Prima prestatie van gehavend Almere

Prima prestatie van gehavend Almere

Almere heeft een prima resultaat behaald tegen Duinwijck. Met invallers Judith van Cruchten, Rosalie Teuben en Dennis Koppen werd de landskampioen op 4-4 gehouden.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dennis versloeg in zijn debuut voor team 1 Jerry Natenstedt met 21-16 en 21-7. Hierdoor heeft het team van Erik Staats wederom laten zien dat er ook zonder een aantal basisspelers met hen rekening moet worden gehouden.

Zonder Sebastiaan Li, Manon Sibbald, Ilse Vaessen en Cheryl Seinen ging de eerste partij van start. Dave Khodabux en Dennis Koppen traden aan tegen Jorrit de Ruiter en Ties van der Lecq. Dat viel niet mee. Na een 11-5 achterstand bij de rust liepen de Haarlemmers verder uit en pakte de eerste game met 21-12. In de tweede game ging het wat beter lopen. Weer 11-5 bij de rust maar dan voor onze mannen. Die voorsprong bleef in tact en met 21-16 dus op naar de derde game. Daarin bleken Jorrit en Ties een maatje te groot. Met 21-8 hadden Dave en Dennis weinig in te brengen.

Ondertussen was de dames dubbelpartij al afgelopen. Rosalie Teuben en Judith van Cruchten kwamen duidelijk tekort tegen het duo Debora Jille en Akvile Stapusaityte. De gamestanden 21-9 en 21-6 spreken voor zich. Een 0-2 achterstand en dat is niet lekker om mee te beginnen.

De eerste enkelpartij ging tussen Aram Mahmoud en Jordy Hilbink. Voor Aram eindelijk weer eens een tegenstander van formaat. Hoewel Aram de eerste game steeds een kleine voorsprong had was het Jordy die op gamepoint kwam. Aram wist die weg te werken en benutte zijn eerste gamepoint wel en won met 22-20. In de tweede game wist Aram een wat ruimere voorsprong op te bouwen. Na de 11-8 kwam de zege niet meer in gevaar en speelde betrekkelijk eenvoudig de game uit met 21-14. Een verdiende overwinning voor Aram die eindelijk weer eens moest strijden voor de punten.

Amy Tan moest het opnemen tegen Akvile Stapusaityte die dit seizoen al haar wedstrijden nog wist te winnen. Amy begon wat moeizaam en kwam op zeven punten achterstand. Ze vocht zich toch knap terug in de game en van 13-15 werd het zelfs nog 18-19. Akvile scoorde echter drie maal achter elkaar en won de game met 21-18. In de tweede game kon Akvile na een 11-9 voorsprong uitlopen met wat hulp van Amy die wat inschattingsfouten maakte. Die schade kon ze niet meer repareren en ook de tweede game ging maar Akvile. Met 21-15 bleef ook zij nu ongeslagen.

Dennis Koppen sierde zijn debuut in het enkelspel op met een mooie overwinning op Jerry Natenstedt. Hoewel Dennis steeds het betere van het spel had kon hij toch niet echt van Jerry weglopen. Na 11-8 bij de rust bleef Jerry wel bij maar moest er wel toch op toezien dat Dennis de game uiteindelijk vrij gemakkelijk met 21-16 won. In de tweede game liet Dennis zien waarom hij op dit niveau mee kan. Na 11-3 wist Jerry nog drie keer achtereen te scoren maar toen was het toch echt wel gedaan. Dennis troefde hem op alle fronten af en gunde nog slechts een puntje. Met 21-7 boekte hij dan ook een mooie overwinning.

Ook een debuut voor Judith van Cruchten. Na haar dames dubbelpartij speelde zij haar partij tegen Raquel Humphris. Het begin was zeker niet onverdienstelijk en het ging gelijk op. Na 4-4 de rust in met 10-11. Raquel wist toen haar voorsprong te vergroten en de game met 21-15 te winnen. In de tweede game bleek de Haarlemse duidelijk te sterk. Judith kwam al snel met 11-4 achter en liep Raquel vrij eenvoudig uit naar 21-9. Dat betekende een 2-4 achterstand. Dus moesten de resterende mixpartijen gewonnen worden om er nog een gelijkspel uit te halen.

Als eerste speelden Aram en Amy tegen Jorrit en Debora. Vrijwel de hele eerste game was er een voorsprong en die werd niet meer uit handen gegeven. Met 21-15 was de eerste game binnen. In de tweede game een zelfde beeld al konden Jorrit en Debora aan het einde van die game hun achterstand nog wel verkleinen. In gevaar kwam de winst echter niet en met 21-17 was de eerste mixpartij in winst omgezet.

De laatste partij moest dus gewonnen worden om een gelijkspel af te dwingen. Dave en Rosalie gingen tegen Ties en Raquel met 11-10 de rust in en konden daarna hun voorsprong uitbreiden en met 21-15 was de gamewinst binnen. Ook in de tweede game toonden Dave en Rosalie zich de sterkste. Mede door een sterk optreden van Rosalie werd ook de tweede game gewonnen. Met 21-17 werd er door het team een knap gelijkspel behaald tegen de regerend landskampioen.

Volgende week zondag om 14.00 wordt er tegen DKC in Den Haag gespeeld. DKC kwam dit weekend niet verder dan een 4-4 gelijkspel tegen Hoornse. VELO was dit weekend vrij.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!