SportSport

Almere maakt geen fouten tegen TFS Barendrecht: maximale winst

Almere maakt geen fouten tegen TFS Barendrecht: maximale winst

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft een 8-0 overwinning geboekt in en tegen Barendrecht. Anders dan de uitslag doet vermoeden was het wel een lastige wedstrijd.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Door de overwinning blijft de koppositie in de Nederlandse Badminton Eredivisie stevig in handen van Almere. Dave Khodabux was voor het eerst dit seizoen weer van de partij met twee keer winst. Manon Sibbald bleef ook nu ongeslagen. Ook tegen de voor haar altijd lastige tegenstandster Pascalle van Nielen-Janssen, die de laatste drie keer te sterk was.

Zonder Jelle Maas en Cheryl Seinen maar ook zonder Madouc Linders die deelneemt aan de Wereld Jeugdkampioenschappen arriveerde het team 20 minuten te laat door de files. En toen was het ook nog eens erg wennen aan de hal. Ilse Vaessen en Manon Sibbald speelden het damesdubbel tegen Daphne Jansen en Kristey Latukolan. De partij verliep wat moeizaam en er werden vooral teveel eigen fouten gemaakt. De eerste game ging dan ook naar Daphne en Kristey met 21-18. Daarna konden Ilse en Manon door goed samenspel meer de aanval zoeken en dat leidde gelukkig toch tot de winst door de tweede game met 21-13 en de derde met 21-18 binnen te halen.

Met teamcaptain Dave Khodabux weer terug in het team speelde hij met Leon Nottelman een degelijke partij tegen Emil Kristensen en Ruben Kweekel. Ze zaten er vanaf het begin bovenop en zetten veel druk op het net waardoor ze veelvuldig de aanval konden houden. Dit leidde tot een winst in twee games met 21-17 en 21-14.

Aram Mahmoud speelde in het herenenkel tegen Ruben Kweekel. Aram speelde een sterke game, die hij dan ook met 21-13 eenvoudig won. De tweede game ging gelijk op. Na een kleine voorsprong te hebben opgebouwd, produceerde hij te veel fouten waardoor de game met 22-20 naar Ruben ging. Ook de start in de derde game was matig van Aram. Hij ging toen wat simpeler spelen en nam minder risico in zijn spel. Ruben maakte op zijn beurt de fouten en kon Aram de game met 21-16 winnend afsluiten. Almere op een 3-0 voorsprong.

Manon trad in het eerste damesenkel aan tegen Pascalle van Nielen-Janssen. Zoals wel eens vaker kwam Manon wat later op gang. Ze had veel moeite met het aanvallende spel van Pascalle en verloor dan ook de eerste game met 21-15. Met hard werken wist Manon zich uitstekend te herpakken een kreeg ze Pascalle meer aan het lopen. Ze won de game dan ook afgetekend met maar liefst 21-5. Ook in de derde game ging ze goed van start maar liet Pascalle, door veel eigen fouten, vaak terug in de game komen. Gelukkig was de voorsprong voldoende om de game met 21-15 te winnen en Almere op een 4-0 voorsprong te brengen.

In het tweede herenenkel speelde Sebastiaan Li tegen Ruud Nagel. Sebastiaan begon nogal moeizaam, maar door regelmatig een dropshot te spelen won hij toch met 21-17 de eerste game. In de tweede game begon Sebastiaan erg sterk maar door een tempootje lager te gaan spelen kon Ruud vaker de aanval nemen. Hij kon daardoor terug in de game komen maar gelukkig pakte Sebastiaan zijn spel van het begin weer op en won de game met 21-18.

Tamara van der Hoeven speelde in het tweede dames enkel tegen Sandy Bommeleyn. Net als in de voorgaande singles stond ze ook nu goed te spelen. Ze was fel en gefocust. Doordat ze een hoger tempo speelde dan Sandy wist ze de partij dan ook vrij eenvoudig met 21-16 en 21-12 te winnen.

De eerste van de twee mixen ging tussen Tamara / Dave en Pascalle / Ruud. De eerste game verliep wat rommelig en er waren weinig rally's. Maar Tamara en Dave wisten de game wel met 21-15 te winnen. In de tweede game lag het initiatief vrijwel constant bij de Almeerders. Die game werd dan ook simpel met 21-10 gewonnen.

De laatste partij was de mix tussen Ilse / Leon en Kristey / Emil. Leon en Ilse raken steeds beter op elkaar ingespeeld. In de eerste game konden ze de druk er goed op houden en wonnen die met 21-14. De tweede ging gelijk op maar aan het eind keken Ilse en Léon tegen een kleine achterstand aan. Door hard werken en goed samen te spelen wisten ze de game uiteindelijk toch met 23-21 te winnen.

De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 21 oktober om 19.00 uur in en tegen Amersfoort.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!