SportSport

Duinwijck wil 25e landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie vieren in oude Duinwijckhal

Duinwijck wil 25e landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie vieren in oude Duinwijckhal

De tweede fase van de eredivisie staat op het punt van beginnen. Duinwijck heeft na de halve competitie een keurige tweede plek weten te bemachtigen, wat resulteert in vier startpunten voor deze tweede helft.

SportSport

Maak kennis met Olaf Hermus!

Op plaats 1 staat het tot nu toe ongenaakbare Almere met vijf startpunten, net onder ons staat VELO met drie punten. Daarna volgen nog DKC met twee en Amersfoort met één.

Komend weekend start Duinwijck met de lastige uitwedstrijd bij VELO. In de reguliere competitie troffen beide teams elkaar in de Duinwijckhal, waar het eindigde in een gelijkspel. Akvile Stapusaityte was destijds bij een toernooi in Israël en Debora Jille liep een blessure op. Hopelijk kan Duinwijck nu weer over deze dames beschikken en minimaal het resultaat uit de eerste helft evenaren. VELO heeft in de breedte wellicht niet de sterkste selectie, maar is altijd heel goed in staat geweest om met hun betere spelers tot vijf punten te komen. Opletten geblazen voor de coaches dus.

In de andere wedstrijd dit weekend neemt DKC het op tegen Amersfoort. DKC heeft dit seizoen wegens blessures en veelvuldige afwezigheid van Nederlands kampioen Mark Caljouw nog niet vaak in de sterkste opstelling kunnen spelen. Als iedereen er is, zijn de Hagenezen een geduchte tegenstander, met name aan de herenkant.

Wat Amersfoort gaat brengen in de kampioenspoule is tamelijk onzeker. Roosteren en Smashing werden met slechts twee, respectievelijk drie punten achterstand veroordeeld tot de handhavingspoule en het is de vraag hoe hoog de ambities reiken in de kampioenspoule. Tegen de aanstaande tegenstanders in deze poule werd alleen tegen VELO gelijk gespeeld, alle andere wedstrijden gingen (ruim)verloren voor Amersfoort.

De laatste te bespreken concurrent is misschien wel de grootste; Almere. Het team heeft maximaal gepresteerd in de eerste helft door alle wedstrijden te winnen. De prijzen worden natuurlijk nog lang niet verdeeld, maar imponerend is het wel. Aangenomen mag worden dat de concurrentie echter in de tweede helft sterker voor de dag zal komen, dat zal Almere ook gaan ondervinden.

Doel van deze tweede competitiehelft is voor Duinwijck om minimaal bij de beste 3 te komen. De nummer 1 plaatst zich rechtstreeks voor de finale, de nummers 2 en 3 maken in een dubbele ontmoeting uit wie de andere finalist wordt. Merkwaardig aan dat systeem is, dat die 'halve finalisten' elkaar in een seizoen dus vijf keer treffen. De lat mag echter natuurlijk altijd omhoog en Duinwijck heeft geen geheim gemaakt van haar kampioensambities. Het doel is om nog in de oude hal de 25ste landstitel te kunnen vieren. Als koploper naar de finale gaan is dan een mooie eerste stap.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!