Duinwijck plaatst zich voor de kampioenspoule met grote overwinning op Hoornse

Duinwijck plaatst zich voor de kampioenspoule met grote overwinning op Hoornse

Zaterdag 2 november stond het duel tussen de nummers 2 en 3 van de eerste fase op het programma. In Haarlme was het de beurt aan Hoornse om het op te nemen tegen Duinwijck. Na de grote nederlaag van vorige week was het team er alles aangelegen om nu weer een overwinning binnen te halen.

SportSport

Maak kennis met Robin Tabeling!

Door afwezigheid van Koen Ridder (werk) en de blessures van Akvile Stapusaityte en Ralph Starren was het wederom een uitdaging voor coach Herman Leijdelmeyer om een goede opstelling te maken.

Zo was er door de afwezigheid van Koen een beroep gedaan op Jacco Arends die voor het eerst dit seizoen in actie kwam.

Dat Duinwijck hier zeker niet slechter van werd bleek al gauw uit de herendubbel waar Jordy Hilbink samen met Jacco in twee sets de overwinning binnen haalde tegen Niels Veenstra en Thomas Sibbald. Op de baan ernaast waren het Debora Jille en Sophie Brown die hetzelfde resultaat behaalden tegen Iris Tabeling en Chloë Mayer, waarbij zeker in de eerste set de Haarlemse dames zeer overtuigend speelden.

De enige driesetter van de avond was de eerste herenenkel tussen Jordy Hilbink en Niels Veenstra. Vooral in de 1e en de 2e set was er een geweldige strijd waarbij Niels met veel kunst en vliegwerk Jordy bij probeerde te blijven. In de derde set was het verzet gebroken en werd deze uiteindelijk toch nog ruim gewonnen (21-5) door Jordy. Jordy kan hierdoor zeggen dat hij geen enkele singel heeft verloren in de eerste helft van het seizoen.

In de eerste damesenkel, mocht Roni Kunst uit het 4e team haar debuut maken in de Eredivisie. Helaas bleek Chloë Mayer in deze partij toch een stukje te sterk en werd deze partij in 2 sets verloren en was de 0 van het bord voor HBV.

Raquel mocht vervolgens aantreden tegen Kelly van Buiten en deed dit zeer overtuigend. Door de afwezigheid van Ralph is de 2e herenenkel al een aantal weken een lastig in te vullen plek. Deze week lijkt Herman hier voorlopig de oplossing op gevonden te hebben. Ties van der Lecq die normaliter bij Duinwijck en bij de bond alleen maar dubbelt en mixt kreeg de kans om te laten zien of hij dit kunstje ook beheerst. Hij mocht dit laten zien tegen Finn Achthoven die bij de bond wel tot de enkelspecialisten behoort. Ties liet er geen gras over groeien en speelde Finn de eerste set helemaal zoek. Met name met een geniale schijnbeweging kreeg hij het publiek op de banken. In 2 sets werd er zeer overtuigend gewonnen, wat betekende dat de overwinning voor Duinwijck binnen was.

Uiteraard wilde Duinwijck meer en dat kwam ook uit. Ties en Debora wonnen zeer overtuigend met twee 21-11 van Thomas en Kelly en ook op de andere baan waren Jacco en Sophie beduidend sterker dan Finn en Iris.

Een duidelijke 7-1 overwinning dus voor Duinwijck waarmee de eerste poulefase wordt afgesloten met het behalen van de zo gewenste kampioenspoule. Uiteraard is dit natuurlijk nog niet genoeg om het een succesvol seizoen te noemen, dus nu vol door voor het behalen van de eerste plaats om rechtstreeks naar de finale te mogen, of anders de 2e of 3e plek om via de play-offs de finale veilig te stellen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!