clubzoeker

Blessureleed doet Drop Shot pijn tijdens dubbelweekend

Blessureleed doet Drop Shot pijn tijdens dubbelweekend

Afgelopen weekend was het eerste dubbelweekend in de Nederlandse Badminton Eredivisie en voor Drop Shot stonden met Duinwijck uit en DKC thuis twee topploegen op het programma. De verwachtingen waren hoog gespannen, maar bij Drop Shot kwamen blessures van de dames op het verkeerde moment.

clubzoeker

Ken je BC Trefzeker al?

Voor de wedstrijd tegen Duinwijck ontbraken Imke van der Aar en Nadia Choukri vanwege een blessure en Christine Busch vanwege deelname aan de wereldkampioenschappen jeugd. Ook bij Jaymie Laurens zitten er wat pijntjes dwars en kan dus niet haar beste spel spelen. Al met al een flinke aderlating voor Drop Shot en voor de tegenstanders een groot voordeel.

In Haarlem werd het een spannende strijd, waarbij de punten in de dubbels eerlijk verdeeld werden. Mathias Thyrri en Wessel van der Aar pakten het eerste punt door Ties van der Lecq en Koen Ridder te verschalken, waarna het dames dubbel tussen Eefje Janssen met Alyssa Tirtosentono en Debora Jille met Akvile Stapusaityte een prooi werd voor het Duinwijck duo. Bij de heren singles had Duinwijck een tactische zet gedaan door Jordy Hilbink als tweede heer in te zetten, zodat de strijd tegen Joran Kweekel werd ontlopen. Joran nam het nu op tegen Ralph Starren en behaalde het logische punt binnen voor Drop Shot. Lars Kros moest het dus opnemen tegen Jordy en dat werd een ongelijke strijd. Lars deed zijn best, maar kwam gewoon (nog) tekort tegen Jordy. 2-2 dus.

Jaymie Laurens begon nog wel aan haar wedstrijd tegen Akvile, maar gaf na 3 punten haar wedstrijd op. Invalster Kaylee van der Wiel mocht aantreden tegen Rachel Humphris, bij voorbaat al een mission impossible voor Kaylee, en dit leverde een ingecalculeerd verlies op. Drop Shot hoopte via de mixdubbels er nog een gelijkspel uit te slepen en Mathias met Alyssa gaven tegen Jordy en Rachel het goede voorbeeld, waarna Eefje en Joran de taak hadden om van Koen en Debora te winnen. Met winst in de verlenging van de eerste set waren ze op de goede weg, maar uiteindelijk bleken de Duinwijckers net iets te taai te zijn en moest Drop Shot zich tevreden stellen met een 5-3 nederlaag tegen de landskampioen.

Het resultaat van DKC tegen Smashing gaf Drop Shot hoop op een mooi resultaat, wetende dat de dames van DKC tot nu toe nog niet echt wisten te overtuigen. Maar ja, naast de eerder genoemde afwezigen haakten na Duinwijck-uit ook Jaymie en Alyssa geblesseerd af. Met Eefje Janssen, Roos Beerkens en Annemieke van de Kolk stonden er drie 30+ dames tegenover de tieners van DKC. DKC had ook de beschikking over Robin Tabeling, net op tijd overgevlogen vanuit Korea. In het herendubbel traden Mathias en Wessel aan tegen Robin en Thomas Wijers. En dat leverde toch wel een verrassend gedecideerde overwinning van het Drop Shot duo op. Een goede start, maar op het andere veld liet vooral het gebrek aan wedstrijdritme bij Annemieke zich gelden, al werd het via een derde set toch nog even spannend gemaakt door Eefje en Annemieke tegen Kiona van der Werf en Demi Brehler, die uiteindelijk aan het langste eind trokken.

Joran had het niet al te lastig tegen Tom Blinde, en op het andere veld was Michiel Kruijt een te groot obstakel voor Lars Kros, zodat er een 2-2 tussenstand stond. Bij de dames vochten Eefje tegen Demi en Roos tegen Charissa Kuiper een felle strijd uit en moest bij beide wedstrijden de beslissing vallen in de derde set. Uiteindelijk won de jeugd het van de ervaring en moest Drop Shot weer proberen via de mix dubbels een gelijkspel uit het vuur te slepen. Annemieke en Joran boden tegen Michiel en Kiona in de eerste set nog goed tegenstand, maar zagen in de tweede set het DKC duo snel weglopen om uiteindelijk de wedstrijd te verliezen, waardoor DKC de winst al veilig gesteld had. Op het andere veld pakten Mathias en Roos nog wel de eerste set, maar daarna namen Robin en Charissa het initiatief over en wisten in drie sets de overwinning van DKC nog meer glans te geven.

Voor DKC een goed herstel na de nederlaag tegen Smashing en Drop Shot zag haar mooie tweede plaats uit zicht verdwijnen en bleef teleurgesteld achter. Drop Shot blijft in de race voor de kampioenspoule, maar moet hopen dat de blessures bij de dames snel verholpen worden, anders wordt een plaats bij de eerste 5 nog een lastige klus.

Zaterdag 5 oktober staat de thuiswedstrijd tegen koploper BV Almere op het programma.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!