Veel Nederlands succes op tweede dag EK Badminton 2018

Veel Nederlands succes op tweede dag EK Badminton 2018

Op dag twee van de Europese kampioenschappen in het Spaanse Huelva hebben Mark Caljouw, Nick Fransman, Gayle Mahulette en de koppels Robin Tabeling / Jelle Maas, Selena Piek / Cheryl Seinen en Imke van der Aar / Debora Jille de volgende ronde bereikt.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De als zesde geplaatste Mark Caljouw neemt het vandaag op tegen de voormalige nummer twee van de wereld Jan O. Jorgensen uit Denemarken, die hij enkele weken terug bij de Orleans Master nog de baas was. Mark won na een bye in de eerste ronde zijn partij met twee keer 21/19 van de Rus Sergey Sirant. Ook Nick Fransman is door. Hij versloeg de Noor Marius Myhre met 21/13 en 21/9 en speelt nu tegen de Ier Nhat Nguyen.

Vrouwenenkel

Gayle Mahulette komt vandaag uit tegen de als nummer twee geplaatste Kirsty Gilmour uit Schotland, na winst in de tweede ronde op de Zweedse Johanna Magnusson (21/10, 21/17). Voor Soraya de Visch Eijbergen is de tweede ronde het eindstation bij de EK, ze verloor nipt in drie games van Sabrina Jacquet (Zwitserland) met 21/12, 19/21 en 16/21.

Mannendubbel

Het koppel Robin Tabeling / Jelle Maas hield de spanning erin tegen het Schotse koppel Alexander Dunn / Adam Hall, maar wist uiteindelijk toch de partij te winnen: 21/16, 19/21 en 29/27. De Nederlandse mannen komen nu uit tegen het duo Ben Lane / Sean Vendy (Engeland).

Jacco Arends en Ruben Jille moesten tegen het als zesde geplaatste Deense koppel Mathias Christiansen / David Daugaard de baan op en na ruim een uur spelen helaas net met 21/15, 15/21 en 22/24 de winst aan de Denen laten.

Vrouwendubbel

Selena Piek en Cheryl Seinen (als vijfde geplaatst) spelen na winst in hun eerste ronde tegen Ieva Pope/Monika Radovska (21/13, 21/10) vandaag tegen het Duitse koppel Johanna Goliszewski / Lara Kaepplein.

Het debuterende koppel Imke van der Aar / Debora Jille zorgde in hun eerste ronde voor een stunt, door het als zevende geplaatste Duitse koppel Carla Nelte / Isabel Herttrich met 21/13 en 21/15 te verslaan. Hun volgende tegenstanders zijn de Finse vrouwen Jenny Nystrom en Sonja Pekkola.

Gemengddubbel

Het als vierde geplaatste koppel Jacco Arends en Selena Piek nam het in eerste ronde op tegen Oliver Schaller en Celine Burkart uit Zwitserland. De winst ging met 21/14 en 21/11 overtuigend naar het Nederlandse koppel dat vandaag gaat spelen tegen Milan Dratva en Martina Repiska uit Slowakije.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!