Prima prestatie van gehavend Almere

Prima prestatie van gehavend Almere
Moederdag 2019

Almere heeft een prima resultaat behaald tegen Duinwijck. Met invallers Judith van Cruchten, Rosalie Teuben en Dennis Koppen werd de landskampioen op 4-4 gehouden.

› alles over het Badminton Festival!

Dennis versloeg in zijn debuut voor team 1 Jerry Natenstedt met 21-16 en 21-7. Hierdoor heeft het team van Erik Staats wederom laten zien dat er ook zonder een aantal basisspelers met hen rekening moet worden gehouden.

Zonder Sebastiaan Li, Manon Sibbald, Ilse Vaessen en Cheryl Seinen ging de eerste partij van start. Dave Khodabux en Dennis Koppen traden aan tegen Jorrit de Ruiter en Ties van der Lecq. Dat viel niet mee. Na een 11-5 achterstand bij de rust liepen de Haarlemmers verder uit en pakte de eerste game met 21-12. In de tweede game ging het wat beter lopen. Weer 11-5 bij de rust maar dan voor onze mannen. Die voorsprong bleef in tact en met 21-16 dus op naar de derde game. Daarin bleken Jorrit en Ties een maatje te groot. Met 21-8 hadden Dave en Dennis weinig in te brengen.

Ondertussen was de dames dubbelpartij al afgelopen. Rosalie Teuben en Judith van Cruchten kwamen duidelijk tekort tegen het duo Debora Jille en Akvile Stapusaityte. De gamestanden 21-9 en 21-6 spreken voor zich. Een 0-2 achterstand en dat is niet lekker om mee te beginnen.

De eerste enkelpartij ging tussen Aram Mahmoud en Jordy Hilbink. Voor Aram eindelijk weer eens een tegenstander van formaat. Hoewel Aram de eerste game steeds een kleine voorsprong had was het Jordy die op gamepoint kwam. Aram wist die weg te werken en benutte zijn eerste gamepoint wel en won met 22-20. In de tweede game wist Aram een wat ruimere voorsprong op te bouwen. Na de 11-8 kwam de zege niet meer in gevaar en speelde betrekkelijk eenvoudig de game uit met 21-14. Een verdiende overwinning voor Aram die eindelijk weer eens moest strijden voor de punten.

Amy Tan moest het opnemen tegen Akvile Stapusaityte die dit seizoen al haar wedstrijden nog wist te winnen. Amy begon wat moeizaam en kwam op zeven punten achterstand. Ze vocht zich toch knap terug in de game en van 13-15 werd het zelfs nog 18-19. Akvile scoorde echter drie maal achter elkaar en won de game met 21-18. In de tweede game kon Akvile na een 11-9 voorsprong uitlopen met wat hulp van Amy die wat inschattingsfouten maakte. Die schade kon ze niet meer repareren en ook de tweede game ging maar Akvile. Met 21-15 bleef ook zij nu ongeslagen.

Dennis Koppen sierde zijn debuut in het enkelspel op met een mooie overwinning op Jerry Natenstedt. Hoewel Dennis steeds het betere van het spel had kon hij toch niet echt van Jerry weglopen. Na 11-8 bij de rust bleef Jerry wel bij maar moest er wel toch op toezien dat Dennis de game uiteindelijk vrij gemakkelijk met 21-16 won. In de tweede game liet Dennis zien waarom hij op dit niveau mee kan. Na 11-3 wist Jerry nog drie keer achtereen te scoren maar toen was het toch echt wel gedaan. Dennis troefde hem op alle fronten af en gunde nog slechts een puntje. Met 21-7 boekte hij dan ook een mooie overwinning.

Ook een debuut voor Judith van Cruchten. Na haar dames dubbelpartij speelde zij haar partij tegen Raquel Humphris. Het begin was zeker niet onverdienstelijk en het ging gelijk op. Na 4-4 de rust in met 10-11. Raquel wist toen haar voorsprong te vergroten en de game met 21-15 te winnen. In de tweede game bleek de Haarlemse duidelijk te sterk. Judith kwam al snel met 11-4 achter en liep Raquel vrij eenvoudig uit naar 21-9. Dat betekende een 2-4 achterstand. Dus moesten de resterende mixpartijen gewonnen worden om er nog een gelijkspel uit te halen.

Als eerste speelden Aram en Amy tegen Jorrit en Debora. Vrijwel de hele eerste game was er een voorsprong en die werd niet meer uit handen gegeven. Met 21-15 was de eerste game binnen. In de tweede game een zelfde beeld al konden Jorrit en Debora aan het einde van die game hun achterstand nog wel verkleinen. In gevaar kwam de winst echter niet en met 21-17 was de eerste mixpartij in winst omgezet.

De laatste partij moest dus gewonnen worden om een gelijkspel af te dwingen. Dave en Rosalie gingen tegen Ties en Raquel met 11-10 de rust in en konden daarna hun voorsprong uitbreiden en met 21-15 was de gamewinst binnen. Ook in de tweede game toonden Dave en Rosalie zich de sterkste. Mede door een sterk optreden van Rosalie werd ook de tweede game gewonnen. Met 21-17 werd er door het team een knap gelijkspel behaald tegen de regerend landskampioen.

Volgende week zondag om 14.00 wordt er tegen DKC in Den Haag gespeeld. DKC kwam dit weekend niet verder dan een 4-4 gelijkspel tegen Hoornse. VELO was dit weekend vrij.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Volle bak winst voor Nederlandse badmintonners bij Europese Spelen in Minsk

Volle bak winst voor Nederlandse badmintonners bij Europese Spelen in Minsk

Op de openingsdag van het badmintontoernooi van de Europese Spelen 2019 in Minsk hebben alle Nederlandse badmintonspelers…

24 juni 2019

Halve finales Irish Para-badminton International eindstation Megan Hollander

Halve finales Irish Para-badminton International eindstation Megan Hollander

Bij de FZ Forza Irish Para-Badminton International 2019 in Dublin is Megan Hollander er helaas niet in geslaagd de finale te…

23 juni 2019

Syrische vluchteling Aram Mahmoud krijgt beurs van IOC voor TOKYO2020 kwalificatietraject

Syrische vluchteling Aram Mahmoud krijgt beurs van IOC voor TOKYO2020 kwalificatietraject

Ik ben erg blij om te melden dat het IOC vandaag, op Wereld Vluchtelingendag, via Olympic Solidarity een beurs heeft toegekend…

20 juni 2019

Voorbeschouwing: topbadmintonner Mark Caljouw derde geplaatst tijdens European Games 2019 in Minsk

Voorbeschouwing: topbadmintonner Mark Caljouw derde geplaatst tijdens European Games 2019 in Minsk

Van vrijdag 21 tot met zondag 30 juni 2019 vinden in Minsk (Wit-Rusland) de Europese Spelen 2019 plaats. Het badmintontoernooi…

19 juni 2019

Jeugdbadmintonners Wessel van der Aar en Ties van der Lecq  bij Outdoor Badminton Festival op 6 en 7 juli in Zandvoort

Jeugdbadmintonners Wessel van der Aar en Ties van der Lecq bij Outdoor Badminton Festival op 6 en 7 juli in Zandvoort

Op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019 vindt op het Burgemeester Van Fenemaplein in Zandvoort het Badminton Festival plaats. Dit is…

19 juni 2019

Voorstel nieuw contributiesysteem per 1 januari 2020 afgewezen tijdens Jaarvergadering Badminton Nederland

Voorstel nieuw contributiesysteem per 1 januari 2020 afgewezen tijdens Jaarvergadering Badminton Nederland

Op zaterdag 15 juni jl. heeft in Vergader- en Congrescentrum De Schakel in Nijkerk de Jaarvergadering van Badminton Nederland…

17 juni 2019

Imke van der Aar: come back stronger

Imke van der Aar: come back stronger

Last period I have been struggling with my old injury again. So for now no tournaments...

14 juni 2019

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Gayle Mahulette is na overtuigende winst door naar de tweede ronde bij de Spanish International 2019.

14 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!