SportSport

VELO verslaat Smashing met 6-2 in tweede fase Nederlandse Badminton Eredivisie 2019-2020

VELO verslaat Smashing met 6-2 in tweede fase Nederlandse Badminton Eredivisie 2019-2020

De Wateringers hebben in eigen huis een ruime overwinning tegen Smashing behaald. Doel van VELO is om de eerste plek in de handhavingspoule veilig te stellen en daarmee de 6e plek in de Nederlandse Badminton Eredivisie.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Russell Muns was zaterdagavond weer inzetbaar voor de coaches Paul de Graaf en Franklin Telwin. Samen met Jim Middelburg won hij in drie games het herendubbel. Het VELO-duo begon sterk aan de wedstrijd, lieten de teugels in de tweede set te veel vieren, maar stelden uiteindelijk orde op zaken in de derde game. Myke Halkema en Milou Lugters wonnen overtuigend het vrouwendubbel in twee sets, waardoor de tussenstand op 2-0 kwam.

Jim Middelburg mocht vervolgens direct door in het herenenkel. Ondanks dat Jim niet vaak wordt opgesteld in het enkelspel had hij de wedstrijd vanaf het begin onder controle. De eerste set ging overtuigend naar VELO, de tweede game werd erg spannend. Na enkele spectaculaire rally's werd de winst in de verlenging binnen gehaald. Fredrika Lagerstedt had het moeilijk op de andere baan. De eerste game ging duidelijk verloren, in de tweede set vocht zij zich sterk terug. Helaas bleek de tegenstander in de derde game uiteindelijk te sterk.

Ruben Kweekel trad aan in het tweede herenenkelspel. Met gevarieerd aanvalsspel zette hij zijn tegenstander direct onder druk. Dit resulteerde in winst in de eerste set, de tweede set ging nipt verloren. In de beslissende derde set pakte Ruben de draad van de eerste set weer op, kwam op 20-15 voor maar moest uiteindelijk toch een verlenging toestaan. Gelukkig bleek hij over sterke zenuwen te beschikken en won met 22-20. Simone Hermsen vocht voor wat zij waard was. Na duidelijk verlies in de eerste set verliep de tweede set spannend. Toch bleek de tegenstander in de verlenging net de sterkste. De tussenstand kwam hiermee op 4-2.

In de afsluitende gemengddubbels kenden Myke Halkema en Ruben Kweekel geen enkel probleem met hun tegenstanders, met 21-13 en 21-12 was de winst snel binnen. Milou Lugters en Russell Muns hadden het lastiger. De eerste set werd gewonnen, maar in de tweede set liep het VELO-duo achter de feiten aan. In de beslissende derde set waren zij gelukkig op tijd bij de les om de winst binnen te halen, waarmee de eindstand op 6-2 voor VELO kwam.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!