Prima prestatie van gehavend Almere

Prima prestatie van gehavend Almere
StudentenlevenStudentenleven

Almere heeft een prima resultaat behaald tegen Duinwijck. Met invallers Judith van Cruchten, Rosalie Teuben en Dennis Koppen werd de landskampioen op 4-4 gehouden.

Dennis versloeg in zijn debuut voor team 1 Jerry Natenstedt met 21-16 en 21-7. Hierdoor heeft het team van Erik Staats wederom laten zien dat er ook zonder een aantal basisspelers met hen rekening moet worden gehouden.

Zonder Sebastiaan Li, Manon Sibbald, Ilse Vaessen en Cheryl Seinen ging de eerste partij van start. Dave Khodabux en Dennis Koppen traden aan tegen Jorrit de Ruiter en Ties van der Lecq. Dat viel niet mee. Na een 11-5 achterstand bij de rust liepen de Haarlemmers verder uit en pakte de eerste game met 21-12. In de tweede game ging het wat beter lopen. Weer 11-5 bij de rust maar dan voor onze mannen. Die voorsprong bleef in tact en met 21-16 dus op naar de derde game. Daarin bleken Jorrit en Ties een maatje te groot. Met 21-8 hadden Dave en Dennis weinig in te brengen.

Ondertussen was de dames dubbelpartij al afgelopen. Rosalie Teuben en Judith van Cruchten kwamen duidelijk tekort tegen het duo Debora Jille en Akvile Stapusaityte. De gamestanden 21-9 en 21-6 spreken voor zich. Een 0-2 achterstand en dat is niet lekker om mee te beginnen.

De eerste enkelpartij ging tussen Aram Mahmoud en Jordy Hilbink. Voor Aram eindelijk weer eens een tegenstander van formaat. Hoewel Aram de eerste game steeds een kleine voorsprong had was het Jordy die op gamepoint kwam. Aram wist die weg te werken en benutte zijn eerste gamepoint wel en won met 22-20. In de tweede game wist Aram een wat ruimere voorsprong op te bouwen. Na de 11-8 kwam de zege niet meer in gevaar en speelde betrekkelijk eenvoudig de game uit met 21-14. Een verdiende overwinning voor Aram die eindelijk weer eens moest strijden voor de punten.

Amy Tan moest het opnemen tegen Akvile Stapusaityte die dit seizoen al haar wedstrijden nog wist te winnen. Amy begon wat moeizaam en kwam op zeven punten achterstand. Ze vocht zich toch knap terug in de game en van 13-15 werd het zelfs nog 18-19. Akvile scoorde echter drie maal achter elkaar en won de game met 21-18. In de tweede game kon Akvile na een 11-9 voorsprong uitlopen met wat hulp van Amy die wat inschattingsfouten maakte. Die schade kon ze niet meer repareren en ook de tweede game ging maar Akvile. Met 21-15 bleef ook zij nu ongeslagen.

Dennis Koppen sierde zijn debuut in het enkelspel op met een mooie overwinning op Jerry Natenstedt. Hoewel Dennis steeds het betere van het spel had kon hij toch niet echt van Jerry weglopen. Na 11-8 bij de rust bleef Jerry wel bij maar moest er wel toch op toezien dat Dennis de game uiteindelijk vrij gemakkelijk met 21-16 won. In de tweede game liet Dennis zien waarom hij op dit niveau mee kan. Na 11-3 wist Jerry nog drie keer achtereen te scoren maar toen was het toch echt wel gedaan. Dennis troefde hem op alle fronten af en gunde nog slechts een puntje. Met 21-7 boekte hij dan ook een mooie overwinning.

Ook een debuut voor Judith van Cruchten. Na haar dames dubbelpartij speelde zij haar partij tegen Raquel Humphris. Het begin was zeker niet onverdienstelijk en het ging gelijk op. Na 4-4 de rust in met 10-11. Raquel wist toen haar voorsprong te vergroten en de game met 21-15 te winnen. In de tweede game bleek de Haarlemse duidelijk te sterk. Judith kwam al snel met 11-4 achter en liep Raquel vrij eenvoudig uit naar 21-9. Dat betekende een 2-4 achterstand. Dus moesten de resterende mixpartijen gewonnen worden om er nog een gelijkspel uit te halen.

Als eerste speelden Aram en Amy tegen Jorrit en Debora. Vrijwel de hele eerste game was er een voorsprong en die werd niet meer uit handen gegeven. Met 21-15 was de eerste game binnen. In de tweede game een zelfde beeld al konden Jorrit en Debora aan het einde van die game hun achterstand nog wel verkleinen. In gevaar kwam de winst echter niet en met 21-17 was de eerste mixpartij in winst omgezet.

De laatste partij moest dus gewonnen worden om een gelijkspel af te dwingen. Dave en Rosalie gingen tegen Ties en Raquel met 11-10 de rust in en konden daarna hun voorsprong uitbreiden en met 21-15 was de gamewinst binnen. Ook in de tweede game toonden Dave en Rosalie zich de sterkste. Mede door een sterk optreden van Rosalie werd ook de tweede game gewonnen. Met 21-17 werd er door het team een knap gelijkspel behaald tegen de regerend landskampioen.

Volgende week zondag om 14.00 wordt er tegen DKC in Den Haag gespeeld. DKC kwam dit weekend niet verder dan een 4-4 gelijkspel tegen Hoornse. VELO was dit weekend vrij.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton en corona update (week 22)

Badminton en corona update (week 22)

In een wekelijkse update willen wij jullie graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen omtrent de badmintonsport en…

29 mei 2020

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Tijdens de persconferentie van de overheid op woensdag 27 mei werd duidelijk dat sportscholen per 1 juli weer open mogen mits zij…

28 mei 2020

Badminton en corona update (week 21)

Badminton en corona update (week 21)

Na de persconferentie van de overheid op dinsdag 19 mei jl. is er helaas geen nieuws te melden over het feit of binnensporten…

20 mei 2020

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

AirBadminton is geschikt voor jong en oud en ook voor alle niveaus. Of je nu een topbadmintonner bent of een sporter die voor het…

12 mei 2020

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Mijn naam is Milo ter Reegen, en inmiddels al ruim zeven jaar actief op YouTube onder de naam 'MILO'. Hier plaats ik video's die…

12 mei 2020

Lancering AirBadminton in Nederland

Lancering AirBadminton in Nederland

Met veel trots en plezier mogen wij een gloednieuwe flitsende sport aan Nederland presenteren: AirBadminton. Een nieuwe frisse en…

11 mei 2020

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Als we het hebben over tactiek dan wordt er vaak gedacht aan een tactisch plan om de wedstrijd te winnen. Hoewel strategie een…

7 mei 2020

Handige downloads: badminton sportprotocol voor verenigingen

Handige downloads: badminton sportprotocol voor verenigingen

Op 21 april heeft het kabinet aangegeven om de maatregelen omtrent sport vanaf 29 april op een aantal punten te versoepelen. Met…

29 april 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!