SportSport

Duinwijck boekt grote overwinning tegen Roosterse

Duinwijck boekt grote overwinning tegen Roosterse

Op 20 oktober was het de beurt aan Roosterse BC om de reis naar Haarlem te maken. Na een paar verrassende uitslagen door de andere teams in de eredivisie op zaterdag, was Duinwijck er erg bij gebaat om de overwinning in Haarlem te houden.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De herendubbel van Ties van der Lecq en Koen Ridder begon wat stroef met verlies in de 1e set, maar dit werd rechtgezet in de 2e en de 3e tegen Rik Hermans en Rick Steuten. De dames, Sophie Brown en Debora Jille, hadden een stuk minder moeite met Anne Dols en Dorien Lups en wonnen zeer overtuigend hun damesdubbel.

Door de afwezigheid van Jordy Hilbink en de blessure van Ralph Starren en Akvile Stapusaityte die herstellende was van een flinke griep, was de verwachting dat de enkelspelen wel eens voor tegenpunten konden zorgen.

Bij de heren mocht invaller Jerry Natenstedt als eerste heer aantreden tegen Rick Steuten. In de eerste set wist Jerry de druk op Rick hoog te houden waardoor deze vrij soepel binnengehaald kon worden. In de 2e set was de situatie precies omgedraaid en een 3e set moest beslissing brengen. Dit werd een ware titanenstrijd waarbij duidelijk te zien was dat beide heren het conditioneel zwaar kregen. Na vele lange en mooie rally's kon Jerry met 21-16 toch uiteindelijk de overwinning binnenhalen.

Akvile begon zeer overtuigend aan haar single tegen oud-Duinwijcker Dorien Lups, maar in de 2e set liet ze Dorien toch terugkomen van een behoorlijke achterstand. Hierdoor was ook hier een 3e set nodig om beslissing te brengen. Ondanks dat Akvile zelf vaak zichtbaar niet tevreden was met haar spel, bleek haar doorzettingsvermogen toch genoeg om ook dit punt binnen te halen.

Raquel Humphris kon in beide sets goed meekomen met Wendy Hoeve, maar kwam uiteindelijk twee keer net te kort. Door de blessure van Ralph mocht Teun Yntema, 5 jaar na zijn vorige invalbeurt, wederom aantreden voor Duinwijck in het 2e herenenkel tegen Noah Jongen. Teun begon zeer voortvarend en met een aantal zeer mooie punten wist hij de eerste set te winnen. In de 2e set kon hij dit helaas niet volhouden en leek hij het conditioneel ook zwaar te hebben. In de beslissende 3e bleek Teun toch nog ergens een vaatje energie open te kunnen trekken en door een paar zeer overtuigende punten was er al gauw een gaatje geslagen. Dit bleek genoeg om de tegenstander te breken, die er vervolgens zichtbaar geen zin meer in had en nog alleen maar bezig was om het goede spel van Teun te verstoren met rare lobs en inloopacties. Gelukkig liet Teun zich niet van de wijs brengen en werd de 3e set en de wedstrijd zeer overtuigend binnengehaald met 21-12.

Hiermee was de overwinning van Duinwijck binnen en was het de taak van mixen om er een nog grotere uitslag van te maken. Ties van der Lecq en Debora Jille hebben vanuit de Dutch Open (een 3-setter tegen Selena Piek en Robin Tabeling) hun vorm meegenomen naar Haarlem en wonnen zeer overtuigend van Noah Jongen en Anne Dols. Op de andere baan waren ook Koen Ridder en Sophie Brown een maatje te groot voor Rik Hermans en Wendy Hoeve.

Uiteindelijk stond er een 7-1 overwinning op het bord en daarmee was het team en zeker ook coach Herman Leidelmeyer zichtbaar tevreden. Hierdoor is Duinwijck in de stand Hoorn voorbij gegaan naar de 2e plek en is het team zeer goed op weg richting de kampioenspoule.

Volgende week zondag, 27 oktober, wacht de moeilijke uitwedstrijd tegen de koploper Aviair Almere om 14:00 in Sportcomplex Raggers in Almere.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!