clubzoeker

Manager Ilse Vaessen plaatsvervangend technisch directeur Badminton Nederland?

Manager Ilse Vaessen plaatsvervangend technisch directeur Badminton Nederland?

In september 2018 kondigde Badminton Nederland haar nieuwe technisch directeur aan: beachvolleyballer Victor Anfiloff. Afgelopen juli zag deze Australiër dat het gras toch groener is bij Beachvolleybal Team Nederland als het gaat om medaillekansen. Inmiddels wordt gefluisterd dat Ilse Vaessen zijn rol mag gaan invullen.

clubzoeker

Maak kennis met Dyon van Wijlick!

Twee weken na de bekendmaking van Anfiloffs vertrek opende algemeen directeur Barbara Mura de sollicitatiedeuren: op dinsdag 16 juli werd een vacature gepubliceerd voor de functie van Technisch Directeur. Enkele 'resultaatverantwoordelijkheden' uit die vacature:

  • geeft leiding aan het technische kader
  • initieert vernieuwing op het gebied van b.v. nieuwe technologieën en medische begeleiding
  • organiseert talentherkenning en -ontwikkeling;
  • behartigt belangen van de topbadmintonorganisatie
  • zorgt voor voltooiing en implementatie van de nieuwe trainersopleidingen

Bron: Badminton Nederland

Dat laatste punt is bijzonder: 'supervisor' Claus Poulsen mocht tienduizenden euro's factureren voor deze klus die hij uiteindelijk nooit voltooide. Ook zijn opvolger Victor is er - zo (b)lijkt - niet aan toegekomen.

Eindkandidaten de deur gewezen

Uit de sollicitatieprocedure kwamen uiteindelijk twee kandidaten die het 'tot het eindgesprek' haalden (beide namen bij de redactie bekend). En deze kandidaten kregen te horen dat ze het tóch niet gingen worden.

Neen. Algemeen directeur - volgens Google Assistant ook wel bekend als 'de baas van Badminton Nederland' - Barbara Mura zou het samen gaan doen met Ilse Vaessen. Ilse Vaessen zat in het verleden zelf in de nationale selectie, werd daarna medewerker topsport en geruisloos is haar functie enige tijd terug omgezet in 'manager topsport'. Dat laatste vermoedelijk om binnen de CAO Sport een hogere salarisschaal te kunnen verantwoorden.

Toelichting: bij Badminton Nederland werken ALLEEN zelf-managers en coaches. Uitzondering op deze regel is Bodil Holdijk, de aangetrokken freelance fotografe die communicatiemedewerker is sinds begin 2019.

Werkervaring in leidinggevende functie

Dat de keuze gevallen lijkt te zijn op Ilse Vaessen is - blijkens de functie-eisen die Badminton Nederland stelt in deze vacature - ongetwijfeld een logische beslissing van het bestuur:

  • Je hebt enkele jaren werkervaring in een leidinggevende functie
  • Je hebt een track record in implementeren van beleid
  • Je bent een verbinder en inspirator
  • Je bent een netwerker die makkelijk met alle betrokkenen, intern en extern, communiceert
  • Je bent een creatieve denker die prioriteiten kan stellen

De tekst gaat verder onder de Instagram-post.

Naar verluidt zijn zowel de spelers in Arnhem als het NOC*NSF akkoord gegaan met de aanstelling van Ilse Vaessen (en Barbara Mura) als plaatsvervangend technisch directeur-'tandem'. In een pre-olympisch jaar.

Wie durft een weddenschap aan? Reist Ilse Vaessen volgend jaar naar Tokio als manager topsport of staat er 'technical director' op haar accreditatiepas?

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!