Paul Kleijn: En we gaan weer door

Paul Kleijn: En we gaan weer door

Tijdens de afgelopen weken is het erg rustig geweest natuurlijk, want velen zijn op vakantie geweest en de meeste verenigingen zijn met zomerreces. Super is dan te zien dat er vele initiatieven ondernomen zijn om tijdens deze zomerperiode toch te kunnen badmintonnen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Die initiatieven moeten we koesteren en omarmen. Complimenten en een diepe buiging aan alle initiatiefnemers.

Bestuursperikelen

Tijdens die zomerperiode heb ik niet helemaal stil gezeten. Zoals jullie allemaal ongetwijfeld weten is er nog geen nieuwe bestuur voor Badminton Nederland en continueert het demissionaire bestuur momenteel de lopende zaken. Tijdens de Dutch Open zal op 14 oktober een bondsvergadering plaatsvinden waar een nieuw bestuur benoemd moet gaan worden. En uiteraard ben ik daar nog steeds toe bereid om daar zitting in te nemen. Ik heb jullie reeds eerder gedeeld wie ik daarvoor als medestanders heb gevonden en als kandidatengroep zijn we het er over eens dat we ook een goede penningmeester moeten hebben. Tel daarbij op dat de kans groot is dat we ook een andere bondsvoorzitter gaan krijgen en dat verklaart mijn verdere zoektocht.

Belangrijk voor een nieuw bestuur is dat er eensgezindheid heerst binnen de groep. Dat het beleid gedragen wordt door alle bestuursleden. Ik heb van de afgelopen twee jaar geleerd dat het instappen in een bestuur wat significant anders denkt en doet, tot frustratie leidt en dat er dan ook geen vorderingen worden geboekt. Dat komt natuurlijk omdat er dan teveel gesproken wordt over de onderlinge verschillen en dat werkt enorm vertragend en is niet goed voor de sport. Dat zullen mijn tegenstanders zeker beamen. Ik ben dus op zoek gegaan binnen mijn netwerk naar personen die bereid zijn om aan te haken en ook willen dat er iets rigoureus gaat veranderen binnen onze sport. Ik heb diverse namen door gekregen en daar ben ik dus mee aan de slag gegaan. Wie weet zit daar een kandidaat penningmeester en kandidaat bondsvoorzitter tussen. Laten we het hopen, zodat ik de afgevaardigden kan informeren waardoor ze zich goed voor kunnen bereiden op de bondsvergadering van 14 oktober a.s. Zelf heb ik nog niets vernomen van de voorzitter van de afgevaardigden en dus is het wellicht een zinloze exercitie waar ik mee bezig ben. Maar ja, niets doen is geen optie en stel dat het me toch lukt om met mijn kornuiten gekozen te worden, dan moeten we wel snel en goed beslagen aan de gang gaan. Afwachten dus en toch doorgaan.

Bossche Badminton Dagen en Finale Eredivisie

Zoals jullie ook weten ben ik erg nauw betrokken bij de Bossche Badminton Dagen en de Finale Eredivisie in de Maaspoort in 's-Hertogenbosch. De afgelopen vier jaar is dat een event gebleken met enorme potentie. Als we hier de zaken die minder soepel verlopen weten te verbeteren, dan kunnen we dit event alleen maar verder upgraden. Meer dan uitstekend daarbij is de rol van de Bossche Badminton Federatie. Tijdens de evaluatie van afgelopen jaar zijn een aantal zaken duidelijk benoemd en deze worden komend jaar verbeterd doordat er duidelijke afspraken zijn gemaakt. Hierdoor kunnen we ons bezig houden met het verder ontwikkelen van dit event. Ik geloof er nog steeds in dat we met de nodige creativiteit en welwillende vrijwilligers er een groter event van kunnen maken. En zoals gezegd zal ik daar mijn creatieve brein ook zeker op los laten.

Kortom, de zomermaanden zijn weer voorbij, de zalen gaan weer open en we kunnen ons weer bezig gaan houden met de belangrijkste bijzaak van het leven: badminton.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!