Almere maakt geen fouten tegen TFS Barendrecht: maximale winst

Almere maakt geen fouten tegen TFS Barendrecht: maximale winst
StudentenlevenStudentenleven

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft een 8-0 overwinning geboekt in en tegen Barendrecht. Anders dan de uitslag doet vermoeden was het wel een lastige wedstrijd.

Door de overwinning blijft de koppositie in de Nederlandse Badminton Eredivisie stevig in handen van Almere. Dave Khodabux was voor het eerst dit seizoen weer van de partij met twee keer winst. Manon Sibbald bleef ook nu ongeslagen. Ook tegen de voor haar altijd lastige tegenstandster Pascalle van Nielen-Janssen, die de laatste drie keer te sterk was.

Zonder Jelle Maas en Cheryl Seinen maar ook zonder Madouc Linders die deelneemt aan de Wereld Jeugdkampioenschappen arriveerde het team 20 minuten te laat door de files. En toen was het ook nog eens erg wennen aan de hal. Ilse Vaessen en Manon Sibbald speelden het damesdubbel tegen Daphne Jansen en Kristey Latukolan. De partij verliep wat moeizaam en er werden vooral teveel eigen fouten gemaakt. De eerste game ging dan ook naar Daphne en Kristey met 21-18. Daarna konden Ilse en Manon door goed samenspel meer de aanval zoeken en dat leidde gelukkig toch tot de winst door de tweede game met 21-13 en de derde met 21-18 binnen te halen.

Met teamcaptain Dave Khodabux weer terug in het team speelde hij met Leon Nottelman een degelijke partij tegen Emil Kristensen en Ruben Kweekel. Ze zaten er vanaf het begin bovenop en zetten veel druk op het net waardoor ze veelvuldig de aanval konden houden. Dit leidde tot een winst in twee games met 21-17 en 21-14.

Aram Mahmoud speelde in het herenenkel tegen Ruben Kweekel. Aram speelde een sterke game, die hij dan ook met 21-13 eenvoudig won. De tweede game ging gelijk op. Na een kleine voorsprong te hebben opgebouwd, produceerde hij te veel fouten waardoor de game met 22-20 naar Ruben ging. Ook de start in de derde game was matig van Aram. Hij ging toen wat simpeler spelen en nam minder risico in zijn spel. Ruben maakte op zijn beurt de fouten en kon Aram de game met 21-16 winnend afsluiten. Almere op een 3-0 voorsprong.

Manon trad in het eerste damesenkel aan tegen Pascalle van Nielen-Janssen. Zoals wel eens vaker kwam Manon wat later op gang. Ze had veel moeite met het aanvallende spel van Pascalle en verloor dan ook de eerste game met 21-15. Met hard werken wist Manon zich uitstekend te herpakken een kreeg ze Pascalle meer aan het lopen. Ze won de game dan ook afgetekend met maar liefst 21-5. Ook in de derde game ging ze goed van start maar liet Pascalle, door veel eigen fouten, vaak terug in de game komen. Gelukkig was de voorsprong voldoende om de game met 21-15 te winnen en Almere op een 4-0 voorsprong te brengen.

In het tweede herenenkel speelde Sebastiaan Li tegen Ruud Nagel. Sebastiaan begon nogal moeizaam, maar door regelmatig een dropshot te spelen won hij toch met 21-17 de eerste game. In de tweede game begon Sebastiaan erg sterk maar door een tempootje lager te gaan spelen kon Ruud vaker de aanval nemen. Hij kon daardoor terug in de game komen maar gelukkig pakte Sebastiaan zijn spel van het begin weer op en won de game met 21-18.

Tamara van der Hoeven speelde in het tweede dames enkel tegen Sandy Bommeleyn. Net als in de voorgaande singles stond ze ook nu goed te spelen. Ze was fel en gefocust. Doordat ze een hoger tempo speelde dan Sandy wist ze de partij dan ook vrij eenvoudig met 21-16 en 21-12 te winnen.

De eerste van de twee mixen ging tussen Tamara / Dave en Pascalle / Ruud. De eerste game verliep wat rommelig en er waren weinig rally's. Maar Tamara en Dave wisten de game wel met 21-15 te winnen. In de tweede game lag het initiatief vrijwel constant bij de Almeerders. Die game werd dan ook simpel met 21-10 gewonnen.

De laatste partij was de mix tussen Ilse / Leon en Kristey / Emil. Leon en Ilse raken steeds beter op elkaar ingespeeld. In de eerste game konden ze de druk er goed op houden en wonnen die met 21-14. De tweede ging gelijk op maar aan het eind keken Ilse en Léon tegen een kleine achterstand aan. Door hard werken en goed samen te spelen wisten ze de game uiteindelijk toch met 23-21 te winnen.

De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 21 oktober om 19.00 uur in en tegen Amersfoort.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton en corona update (week 23)

Badminton en corona update (week 23)

Gisteren werd in de diverse media nogmaals bevestigd dat de sportsector de komende maanden verder open zal gaan. Per 1 juli mogen…

5 juni 2020

Badminton en corona update (week 22)

Badminton en corona update (week 22)

In een wekelijkse update willen wij jullie graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen omtrent de badmintonsport en…

29 mei 2020

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Tijdens de persconferentie van de overheid op woensdag 27 mei werd duidelijk dat sportscholen per 1 juli weer open mogen mits zij…

28 mei 2020

Badminton en corona update (week 21)

Badminton en corona update (week 21)

Na de persconferentie van de overheid op dinsdag 19 mei jl. is er helaas geen nieuws te melden over het feit of binnensporten…

20 mei 2020

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

AirBadminton is geschikt voor jong en oud en ook voor alle niveaus. Of je nu een topbadmintonner bent of een sporter die voor het…

12 mei 2020

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Mijn naam is Milo ter Reegen, en inmiddels al ruim zeven jaar actief op YouTube onder de naam 'MILO'. Hier plaats ik video's die…

12 mei 2020

Lancering AirBadminton in Nederland

Lancering AirBadminton in Nederland

Met veel trots en plezier mogen wij een gloednieuwe flitsende sport aan Nederland presenteren: AirBadminton. Een nieuwe frisse en…

11 mei 2020

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Als we het hebben over tactiek dan wordt er vaak gedacht aan een tactisch plan om de wedstrijd te winnen. Hoewel strategie een…

7 mei 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!