clubzoeker

Drop Shot met dubbel gevoel naar kampioenspoule Nederlandse Badminton Eredivisie

Drop Shot met dubbel gevoel naar kampioenspoule Nederlandse Badminton Eredivisie

De derby tussen Drop Shot en VELO werd een wedstrijd op het scherpst van de snede. Drop Shot kon plaatsing voor de kampioenspoule eigenlijk niet meer ontgaan en VELO vocht voor hun laatste theoretische kans om alsnog de handhavingspoule te ontvluchten.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Vooral Drop Shot had ook oog voor de tussenstanden op de wedstrijden Duinwijck - Hoornse en DKC - Almere, waar duidelijk moest worden hoe de rangschikking voor de plaatsen 2, 3, 4 en 5 er uit zou komen te zien.

Het BC Drop Shot Sfeerteam had alles uit de kast gehaald om van deze wedstrijd een waar geluidsspektakel te maken. Het in grote getale opgekomen publiek kwam oordoppen tekort om de vele decibellen aan toeters en trommels tegen te houden. Ook VELO had het eigen slagwerk meegenomen, dus ieder punt werd wel begeleid door trommelgeroffel en getoeter.

VELO moest deze wedstrijd Russell Muns missen, en Drop Shot kreeg op vrijdag nog de mededeling binnen dat Alyssa Tirtosentono tijdens een fysiek redelijk zware "Papendaltraining" (!?) door haar enkel was gegaan. Voor beide teams een gemis.

Het herendubbel van Joran Kweekel en Wessel van der Aar tegen Jim Middelburg en Ruben Kweekel was, naast een broederstrijd, ook een mooie start van deze avond. Met veel strijd en mooie punten over en weer gaven beide duo's elkaar weinig toe. Toch wisten Joran en Wessel op het einde van beide games steeds de beslissende punten te scoren en scoorden met 21-16 en 21-19 het eerste punt voor Drop Shot, waarmee Drop Shot zich al geplaatst wist voor de kampioenspoule.

Het damesdubbel tussen Christine Busch Andreasen met Nadia Choukri en Myke Halkema met Milou Lugters werd in drie games uitgevochten. Met 11-21, 21-17 en 15-21 pakten de VELO dames hun eerste punt.

In de eerste herensingle beukte VELO-er Ewout Beukers er op zijn kenmerkende wijze op los, maar Dicky Palyama wist wel raad met dit powerbadminton. De herboren Drop Shot speler laat al een paar wedstrijden zien nog steeds op een hoog niveau in Nederland mee te kunnen en heeft zichtbaar veel plezier in het spelletje. Met 21-13 en 21-17 bracht Dicky de tussenstand op 2-1. In de eerste damessingle nam Jaymie Laurens het, in haar eerste single sinds haar blessure, op tegen Simone Hermsen en dat werd een beetje eenzijdige wedstrijd. Via een regelmatige 21-15 en 21-15 ging de winst naar Jaymie: 3-1 voor Drop Shot.

In de tweede herensingle speelden leeftijdsgenoten Lars Kros en Dion Rovers tegen elkaar en zij vermaakten het publiek drie sets lang. Lars speelde een sterke eerste en derde game (beide 21-14), maar Dion vocht in de tweede game goed terug (19-21). Op de andere baan nam Nadia het op tegen de Zweedse Fredrika Lagerstedt. Ook deze dames maakten er een mooi gevecht van, wat drie lange games duurde. Nadia won de wedstrijd, ondanks een korte blessurebehandeling, met 20-22, 21-15 en 21-19.

Daarmee stond er een 5-1 tussenstand op het scorebord en was Drop Shot op weg naar de gewenste grote overwinning, en misschien wel die mooie tweede plaats. Maar in de tussenstijd was het erg snel gegaan bij Duinwijck tegen Hoornse en wist de Haarlemse club via de 7-1 winst zich al verzekerd van de tweede plaats, ongeacht het resultaat van Drop Shot.

Beide mixen leverden veel spektakel op en beide werden beslist in 3 games. Ruben en Myke overklasten het Drop Shot duo Wessel en Christine in de eerste game, maar in de tweede en derde game werd er uit een ander vaatje getapt en pakten Wessel en Christine de winst (9-21, 21-14, 21-19). Op het andere veld vochten Joran en Jaymie het uit met Jim en Milou. De eerste game ging met 21-17 naar Drop Shot, maar Jim en Milou sloegen terug via 14-21. In de derde set zetten Jaymie en Joran vol druk en wisten zo met 21-14 de derde set te pakken.

BC Drop Shot deed dus eigenlijk wat het moest doen, winnen met veel punten: 7-1. Maar helaas kon Hoornse niet voldoende punten van Duinwijck afpakken, zodat ook daar 7-1 op het bord stond en het onderlinge duel in het voordeel van Duinwijck telt. BC Drop Shot is dus blij en trots dat de kampioenspoule toch gehaald is, ondanks de blessuregolf onder de dames, maar toch ook een zweem van teleurstelling dat de tweede plaats nipt is misgelopen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!