Almere laat DKC ontsnappen in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere laat DKC ontsnappen in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere heeft in een enigszins enerverende wedstrijd het DKC moeilijk gemaakt in de strijd voor een finaleplaats om het landskampioenschap. Na vier partijen gingen de Almeerders aan de leiding met een mooie 3-1 voorsprong.

Ken je BC Asterix al?

Helaas gingen de resterende vier partijen allemaal verloren. Concurrent VELO ging met de maximale score van 8-0 aan de haal tegen Hoornse die zondag de tegenstander van Almere is. De ploeg van coach Erik Staats zal alles in het werk moet stellen om de 5 punten achterstand op VELO goed te maken en zodoende nog een kans op een finaleplaats te maken.

DKC moest het stellen zonder Robin Tabeling die met Selena Piek zaterdag nog de halve finale op de Malaysia Masters speelde en Mark Caljouw was ook terug van de Azië-trip maar niet fit genoeg. Almere kon wel beschikken over Cheryl Seinen die ook op tijd terug was uit Azië maar nog steeds zonder de geblesseerden Ilse Vaessen, Manon Sibald en Sebastiaan Li en ook teamcaptain Dave Khodabux was niet van de partij.

Zoals de laatste wedstrijden gebruikelijk begeleidde de jeugd team 1 naar de line-up. De damesdubbel ging van start met Cheryl Seinen en Rosalie Teuben die de degens kruisten met Marlies Baan en Alyssa Tirtosentono. Alyssa speelde overigens vrijdag nog met Debora Jille op de Swedish Open. Het Almeerse duo was niet opgewassen tegen de Haagsen. Zeker niet weggespeeld maar Marlies en Alyssa hadden de juiste manier om Cheryl en Rosalie in twee games op de knieën te krijgen. In beide games werd het verschil aan het eind gemaakt. De eerste game was met 21-16 en de tweede met 21-17 voor Marlies en Alyssa.

Vanwege de afwezigheid van Dave Khodabux was Leon Nottelman terug in de ploeg en speelde met Dennis Koppen een prima partij tegen Michiel Kruijt en Thomas Wijers. Het Almeerse duo bouwde een mooie 14-8 voorsprong op maar liet Michiel en Thomas langszij komen bij 18-19. Leon en Dennis herpakten zich en kwamen op gamepoint: 20-19. Toch konden ze het niet afmaken en kregen op 21-22 zelfs een gamepoint tegen. Bij het vijfde was het alsnog raak en werd de game met 26-24 binnengesleept. Ook in de tweede game bouwden Leon en Dennis een mooie 18-12 voorsprong op maar ook nu vochten Michiel en Thomas zich terug in de game naar 18-16. Vanaf dat moment kwam de winst niet meer in gevaar en met 21-17 konden ze uiterst tevreden zijn met de winst die de stand met DKC weer gelijk trok.

Aram Mahmoud (die deze week nog speelde op het Swedish Open) speelde een degelijke partij tegen Dennis van Daalen de Jel. Aram kwam geen moment in de problemen en won de eerste game met 21-13. In de tweede game hetzelfde beeld. Dennis kwam tegen Aram gewoon tekort om het hem echt moeilijk te maken. Ook deze game werd met 21-13 door Aram gewonnen en bracht Almere op een 2-1 voorsprong.

Inmiddels was Dennis Koppen begonnen aan zijn partij tegen Walter Janssen. Ook hier kon de Haagse tegenstander geen vuist maken en legde Dennis geen strobreed in de weg om het ene na het andere punt te maken. Zonder zich overmatig hoeven in te spannen overklaste Dennis zijn opponent met twee keer 21-8. Een 3-1 voorsprong voor Almere!

Amy Tan behaalde dit seizoen goede resultaten tegen Marlies Baan. Zij won beide ontmoetingen. Maar resultaten uit verleden etc. Dat bleek tijdens deze partij. Amy kwam al snel op een 7-2 en 11-5 achterstand, kwam nog wel terug tot op vier punten, maar de prima spelende Marlies gaf Amy met 21-14 toch het nakijken. In de tweede game een gelijk opgaande partij. Na 10-11 en 15-16 sloeg Marlies een gaatje van drie punten dat Amy met 17-18 nog bijna wist te dichten. Marlies zette nog even aan en sloeg op haar eerste matchpoint de winst met 21-18 binnen.

In de andere dames enkelpartij speelde Rosalie Teuben tegen Charissa Kuiper. De dames maakten er een mooie strijd van en Rosalie ging met een 11-10 voorsprong de rust in. Charissa kon de minimale achterstand omzetten in een voorsprong en de game met 21-16 winnen. Een prima tweede game van Rosalie. Daarin gaf ze Charissa regelmatig het nakijken en bouwde een mooie 11-6 voorsprong die ze verder vergrootte. Roos pakte de game met duidelijke cijfers: 21-12. In de beslissende game was het toch weer Charissa die op een 11-6 voorsprong kwam. Rosalie kwam nog wel knap terug tot 11-12 maar toen was het toch echt gedaan. Charissa stoomde door naar 21-14 en bracht DKC terug naar een 3-3 tussenstand.

De beslissing moest dus komen uit de mixpartijen. Cheryl nam het met Aram op tegen Michiel en Alyssa die vorige week nog knap Myke Halkema en Jim Middelburg van VELO op een nederlaag trakteerden. Een eerste game waar de beide koppels weinig voor elkaar onder deden. Meest wel een nipte voorsprong voor Michiel en Alyssa en dat hielden ze ook vast. Met 21-19 was de eerste game dan ook voor hun. In de tweede game waren Aram en Cheryl vaak oppermachtig en drukten dat uit in de score. Na 11-7 kwamen Michiel en Alyssa er amper aan te pas en scoorden Aram en Cheryl er vrolijk op los. Met 21-12 kwam er dus een derde game. Die leek zo te gaan als de tweede. Het Almeerse koppel nam een 10-5 voorsprong en leek op weg naar de winst. Maar niets was minder waar. De ruime voorsprong werd uit handen gegeven en de DKC-ers gingen met een 11-10 de rust in. Dat was toch wel een klap die ze niet meer te boven kwamen. Michiel en Alyssa liepen verder uit naar 20-16. Aram en Cheryl kwamen nog wel in de buurt maar op hun derde matchpoint sloeg het Haagse koppel alsnog toe: 21-18.

Om er nog een gelijkspel uit te halen moesten Leon en Amy samen Daisy Bommeleyn en Thomas Wijers zien te verslaan. Maar dat zat er eigenlijk de hele partij niet in. Na een 11-7 achterstand maakten de koppels ze er nog wel een mooi slot van maar met 21-19 ging de game naar DKC. Ook in de tweede game was er ook geen winst te behalen. Na 6-11 was het gat geslagen en gaven Thomas en Daisy de voorsprong niet meer uit handen. Met 21-15 stelden ze de 5-3 winst voor DKC veilig.

Om DKC vandaag te kunnen verslaan had het team een hoger niveau nodig maar dat was niet het geval. Hoornse BV is in dit dubbel weekend de volgende tegenstander en moet Almere een heel goede score neerzetten om nog uitzicht te hebben op een finaleplaats. VELO heeft goede zaken gedaan en speelde zondag tegen landskampioen Duinwijck. Volgende week is de laatste competitieronde en dan speelt Almere uit tegen VELO.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!