SportSport

Topbadminton in Duitsland: verslaat Mark Caljouw deze keer Lin Dan?

Topbadminton in Duitsland: verslaat Mark Caljouw deze keer Lin Dan?

De SaarLorLux Badminton Open 2018 in Saarbrücken (Duitsland) begint op dinsdag 30 oktober en namens Nederland zijn er vooral veel terugtrekkingen. De resterende landgenoten gaan voor de prijzenpot van US$ 75,000 van dit BWF Tour Super 100 toernooi.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Al bekend was dat Instagramster Imke van der Aar niet in actie zou komen tijdens de voormalige Bitburger Badminton Open i.v.m. 'kleine blessures', ondanks dat ze zich wel ingeschreven had voor een gemengddubbel met Ruben Jille en de nu nog Nederlandse Soraya de Visch Eijbergen.

Opvallender was dat Selena Piek in Saarbrücken wél zou gaan mixen met Jacco Arends (inmiddels teruggetrokken), maar uiteindelijk niet zou gaan dubbelen met vaste dubbelpartner Cheryl Seinen. Wellicht dat Piek zich nog niet teveel wil inspannen na haar ingelaste rust- en trainingsperiode.

Wie blijven er over?

Mark Caljouw is in Duitsland derde geplaatst, juist na Rasmus Gemke uit Denemarken (verleden week halve finalist in Parijs) en Lin Dan uit China. Nederlands Kampioene Gayle Mahulette maakt deze week een solotrip naar Hongarije voor een toernooi aldaar, waardoor Bern-inwoner Soraya de Visch Eijbergen de enige ándere singelaar is: zij opent tegen Lianne Tan uit België. De twee hebben al drieënhalf jaar niet meer tegen elkaar gespeeld, maar vermoedelijk is de Nederlandse #fitness hashtagger favoriet.

Twee Nederlandse mannendubbels

Gelukkig is er voor Jacco Arends ondanks zijn uitgevallen gemengddubbel nog wel wat te doen: hij neemt het met Ruben Jille op tegen Arun George en Sanyam Shukla (WR57) uit India. Zelf zijn Arends en Jille 20 posities hoger geplaatst op de wereldranglijst, dat zegt echter weinig tegenover het gemiddelde Aziatische paar.

Jelle Maas en Robin Tabeling timmeren (soms letterlijk) hard aan de weg de laatste maanden en als nummers 27 van de wereld zijn ze tweede geplaatst bij de SaarLorLux Badminton Open 2018. Moesten ze het schoppen tot de halve finale, dan staan Marcus Ellis en Chris Langridge (WR22) uit Engeland daar waarschijnlijk op hen te wachten.

Nederlander Vincent Braaksma verbindt zich net als nogal wat Nederlanders aan een Zwitserse partner te weten Andreas Zbinden en samen spelen ze tegen Arjun M.R. en Ramchandran Shlok (WR43) uit India. In de categorie 'leuk om een keer mee te maken', zo laat zich raden.

Iris Tabeling back on track?

De zus van Robin Tabeling deed in Almere al mee aan de Dutch Open met partner Nadia Fankhauser (WR137) en daaraan wordt deze week vervolg gegeven tegen Yelyzaveta Zharka en Maryna Ilyinskaya (WR62) uit Oekraïne. Rankinggewijs zijn de Oost-Europese dames niet alleen in het voordeel qua hoeveelheid lettergrepen, maar ook qua favorietenpositie. Hopelijk weet Iris Tabeling te verrassen.

Robin Tabeling en Cheryl Seinen zesde geplaatst

Dutch Open 2018 kampioenen Marcus Ellis en Lauren Smith zijn reekshoofd in het gemengddubbeltoernooi, Jacco en Selena waren derde geplaatst en Robin Tabeling en Cheryl Seinen (WR34) staan op nummer 6 van die plaatsingslijst. Ze spelen tegen nieuwbakken koppel Peter Kaesbauer en Johanna Goliszewski uit Duitsland, twee spelers met individueel tenminste top 40 ervaring. Dat wordt dus al in de eerste ronde 'volle bak' badminton voor Robin en Cheryl.

Klik hier voor een overzicht van de Nederlandse wedstrijden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!