SportSport

Landskampioen VELO ten onder in Almere

Landskampioen VELO ten onder in Almere

Almere heeft opnieuw uitstekende zaken gedaan in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Landskampioen VELO werd met maar liefst 7-1 verslagen. Alleen de eerste partij, het damesdubbel, werd verloren.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Voormalig BV Almere-speler Alex Vlaar moest in de tweede game opgeven met een blessure in zijn partij tegen Aram Mahmoud. De meeste overige partijen werden met duidelijke cijfers gewonnen. Vorige week werd de andere finalist om het landskampioenschap, DKC uit Den Haag, ook al met ruime cijfers verslagen. Doordat de andere concurrenten tegen elkaar gelijk speelden bouwde Almere zijn voorsprong op de ranglijst verder uit naar maar liefst 10 punten op nummer 2 Amersfoort.

Leon Nottelman en Jelle Maas namen het in het herendubbel op tegen het sterke koppel Jim Middelburg en Alex Vlaar. De mannen maakten er dan ook een mooie partij van waarbij ze niet veel voor elkaar onderdeden. Dat bleek vooral in de eerste twee games. Daar werd op het scherpst van de snede gestreden om de winst. De eerste game ging na een spannend slot met 26-24 naar Leon en Jelle. In de tweede game was er steeds een kleine voorsprong voor Jim en Alex maar Leon en Jelle wisten toch terug te komen tot 21-21 na twee gamepoints. Die benutten de mannen uit Wateringen daarna wel en wonnen de game met 23-21. In de derde game steeds de voorsprong voor Leon en Jelle en die gaven ze niet meer uit handen. Met 21-15 zetten zij de 1-0 voorsprong voor Almere op het scorebord.

Ook het dames dubbel werd in drie games beslist. Tamara van der Hoeven en Ilse Vaessen pakte de eerste game met 21-16. Hun opponenten Myke Halkema en Dorien Lups pakten met dezelfde cijfers de tweede game. Opmerkelijk was toch wel het verloop van de derde game. Na een 11-10 voorsprong leken Tamara en Ilse op weg naar de winst want ze kwamen op een comfortabele 19-14 voorsprong. Na een discutabele beslissing van de scheidsrechter leken de Almeersen ietwat van slag te zijn geraakt. Myke en Dorien kwam terug tot 19-19 maar Tamara en Ilse kwamen na een mooie en lange rally toch nog op matchpoint welke helaas niet werd benut. Dat deden de dames van VELO wel op hun eerste matchpoint en wonnen met 22-20. Een zeker lijkende winst werd daarmee weggegeven. De stand kwam daarmee op 1-1.

Manon Sibbald betrad de baan voor het eerste damesenkelspel tegen Marleen Kuipers. Manon moet soms in haar spel eerst op gang komen en dat leek ook nu het geval. Ze keek steeds tegen een achterstand aan in de eerste game maar na 7-11 stond het ineens 18-14 voor Manon. Marleen kwam nog terug tot op 2 punten maar de game ging met 21-18 naar Manon. Ook in de tweede game kwam Manon op achterstand maar na 6-11 trok ze op 16-16 de stand weer gelijk. Toen scoorde Marleen drie punten achter elkaar. Vervolgens deed Manon dat ook waarna Marleen op gamepoint kwam. Manon speelde dat weg met een heerlijke smash maar kon niet voorkomen dat de game met 24-22 naar Marleen ging. Toen vond Manon het wel mooi geweest. Na 11-7 stoomde ze bijna ineens door naar de 21-10 winst in de derde game. 2-1 voor Almere.

In het eerste mannen enkelspel speelde Sebastiaan Li een goede partij tegen Rowan Scheurkogel. Rowan kon tot 11-9 tot aardig bijblijven maar toen bouwde Sebastiaan zijn voorsprong snel uit en pakte de game met 21-10. In de tweede game verging het hem nog gemakkelijker. Sebastiaan nam al snel een 7-0 en 11-3 voorsprong. Daarna gunde hij Rowan slechts 3 punten en met 21-6 bracht hij de stand op 3-1 voor Almere.

Aram Mahmoud speelde tegen voormalig BV Almere-speler Alex Vlaar. Alex was de dag ervoor nog actief op het Tsjechisch Open maar was op tijd terug om deze wedstrijd te spelen. Alex nam in de eerste game een 11-7 voorsrpong en liep verder uit naar 20-13. Bij Aram ging het vaak net niet maar kwam toch nog terug tot 20-16. Maar Alex benutte een van zijn vele gamespoints en won met 21-16. In de tweede game kwam Aram in no time op een 11-0 voorsprong. Alex bleek last te hebben gekregen van een blessure en moest opgeven. Dat betekende wel een 4-1 voorsprong voor de Almeerders.

Madouc Linders speelde een gedegen partij tegen de van Duinwijck overgekomen Dorien Lups. Madouc speelde zeer gevarieerd en daar bleek Dorien geen antwoord op te hebben. Twee games met een overduidelijke eindstand gaf het krachtsverschil goed weer. Met 21-11 en 21-12 bracht de jongste telg van de selectie de stand op 5-1.

Leon Nottelman en Ilse Vaessen kenden geen probleem met hun partij tegen Ewout Beukers en Mireille van Daal. Leon speelde met Ilse ook nu weer een goede partij. Léon en Ilse haalden de eerste game eenvoudig binnen met 21-12. Ook in de tweede game een constante voorsprong en via 11-6 werd die met 21-16 gewonnen.

Jelle Maas en Tamara van der Hoeven speelden tegen het sterke koppel Jim Middelburg en Myke Halkema. Een partij die zeer het aanzien waard was met mooie en lange rally’s. Na een 11-7 ruststand was de eerste game met 21-15 een prooi voor Jelle en Tamara. In de tweede game ging het tot 11-8 nog redelijk gelijk op. Maar Jim leek niet meer helemaal fit en de game ging met 21-10 afgetekend naar Jelle en Tamara.

De coaches Erik Staats en Joris van Soerland zullen heel trots zijn op hun spelers en speelsters. Een 7-1 overwinning op de regerend landskampioen is hoe dan ook een prima prestatie. Hiermee is een grote stap gezet naar een plek in de kampioenspoule waarin de beste vijf teams elkaar opnieuw treffen om te strijden voor een plaats in de finale om het landskampioenschap.

De volgende wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 7 oktober uit tegen TFS Barendrecht.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!