clubzoeker

Twee overwinningen VELO in Nederlandse Badminton Eredivisie dubbelweekend

Twee overwinningen VELO in Nederlandse Badminton Eredivisie dubbelweekend

De eerste wedstrijd van dit dubbelweekend speelde VELO zaterdagavond tegen de Limburgse club Roosterse BC. Van tevoren werd het doel gesteld om zoveel mogelijk punten binnen te halen, maar het is algemeen bekend dat Roosterse altijd het achterste van haar tanden laat zien en vecht voor elk punt.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De wedstrijd eindigde in een 5-3 overwinning voor de Wateringers.

De wedstrijd werd zoals gewoonlijk afgetrapt met de dubbels. Dorien Lups en Myke Halkema speelden tegen Anne Vievermans en Vilde Espeseth. Deze partij werd een prooi voor de dames van VELO. De overwinning werd in twee duidelijk sets binnengesleept met 18-21 en 11-21. Bij de mannen namen Jim Middelburg en Alex Vlaar het op tegen Rick Steuten en Nico Hermans. Rick en Nico speelden een goede wedstrijd waarbij ze de tweede set binnen sleepten met zeer aanvallend spel. In de derde set wisten Jim en Alex zich echter te herpakken en lieten zij zien waarom ze vorig seizoen zoveel gewonnen hadden. Het scoreboord toonde 2-0 voor VELO.

Ondertussen was de partij tussen Mireille van Daal en Birthe van de Berg al begonnen. Bij de eerste pauze keek Mireille nog tegen een achterstand van 5-11 aan, maar hierna verbeterde haar spel aanzienlijk en won zij toch de eerste set. In de tweede games kon zij dit doorzetten en hoewel het aan de stand niet te zien is won ze deze met iets meer comfort. Tweemaal 17-21. Op de andere baan werd de tweede damesenkel gespeeld. Marleen Kuipers nam het op tegen Vilde Espeseth. Marleen kon goed meekomen met het spel van de Noorse maar uiteindelijk maakte ze net te veel foutjes. Vilde won met 21-17 en 21-14.

De eerste mannenenkel was de partij tussen Alex Vlaar en Frank Vermeesch. Twee showmannetjes op de baan. Er werden mooie rally's gespeeld, maar Alex was simpelweg een maatje te groot en had de gehele wedstrijd onder controle. Het werd 13-21 en 14-21.

De tweede herenenkel was waarschijnlijk het grootste spektakelstuk van de avond. Rowan Scheurkogel nam het op tegen Rick Steuten. De eerste game ging naar Rick met 21-19. Beide heren leken al gesloopt te zijn maar ze moesten nog twee volle sets spelen, want Rowan won de tweede game met 17-21. De derde game ging lange tijd gelijk op, maar de wedstrijd werd bepaald door de langste rally van de avond. Aan beide kanten werd volop gedoken en gesmasht, maar uiteindelijk trok Rick aan het langste eind. Hierna kon Rick doorstomen naar de overwinning. Hij won de beslissende game met 21-11. Tussenstand: 4-2 voor VELO na de singels.

Tot slot werden nog de gemengddubbels gespeeld. De tweede mix tussen Mireille van Daal / Ewout Beukers en Birthe van de Berg / Nico Hermans ging als eerste de baan op. Mireille en Ewout speelden een degelijke wedstrijd, maar misten net het vermogen om de rally's af te maken. De wedstrijd ging naar Roosterse met 21-15 en 21-17.

In de andere mix namen Myke Halkema en Jim Middelburg het op tegen Anne Vievermans en Frank Vermeesch. Het koppel dat al jaren samen speelt bewaarde hun beste spel voor de zondag, want het ging niet van harte. Gelukkig wisten ze aan het einde van beide sets toch de overwinning binnen te slepen.

VELO behaalde een 5-3 overwinning in Limburg.

Thuiswedstrijd tegen DKC

Het was te voorspellen dat het een spannende ontmoeting werd. De Wateringse club wist de winst binnen te halen met 5-3.

Bij de dames wisten Dorien Lups en Myke Halkema de eerste set overtuigend te winnen van Marlies Baan en Daisy Bommeleijn. De dames van DKC gaven zich niet zomaar gewonnen, maar uiteindelijk wonnen Dorien en Myke de 2de set met 21-19.

Bij de heren namen Jim Middelburg en Alex Vlaar het op tegen Mark Caljouw en Michiel Kruijt. Na een zenuwslopende eerste set stonden de heren van DKC 1-0, Alex en Jim bleven tot het einde knokken, maar wisten na de 2de keer verlening toch niet te winnen. Zo stond het scorebord gelijk na de dubbels.

De dames singles stonden als volgende op het programma. Marleen Kuipers stond heel de wedstrijd sterk te spelen en kwam niet in de problemen tegen Demi Brehler. Dorien mocht het opnemen tegen Marlies Baan en won de eerste set met een solide spel met 21-16, de tweede set werd spannend maar Dorien wist het hoofd koel te houden en de 2de set ook binnen te slepen, 3-1 voor VELO.

Daarna waren de heren aan de beurt. Rowan Scheurkogel nam het op tegen de Nederlands kampioen Mark Caljouw. Rowan gaf zich niet makkelijk gewonnen, maar de Nederlands kampioen was toch een maatje te groot voor hem. In twee vlotte sets wist Mark Caljouw de stand naar 3-2 te brengen. Vervolgens speelde Alex Vlaar een thriller tegen Dennis van Daalen de Jel. Alex had wat moeite in de eerste set, maar in de 2de set wist hij zich te herpakken en won die met 21-19. In de beslissende set ging het gelijk op, maar tegen het einde was Alex te sterk voor Dennis en wist de wedstrijd te beslissen met 21-18.

De mixen werden als laatste wedstrijden gespeeld. Ewout Beukers en Mireille van Daal kwamen voor VELO uit tegen Michiel Kruijt en Daisy Bommeleijn. Het werd een moeilijke opdracht voor VELO om de winst binnen te slepen tegen de sterke tegenstander. Ewout en Mireille speelde een goede wedstrijd maar door iets teveel foutjes kon DKC de eerste mix winnen. Zo stond het 4-3 met nog 1 mix te gaan. In de laatste wedstrijd van de middag namen Jim Middelburg en Myke Halkema het op tegen Dennis van Daalen de Jel en Demi Brehler. De sterke mix van VELO won de eerste set vrij makkelijk met explosief spel met 21-11. DKC wou toch nog voor een gelijk spel gaan en door een iets wat nonchalantere start van VELO in de 2de set werd het nog spannend. Jim en Myke gaven niet zomaar een set weg en lieten op het het einde zien wat ze waard zijn de eindscore was 21-19.

De ontmoeting tussen de streekgenoten eindige zo in een 5-3 winst voor de thuisploeg.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!