clubzoeker

Hoornse BV dwingt gelijkspel af tegen VELO

Hoornse BV dwingt gelijkspel af tegen VELO

In Wateringen mochten de Horinezen aan de bak tegen de nummer twee van de Nederlandse Badminton Eredivisie. Hoornse zelf stond eerste op de ranglijst dankzij de 7-1 overwinning op Roosterse bij de kick-off.

SportSport

Ken je BC Castellum al?

Vanuit Hoorns perspectief werd het tegen VELO een 'ladies night'. De punten kwamen namelijk uit de damespartijen: de damesdubbel en twee damessingles werden gewonnen. Ruben wist als enige heer een punt binnen te slepen, samen met Chloe in het gemengddubbel.

Ruben en Dennis openden de avond met een zware pot tegen Alex Vlaar en Jim Middelburg. De VELO'ers waren duidelijk een maatje sterker. Met ongelooflijk vlugge racketvaardigheid en keiharde smashes was het eerste punt in twee games voor VELO.

Jessica en Iris maakten er een prachtige partij van tegen Myke Halkema en Dorien Lups. Lange rally's volgden elkaar op en een tactisch spel volgde. Jessica blonk verdedigend uit, zelfs de hardste smashes werden prachtig geretourneerd. Iris kon vervolgens met haar aanvalskracht het punt binnenslepen. De eerste game werd met 16-21 gewonnen. In de tweede game leken de VELO-ers er een derde game uit te halen, maar Iris en Jessica wisten met veel vechtlust terug te komen van een achterstand en het eerste punt binnen te halen voor Hoornse.

Dave ging vervolgens de baan op in zijn singlepartij tegen Ewout Beukers. De VELO-speler deed zijn achternaam eer aan, want de smashes die hij produceerde beukte hij keihard de grond in. Dave kwam niet in zijn spel en moest de winst aan VELO laten.

Niels had toen de taak om Alex Vlaar van winst af te houden. Hij streed voor wat hij waard was en wist in sommige rally's echt te imponeren. Helaas waren de meeste rally's in het voordeel van Vlaar, die zeer gecontroleerd en bij vlagen fenomenaal speelde.

Daarna was het strijdtoneel weer het terrein van de dames en zoals eerder gemeld pakte dat goed uit voor Hoornse. Madouc Linders had last van een lichte blessure en kon nog niet spelen. Chloe kwam derhalve als eerste in actie en wel tegen Dorien Lups. Ze ging vol zelfvertrouwen de baan op en kwam fantastisch uit de startblokken. Ze nam gelijk de leiding in de eerste game en stond die niet meer af: 10-21. In de tweede game ging Chloe wederom knallend van start en speelde ze subliem badminton. Tot de winst in zicht kwam en Lups uit een ander vaatje begon te tappen. Onverwachts ging de tweede game toch naar VELO. Chloe liet echter zien mentaal te zijn gegroeid en ging in de derde game weer vol goede moed van start. Met zeer aanvallend spel werd de derde game binnengeslagen en was de prachtige overwinning een feit.

Jessica speelde tegen invalster Veda Diemel. De jonge dame van VELO liet zien over veel doorzettingsvermogen te beschikken, maar de listigheid van de Hoornse zorgde voor een eenvoudige overwinning in twee games.

Iris en Dennis gingen uitstekend van start in hun partij tegen Myke Halkema en Jim Middelburg. Het ging in de eerste game lange tijd gelijk op. Jim en Myke bleken iets beter op elkaar te zijn ingespeeld en wonnen met 21-17 de eerste game. Daarna was de koek op bij Hoornse. Er werden te veel fouten gemaakt, waarvan een groot deel ook afgedwongen door het sterke spel aan Wateringse kant. De tweede game ging met duidelijke cijfers naar VELO en daarmee werd een gelijkspel het hoogst haalbare.

In twee games pakten Ruben en Chloe zij de winst tegen Ewout Beukers en Veda Diemel. Chloe onderschepte veel bij het net en Ruben kon vanuit het achterveld het spel bepalen. Een mooie mix waarmee het koppel een welverdiend gelijkspel tot stand bracht.

Volgende week wacht wederom een belangrijke test. Thuis speelt Hoornse tegen Amersfoort, op het moment van schrijven de nummer vier van de Nederlandse Badminton Eredivisie. Alle support is van harte welkom! Komt dat zien, team 1 voor het eerst dit seizoen in eigen huis. Start om 19.00.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!