Dropshot haalt zes punten op bij Groningse studentenclub

Dropshot haalt zes punten op bij Groningse studentenclub

Zondag 22 september stond voor Drop Shot de verre uitwedstrijd tegen AMOR op het programma. Daar waar de Haagse club de tweede plaats wil behouden, ziet het Groningse AMOR graag de gehate nul van het scorebord verdwijnen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Met Alyssa Tirtosento nog actief op het Polish Open en Dicky Palyama nog gehinderd door de blessure van vorige week, stond er toch een goed team met voorman Joran Kweekel, Wessel van der Aar en Lars Kros bij de heren en Jaymie Laurens, Christine Busch en Nadia Choukri bij de dames. Wessel, Jaymie en Nadia waren afgelopen week nog actief op het Belgian Junior toernooi. Maar Nadia kreeg tijdens het toernooi last van een blessure en moest er in allerijl een vervangster geregeld worden. Vanwege de belangen van de naast-lagere teams, mocht Kaylee van der Wiel het team komen aanvullen.

Gezien de uitslagen van de concurrentie was de opdracht voor het team om een zo groot mogelijke uitslag neer te zetten. Wessel en Lars mochten aantreden tegen Brent Maarsingh en Rik Wilbers, waarbij het lengteverschil op een slimme manier bestreden moest worden. Helaas ging de punten na een gelijkopgaande strijd naar AMOR (21-16 en 23-21) en dus al een ietwat teleurstellend begin. Op de andere baan deden Jaymie en Christine het verlies van de mannen teniet, door in 2 sets te winnen van Meike Brul en Bianca Oosterhaven (15-21 & 19-21).

Daarna was het de beurt aan Joran, die het vooral in de eerste set verrassend lastig had tegen Marco de Jager. Uiteindelijk trok Joran toch duidelijk aan het langste eind en bracht via de 17-21 & 15-21 winst de tussenstand van 1-2 op het scorebord. Jaymie speelde geconcentreerd in haar wedstrijd tegen Marianka Wajer en schreef via 13-21 & 11-21 weer een punt voor Drop Shot bij: 1-3.

Lars Kros speelde een degelijke partij tegen Riemco Hofs, die vooral vocaal het hoogste woord had, maar Lars liet zich niet van de wijs brengen en haalde het punt binnen met 13-21 en 14-21. Voor de single van Kaylee werd een verliespunt ingecalculeerd. Om het lot niet te tarten werd haar energie gespaard voor de mix. Na de singles stond het dus een 2-4.

De mixen moesten er dan voor zorgen dat de tweede plek veiliggesteld zou worden. Wessel en Christine pakten tegen Bianca en Marco in beide sets steeds een snelle voorsprong, die ze tot de 21 wisten uit te breiden of te behouden (11-21 & 16-21). Met Joran kon Kaylee zich geen betere mixpartner voorstellen om haar te steunen en de zenuwen bij haar eredivisiedebuut in bedwang te houden. AMOR bracht Riemco en Marianka, maar die bleken niet bestand tegen het Drop Shot duo, waarbij Joran het voortouw nam, en Kaylee zich kranig verweerde (16-21 en 18-21).

Toch wel tevreden keerden de Drop Shotters vanuit het Hoge Noorden terug met een 2-6 overwinning. En AMOR bleef blij achter, dat de gehate 0 van het bord is.

Komend weekend is het eerste dubbelweekend, met voor Drop Shot op zaterdag de uitwedstrijd tegen Duinwijck en zondag de thuiswedstrijd tegen de andere Haagse club, DKC. Na dit dubbelweekend wordt al aardig duidelijk welke clubs kans maken op de kampioenspoule en welke clubs moeten vrezen om via de verliezerspoule te moeten strijden om in de Nederlandse Badminton Eredivisie te blijven.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!