van Selena en Cheryl gepland. Het toernooi…

18 oktober 2019

Woensdag Denmark Open 2019: wel of geen high five van de Nederlandse coach?

Woensdag Denmark Open 2019: wel of geen high five van de Nederlandse coach?

Om gelijk met de deur in huis te vallen en de vraag van gisteren te beantwoorden: het was uitverkocht gisteravond bij de…

17 oktober 2019

Dinsdag Denmark Open 2019: kostbaar verlies Piek en Tabeling?

Dinsdag Denmark Open 2019: kostbaar verlies Piek en Tabeling?

De Denmark Open werd de laatste jaren steeds groter van opzet. Ik was benieuwd of die trend dit jaar door gezet zou worden. Bij…

16 oktober 2019

Mark Caljouw treft nummer 3 van de wereld bij Denmark Open 2019

Mark Caljouw treft nummer 3 van de wereld bij Denmark Open 2019

Van dinsdag 15 tot en met zondag 20 oktober vindt in het Deense Odense de Danisa Denmark Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC…

15 oktober 2019

Een platgeslagen mascotte voor onze sport?

Een platgeslagen mascotte voor onze sport?

Het is weer een aantal jaar geleden dat ik de Dutch Open bezocht. De laatste jaren was ik al onderweg naar Denemarken. Ik bezocht…

14 oktober 2019

Gemengddubbel-titel Yonex Dutch Open voor Robin Tabeling en Selena Piek

Gemengddubbel-titel Yonex Dutch Open voor Robin Tabeling en Selena Piek

Robin Tabeling en Selena Piek hebben voor een historische prestatie gezorgd op de Yonex Dutch Open. In een goed gevuld…

13 oktober 2019

Robin Tabeling en Selena Piek naar finale Yonex Dutch Open 2019

Robin Tabeling en Selena Piek naar finale Yonex Dutch Open 2019

Bij de Yonex Dutch Open in Topsportcentrum Almere heeft het koppel Robin Tabeling / Selena Piek de finale gehaald in de mix.

13 oktober 2019

NOS: Tabeling/Piek rekent af met Engelse plaaggeesten en bereikt finale Dutch Open

NOS: Tabeling/Piek rekent af met Engelse plaaggeesten en bereikt finale Dutch Open

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek spelen zondag de finale van het gemengd dubbelspel op het Dutch Open in Almere. Het…

12 oktober 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!