SportSport

Vijf oranje gekleurde kwartfinales bij EK Badminton 2018

Vijf oranje gekleurde kwartfinales bij EK Badminton 2018

Bij de Europese kampioenschappen in het Spaanse Huelva hebben Nick Fransman en de koppels Robin Tabeling / Jelle Maas, Selena Piek / Cheryl Seinen, Imke van der Aar / Debora Jille en Jacco Arends / Selena Piek de kwartfinales weten te bereiken.

Maak kennis met Debora Jille!

Daarin strijden zij vandaag vanaf 16.00 uur voor een plaats in de halve finales en minimaal een bronzen plak.

Mannenenkel

Nick Fransman neemt het na met 14/21, 21/17 en 21/19 te hebben gewonnen van de Ier Nhat Nguyen, in zijn kwartfinale op tegen de als vierde geplaatste Brice Leverdez uit Frankrijk.

De als zesde geplaatste Mark Caljouw wist niet opnieuw voor een stunt te zorgen zoals eerder bij de Orleans Masters. Mark verloor deze keer nipt met 19/21 en 18/21 van de voormalige nummer twee van de wereld Jan O. Jorgensen uit Denemarken.

Vrouwenenkel

Gayle Mahulette is uitgeschakeld. Zij moest met 11/21, 13/21 haar meerdere erkennen in de als nummer twee geplaatste Kirsty Gilmour uit Schotland.

Mannendubbel

Robin Tabeling en Jelle Maas spelen vandaag tegen het als zevende geplaatste Duitse duo Jones Ralfy Jansen / Josche Zurwonne. De Nederlandse mannen wisten door winst (24/22, 21/12) op het koppel Ben Lane/Sean Vendy uit Engeland de kwartfinales te bereiken.

Vrouwendubbel

Selena Piek en Cheryl Seinen (als vijfde geplaatst) wisten met 21/16 en 22/20 te winnen van het Duitse koppel Johanna Goliszewski / Lara Kaepplein en komen nu in de kwartfinales uit tegen de Engelse vrouwen Lauren Smith en Sarah Walker (als vierde geplaatst).

Het koppel Imke van der Aar / Debora Jille gaat het opnemen tegen de als tweede geplaatste Bulgaarse zusjes Gabriela en Stefani Stoeva, na in twee games gewonnen te hebben van de Finse vrouwen Jenny Nystrom en Sonja Pekkola: 21/10 en 21/12.

Gemengddubbel

Ook het als vierde geplaatste koppel Jacco Arends en Selena Piek staat in de kwartfinales. Zij wonnen makkelijk met 21/3, 21/9 van Milan Dratva en Martina Repiska uit Slowakije en gaan nu de strijd aan met het als vijfde geplaatste koppel Mark Lamfuss / Isabel Herttrich uit Duitsland.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!