Herstel van Almere tegen Smashing in tweede ronde Nederlandse Badminton Eredivisie

Herstel van Almere tegen Smashing in tweede ronde Nederlandse Badminton Eredivisie
StudentenlevenStudentenleven

De Flevolandse club Almere heeft in zijn tweede wedstrijd een 6-2 overwinning geboekt op Smashing in Wijchen. Het kersverse teamlid Amy Tan kende een uitstekende start door haar enkel- en mixpartij te winnen.

› support ons met een Tikkie!

De laatste partij van de avond was ook de meest vermakelijke. Dave Khodabux en Georgy van Soerland verloren weliswaar hun mix van Roy Reijbroek en Lieke Maes maar die partij was toch wel een spektakelstuk. In de tweede game was het over en weer game- en matchpoint dat uiteindelijk met 30-28 werd gewonnen door Roy en Lieke.

Dave Khodabux en Sebastiaan Li namen het op tegen Roy Reijbroek en Yannic Smeets. Een gelijk opgaande strijd maar een 11-10 achterstand bij de rust. Maar toen ging het lopen. Dave en Sebastiaan namen nu duidelijk afstand en met 21-15 pakten zij afgetekend de game. De gehele tweede game ging ook gelijk op en de rust gaf nu een 11-10 voorsprong voor Almere. De mannen uit Wijchen gaven zich niet zomaar gewonnen maar moesten uiteindelijk toch met 21-19 buigen voor Dave en Sebastiaan.

De damesdubbel was een partij tussen Manon Sibbald en Georgy van Soerland-Trouerbach en Denise Hall en Ella Peters. Het verschil in de eerste game was snel gemaakt en via 11-5 was de game met 21-13 voor de Almeersen en daar was niets op af te dingen. In de tweede game hervonden Denise en Ella zich en maakten het Manon en Georgy af en toe knap lastig. De voorsprong van 11-10 bij de rust was weliswaar voor onze dames maar echt afstand nemen lukte echter niet. Een spannend slot van de game werd uiteindelijk met 23-21 toch beslecht in Almeers voordeel en zodoende kwam Almere op een 2-0 voorsprong.

Een te grote krachtsverhouding bleek in de eerste mannenenkelpartij tussen Aram Mahmoud en Yannic Smeets. In een mum van tijd nam Aram een 8-0 voorsprong om met 11-1 de break in te gaan. Aram had in die game geen partij aan Yannic en troefde hem op alle fronten af. Met 21-5 was het verschil overduidelijk. In de tweede leidde Arams overmacht tot wat concentratieverlies en liet hij Yannic toch enkele mooie punten scoren. Maar na 11-6 was het snel gedaan en met 21-11 hoefde Aram zich niet overmatig in te spannen. 3-0 voor Almere.

Hoewel Amy Tan al eerder speelde voor het eerste team debuteerde zij nu als vaste waarde in het keurkorps van coach Erik Staats. Amy had het in de eerste game wel lastig tegen Lieke Maes en moest erop toezien dat Lieke met een 11-9 voorsprong de rust inging. Maar Amy liet zich niet gek maken en kwam in de game beter in haar spel ondanks wat verkeerde inschattingen bij uit laten gaan van de shuttle. Bij 18-18 scoorde Amy drie punten op rij en pakte zij de eerste game. In de tweede game kon Lieke in het begin nog aardig aanklampen maar moest toch een 11-6 voorsprong voor Amy toestaan. Daarna was het snel gebeurd. Amy bouwde haar voorsprong gestaag uit en won de game vrij eenvoudig met 21-11 en bracht Almere op een 4-0 voorsprong.

Manon speelde een prima partij tegen Maureen Zewald. Ze nam met 11-6 al snel afstand van Maureen en liet haar amper in spel komen en daarmee was het krachtsverschil duidelijk. Met 21-13 kon Manon zich gerust opmaken voor de tweede game. Ze schakelde nog een tandje bij en ging de break in met een 11-3 voorsprong. Legio matchpoints werden niet direct benut, brachten Maureen iets dichterbij maar gaven haar geen enkele hoop, want Manon toonde zich met 21-11 veel te sterk.

Sebastiaan Li, niet geheel fit aan de partij begonnen, had een zware kluif aan Luuk van Renswouw. Een vrijwel constante achterstand gaf Luuk via 11-7 de gamewinst met 21-17. In de tweede game verging het Sebastiaan beter. Na een 11-6 voorsprong bij de rust kwam hij op 18-11. De vrijwel zekere gamewinst gaf hij nog bijna uit handen. Luuk knokte zich knap terug een kwam bij 20-19 zelfs op matchpoint. Vervolgens kwam Sebastiaan bij 22-21 op gamepoint maar moest opnieuw een matchpoint toestaan. Hij bleek de spanning te weerstaan en sleepte met er 26-24 een derde game uit. Luuk leek geknakt en Sebastiaan nam snel op een 6-1 voorsprong. Maar opnieuw bleek Luuk een taaie tegenstander en kwam met 11-10 langszij. Het ging nog even gelijk op maar met 21-16 was de game en de winst voor Luuk. Het eerste punt voor Smashing.

Aram en Amy speelden hun tweede partij maar nu in de mix tegen Brandom Bessem en Ella Peters. Bij de rust nog wel met 11-9 achter maar gedurende de partij raakten zij steeds beter ingespeeld. Met 21-17 pakten zij de eerste game. Ook in de tweede game waren zij de bovenliggende partij, namen snel een voorsprong en kwam de winst geen moment meer in gevaar. Een mooie 21-15 bracht een 6-1 voorsprong op het scorebord.

De andere mix was die tussen Dave en Georgy en Roy en Lieke. Een toch wel moeizame partij voor ons toch ervaren koppel. Een vrijwel constante achterstand brachten Roy en Lieke bij 20-17 op drie gamepoints, Daarvan werden er nog twee weggewerkt maar met 21-19 was de gamewinst voor Roy en Lieke. De tweede game was, zeker van spanning, een om van te smullen. De game kwam maar niet tot een einde. Meerdere game- en matchpoints werden niet benut door beide koppels mede door een te grote foutenlast. Zouden ze de dertig halen? Ja, maar wel in het voordeel van Smashing die daarmee de eindstand bracht op 6-2 in Almeers voordeel.

Volgende week 22 september om 19.00 uur in Sporthal Raggers een pittige wedstrijd tegen DKC uit Den Haag met o.a. de toppers Mark Caljouw en Robin Tabeling in de gelederen. Natuurlijk kan Almere uw steun goed gebruiken dus tot dan.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Yonex France U17 Open 2020 met Nederlandse jeugdspelers in actie

Yonex France U17 Open 2020 met Nederlandse jeugdspelers in actie

Vanaf morgen tot en met vrijdag 21 februari vindt in het Franse Aire sur la Lys de Yonex France U17 Open 2020 plaats. Voor…

17 februari 2020

Historische zilveren medaille voor Nederlands mannen bij EK Badminton

Historische zilveren medaille voor Nederlands mannen bij EK Badminton

De Nederlandse mannen hebben bij de Europese Kampioenschappen voor landenteams 2020 in Liévin (Frankrijk) geschiedenis…

16 februari 2020

Nederlandse badmintonmannen halen finale EK Badminton

Nederlandse badmintonmannen halen finale EK Badminton

De Nederlandse mannen hebben bij de Europese Kampioenschappen voor landenteams 2020 in Liévin (Frankrijk) opnieuw voor een…

15 februari 2020

Nederlandse mannen stunten met plek in halve finales EK Badminton

Nederlandse mannen stunten met plek in halve finales EK Badminton

De Nederlandse mannen hebben bij de Europese Kampioenschappen voor landenteams 2020 in Liévin (Frankrijk) voor een stunt…

14 februari 2020

Nederlandse badmintonvrouwen met 3-2 ten onder tegen Estland

Nederlandse badmintonvrouwen met 3-2 ten onder tegen Estland

De Nederlandse vrouwen hebben bij de Europese Kampioenschappen voor landenteams 2020 in Liévin (Frankrijk) opnieuw niet weten te…

13 februari 2020

Luxemburg onderuit tegen Nederlandse mannenploeg tijdens EK Badminton

Luxemburg onderuit tegen Nederlandse mannenploeg tijdens EK Badminton

De Nederlandse mannen (als zesde geplaatst) hebben bij de Europese Kampioenschappen voor landenteams 2020 in Liévin…

12 februari 2020

Maximale winst voor Nederlandse mannen in EK-groepswedstrijd tegen Slowakije

Maximale winst voor Nederlandse mannen in EK-groepswedstrijd tegen Slowakije

De Nederlandse mannen (als zesde geplaatst) zijn de Europese Kampioenschappen voor landenteams 2020 in Liévin (Frankrijk)…

12 februari 2020

Ruime nederlaag Nederlandse vrouwen na EK-groepswedstrijd tegen Denemarken

Ruime nederlaag Nederlandse vrouwen na EK-groepswedstrijd tegen Denemarken

De Nederlandse vrouwen zijn de Europese Kampioenschappen voor landenteams 2020 in Liévin (Frankrijk) gestart met een…

12 februari 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!