Duinwijck trakteert Almere op eerste nederlaag in Nederlandse Badminton Eredivisie

Duinwijck trakteert Almere op eerste nederlaag in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere is tegen Duinwijck tegen zijn eerste nederlaag aangelopen in dit seizoen. De Haarlemmers waren met 5-3 te sterk. De dubbels en een mix gingen kansloos verloren.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Onze mannen werden op alle fronten afgetroefd en Aram, Madouc en Leon / Ilse pakten de 3 punten voor Almere. De concurrenten, VELO en DKC, speelden tegen elkaar met 4-4 gelijk. Almere blijft ondanks het verlies wel koploper in de kampioenspoule met 5 punten voorsprong op BC Duinwijck.

Tegenstanders Jorrit de Ruiter en Ruud Bosch bleken vanavond een maatje te groot voor Dave en dat betekende meteen al de eerste verliespartij. Met 21-15 in Haarlems voordeel leek er nog enige hoop bij Almere maar die werd hardhandig de grond ingeboord. Jorrit en Ruud overklasten Dave en Leon met maar liefst 21-8 in de tweede game. Die cijfers spreken voor zich.

Bij de dames ging het al niet veel beter. Akvile Stapusaityte en Debora Jille zetten Tamara van der Hoeven en Ilse Vaessen al snel op een 6-2 achterstand. Maar onze dames kwamen nog knap terug tot 12-12. Met vervolgens slechts drie Almeerse en negen Haarlemse punten stond er een 21-15 op het scorebord. In de tweede game werd het al snel 11-4 voor Akvile en Debora. Zij lieten Tamara en Ilse in het vervolg van die game kansloos met 21-11.

Aram Mahmoud speelde een prima partij tegen Jordy Hilbink. De vorige ontmoeting werd nog door Jordy gewonnen maar deze keer trok Aram aan het langste eind. In de eerste game keek Aram constant tegen zo'n 5 punten achterstand aan en Jordy won die game met 21-14. Ook in de tweede kwam Aram op achterstand. Maar na 1-5 werd het wel 9-8 in het voordeel van Aram. Jordy versla je niet zo maar en hij nam weer een 15-13 voorsprong en leek de partij te gaan winnen. Maar met een aantal sterke scores kwam Aram langszij en sleepte met 21-17 er toch een derde game uit. In die game was er steeds een minieme voorsprong voor Aram. Na 11-10 sloeg hij met 15-13 en 18-16 toch een klein gaatje. Met nog een paar mooie scores pakte Aram met 21-17 de winst en daarmee het eerste Almeerse punt.

Inmiddels was Sebastiaan Li aan zijn partij begonnen tegen Jerry Natenstedt. Hier was Sebastiaan de sterkste in de vorige ontmoeting. Dat had ook nu zo kunnen zijn. De eerste game ging van 11-7 naar 12-15 en 19-19. Toen dacht Sebastiaan op gamepoint te komen ware het niet dat hij net met zijn racket over het net kwam. Jerry benutte meteen zijn eerste gamepoint en pakte die game dus met 21-19. In de tweede game had Sebastiaan steeds de voorsprong en gaf die niet meer uit handen. Via 11-6 was Sebastiaan met 21-14 duidelijk de betere. Een derde game moest dus de beslissing brengen. In die game keek Sebastiaan steeds tegen een achterstand aan. Na 10-14 en 12-16 kon hij de achterstand nog wel verkleinen tot 15-17 maar kon niet doordrukken. Jerry scoorde vier keer achter elkaar, won met 21-17, en dus de partij. Duinwijck op een 3-1 voorsprong.

Manon Sibbald mocht het weer eens opnemen tegen Akvile Stapusaityte. Akvile bleek steeds te sterk voor Manon en dat was nu niet anders. In het begin ging het nog wel gelijk op maar na 7-11 nam Akvile snel afstand en pakte de eerste game met 21-13. In de tweede game was Manon in het begin zeker niet de mindere en kwam tot 10-10 goed mee. Toch nam Akvile een paar punten voorsprong en bouwde dat uit. Met 21-16 pakte ze ook de tweede game en bracht daarmee de tussenstand op 4-1 voor Duinwijck.

Madouc Linders kruiste de degens met Raquel Humphris. Madouc begon niet goed en kwam al snel met 7-3 achter. Maar al heel snel kwam ze al weer op 7-7. Na 11-10 vergrootte ze puntje voor puntje haar voorsprong en pakte met 21-17 de eerste game. In de tweede game ook weer een achterstand. Na 7-11 werd het nog wel 12-12 en 16-16 maar Raquel ging met 18-16 richting gamewinst. Maar Madouc gaf geen krimp en scoorde vijf maal op rij en pakte met 21-16 de winst in de partij en bracht Almere terug tot 4-2.

Dus viel er hooguit nog een gelijkspel te halen maar dan moesten de twee mixen wel gewonnen worden. Dat zat er helaas voor Tamara van der Hoeven en Dave Khodabux geen moment in. Teveel fouten en ze haalden niet hun gebruikelijke niveau. De duidelijke cijfers zeggen alles. Met twee keer 21-12 ging de winst verdiend naar Debora Jille en Ruud Bosch.

Op het andere veld waren Ilse Vaessen en Leon Nottelman veel te sterk voor Jerry Natenstedt en Raquel Humphris en behoedden Almere voor een ruime nederlaag. Via 11-5 een makkelijke 21-12 in de eerste en na 11-4 een 21-11 zege in de tweede game. De eindstand dus met 5-3 in het voordeel van Duinwijck.

De volgende wedstrijd van Almere is op 13 januari om 19.00 uur in Den Haag tegen DKC.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!