clubzoeker

Hoornse houdt DKC op 4-4

Hoornse houdt DKC op 4-4

Hoornse staat halverwege de Eerste Fase op een keurige tweede plaats in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Maar eerlijkheid gebied te zeggen dat het tot nu toe een redelijk makkelijk programma had. Van de topclubs trof het alleen nog Almere, en de resterende vier wedstrijden worden gespeeld tegen clubs uit de top 6.

SportSport

Ken je BC De Zwaluwen al?

Dit weekend kwam DKC op bezoek in Hoorn. De DKC-ers haalden vorig seizoen nog de finale om het landskampioenschap. Blikvanger bij de Hagenezen is Mark Caljouw, Nederlands Kampioen herenenkel en nummer 35 op de wereldranglijst.

Bij DKC ontbraken de twee andere wereldtoppers: Robin Tabeling en Line Kjaersfeldt. Dat maakte de kansen voor Hoornse groter om er een mooi resultaat uit te halen.

Er werd zoals gebruikelijk gestart met de dubbels. Onze Iris en Jessica behielden hun ongeslagen status door in twee duidelijke games te winnen van de jonge dames van DKC. Het was het begin van een trend van de avond: HBV zou met name bij de dames het verschil gaan maken.

Ruben en Niels speelden tegen Gijs Duijs en Michiel Kruijt. Een geweldige wedstrijd waarin het publiek bijzonder mooi badminton voorgeschoteld kreeg. Eigenlijk mocht deze wedstrijd geen winnaar kennen, want de verschillen waren minimaal. Op 19-19 in de derde game maakte HBV helaas twee eigen fouten, waardoor de winst naar DKC ging.

Niels mocht het opnemen tegen Mark Caljouw en dat was toch wel een mooi affiche. Niels speelde subliem en maakte het Mark knap lastig. In de eerste game nam Niels brutaal de leiding, maar Mark kwam steeds dichterbij. In de eindfase bleef het gelijk opgaan, maar de Nederlands Kampioen was net even iets sterker: 19-21. In de tweede game was de DKC-er een maatje te groot: 12-21.

In de overige enkelpartijen was er minder spanning. Jessica en Chloe waren in hun singles duidelijk beter dan de jonge meiden van DKC. Beide HBV-ers wonnen hun single in twee games en daarmee stond Hoornse al op een comfortabele 3 punten. Thomas had niet zijn avond en moest in twee games het onderspit delven tegen een sterk spelende Tom Blinde.

De gemengddubbels moesten de beslissing brengen. Het gelegenheidskoppel van Chloe en Thomas kon het niet bolwerken tegen de ervaring van Michiel Kruijt met Kiona van der Werf aan zijn zijde. In twee games ging de winst duidelijk naar DKC.

In de laatste wedstrijd van de avond konden Ruben en Iris een gelijkspel eruit halen. Ze speelden een prachtige pot op zeer hoog niveau tegen Mark Caljouw en Charissa Kuiper. De Nederlands Kampioen enkel kwam niet door de ijzersterke verdediging van de Hoornse spelers. Iris en Ruben speelden tactisch sterk en wisten de DKC-ers uit elkaar te spelen en de gaten te vinden. Een prachtig slot van de avond, waarin Ruben en Iris in twee games het gelijkspel op het scorebord zetten.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!