Ook voor Drop Shot is Almere met 6-2 te sterk

Ook voor Drop Shot is Almere met 6-2 te sterk

In Den Haag heeft Almere ook Drop Shot verslagen. Met name de dames moesten het doen want de beide heren enkelspelen werden verloren. Met Cheryl Seinen en Adam Hall in de ploeg maar zonder Amy Tan en Aram Mahmoud werden er opnieuw goede zaken gedaan en kon de koppositie in de eredivisie worden verstevigd.

clubzoeker

Ken je BC Limes al?

Cheryl Seinen en Tamara van der Hoeven kenden weinig problemen met Alyssa Tirtosentono en Gwendolyn Snijders. Tot de break konden de Haagse dames enigszins in het spoor blijven met 11-6 maar toen was het snel gedaan want met 21-8 was de eerste game binnen. Ook de tweede game was een prooi voor Cheryl en Tamara. Met 21-13 brachten zijn Almere op een 1-0 voorsprong.

Meer moeite met hun dubbel hadden Alex Vlaar en Adam Hall. Adam was blij om na een jaar weer het zwart-gele tenue te mogen dragen wat dat heeft hij toch wel gemist. Tegen Joran Kweekel en de Deen Mathias Thyrri werd de eerste game nog relatief makkelijk gewonnen maar in de tweede game waren de rollen omgedraaid. Het liep even wat minder en met 21-17 voor Joran en Mathias moest er een derde game aan te pas komen. En dat ging prima. Op alle fronten werden de tegenstanders afgetroefd en pakten onze mannen met gemak de winst: 21-10 en dus 2-0 voor Almere.

Sebastiaan Li speelde een wat moeizame partij tegen Lars Kros. Na een achillespeesblessure van bijna een jaar moest Sebastiaan afgelopen weekend opnieuw opgeven in de 1e divisiewedstrijd voor Victor Almere 3. Sebastiaan werkt er nog hard aan om weer op zijn oude niveau te komen. Tegen Lars kwam hij zeker in de eerste game tekort. Met 21-11 ging die verloren. In de tweede game een gelijk opgaande strijd tot 14-14 en dus leek het toch spannend te worden. Maar Sebastiaan moest de winst met 21-15 toch laten aan Lars. Het eerste punt voor Drop Shot.

Manon Sibbald hoefde zich niet overmatig in te spannen om haar partij tegen Stefanie Nijsse in winst om te zetten. De eerste game won Manon dan ook vrij simpel met 21-11. Ook in de tweede game was het klasseverschil groot. Met 21-8 was ook die voor haar en aan die uitslag valt dan ook weinig toe te voegen. Inmiddels een voorsprong van 3-1. De tweede dames enkelpartij was die tussen Irina Andersen en Gwendolyn Snijders. Ook hier een groot klasseverschil. Al snel liep Irina uit en met 11-2 pakte ze een grote voorsprong. Met 21-10 was de game voor haar. In de tweede game kon Gwendolyn met 11-8 nog wel bijblijven maar winst zat er voor haar geen moment in. Met nog een 21-10 kwam de stand op 4-1.

Aan Dennis de zware taak om Joran Kweekel te verslaan. Dennis speelde een prima partij. Na twee, op zijn minst, dubieus genomen beslissingen in het nadeel van Dennis en een 16-16 stand maakte Joran het snel af. Met 21-16 was de game voor hem. Ook in de tweede game ging het gelijk op maar in het tweede deel kwam de meer ervaren Joran met 20-14 op matchpoint. Dennis kwam nog terug tot 20-17 maar door een glijpartij kon Joran een van zij resterende matchpoints simpel verzilveren. De stand werd hiermee op 4-2 gebracht.

De eerste mix was een zeer eenvoudige zege voor Cheryl Seinen en Adam Hall. Tegen Lars Kros en Stefanie Nijsse was het klasseverschil gewoon te groot om er een mooie partij van te maken. De gamestanden 21-10 en 21-5 zeggen alles over deze partij. Harder voor de winst werken moesten Tamara van der Hoeven en Alex Vlaar. Na een 5-1 achterstand op tijd bij de les en namen een 7-5 voorsprong. Die voorsprong werd verder uitgebouwd. Op 18-15 was Tamara even de shuttle kwijt maar toen die eenmaal weer in het zicht was scoorde ze wel meteen de 19-15. Na 21-16 volgde nog een spannende tweede game. Daarin kwamen Tamara en Alex ook op achterstand (2-6 en 9-11) maar wisten Alyssa Tirtosentono en Mathias Thyrri toch te achterhalen. Op 16-16 trokken ze de stand gelijk en kwamen vervolgens met 20-16 op 4 matchpoints. Daarvan werden er door Alyssa en Mathias 3 weggewerkt maar de laatste was raak.

Een 6-2 winst op Drop Shot betekende eveneens dat de koppositie in de eredivisie kon worden verstevigd. Volgende week geen competitie i.v.m. de Yonex Dutch Open. Eerstvolgende is die tegen GSBC AMOR uit Groningen. De wedstrijd zal plaatsvinden op 19 oktober om 19.00 uur in Sporthal Raggers.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!