DKC pakt vijf punten in dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC pakt vijf punten in dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere en VELO waren dit weekend te sterk voor het eerste team van DKC, dat inmiddels met drie geblesseerden te maken heeft. Slechts vijf punten heeft dit weekend opgeleverd.

SportSport

Maak kennis met Nina Bage!

"Iedereen wil winnen, twee keer verliezen is natuurlijk niet wat je wilt, maar in deze fase van de competitie is het niet funest", vertelt DKC assistent-coach Gricha Camonier na afloop.

Zaterdagavond nam DKC het thuis op tegen Almere. Michiel Kruijt en Mark Caljouw speelden een zeer goede wedstrijd tegen Jelle Maas en Leon Nottelman: 21-17 en 21-7. Het eerste punt was winnen. Ook Caljouw zijn singel leverde een winstpunt op. Helaas bleef het bij deze twee winnende punten.

Mogelijk had er nog iets meer ingezeten. Dennis van Daalen de Jel begon namelijk moeizaam tegen Aram Mahmoud en verloor de eerste set met 14-21. Maar in de tweede set herpakte hij zichzelf en won nipt; 22-20. Door de lange rally's werd het een bijzonder slopende partij. Uiteindelijk verloor hij ook de derde set met 16-21. Ook de gemengd dubbel samen met Marlies Baan werd een driesetter. De eerste set wonnen ze zeer overtuigend met 21-11. De tweede en derde set werden helaas verloren met 13-21 en 10-21.

De derby tegen VELO stond zondag op het programma van DKC. Deze wedstrijd werd gespeeld in Wateringen. Michiel Kruijt en Mark Caljouw waren wederom te sterk voor hun tegenstanders Alex Vlaar en Jim Middelburg. Het werd een prachtige spannende wedstrijd. Alle hoeken van de baan werden benut. Regelmatig werd een kanonskogel de vloer ingeslagen. Einduitslag: 22-24 en 20-22.

De DKC-dames Daisy Bommeleyn en Marlies Baan verloren een lastige pot tegen Myke Halkema en Dorien Lups (21-14 en 21-19). Ook beide dames enkels werden verloren. Baan kwam in de tweede set goed terug, maar verloor uiteindelijk toch de partij met 21-16 21-19. Mark Caljouw was de enige die zijn singel partij won. De tegenstander Rowan Scheurkogel haalde in totaal niet meer dan 20 punten. Het werd 9-21 11-21. De derde winnende punt was de gemengd dubbel van Michiel Kruijt en Daisy Bommeleyn tegen Ewout Beukers en Mireille van Daal (13-21 16-21). Einduitslag 5-3.

Gricha Camonier is dit seizoen voor het eerst assistent-coach bij DKC. Hij vond het aanvankelijk wel wat onwennig om op de 'andere bank' plaats te nemen en bij de line-up aan de andere kant te staan. "Doel zijn de play-offs. We zien nu vooral welke onderdelen op sterkte zijn en waar we nog hard aan moeten werken", volgens Camonier.

DKC staat op dit moment, na vier wedstrijden gespeeld te hebben, met 18 punten op een vierde plek in de poule. Almere staat eerste met 28 punten, Amersfoort tweede met 19 punten en Duinwijck derde, ook met 18 punten. Duinwijck heeft echter nog maar 3 wedstrijden gespeeld.

Volgende week zaterdag 30 september speelt DKC om 19.00 uur uit tegen Duinwijck.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!