Teleurstellende start in kampioenspoule Nederlandse Badminton Eredivisie voor Drop Shot

Teleurstellende start in kampioenspoule Nederlandse Badminton Eredivisie voor Drop Shot

Zaterdag 30 november ging de tweede fase van de Nederlandse Badminton Eredivisie van start, met in de kampioenspoule de strijd tussen de nummers 2 en 3 van de eindstand in de eerste fase: Drop Shot ontving in Sportcentrum Mariahoeve de regerend landskampioen Duinwijck.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Vooraf gezien als een interessant duel, maar door afwezigheid aan beide zijden door blessures of toernooiverplichtingen, was de krachtsverhouding toch wel lichtelijk verschoven in het voordeel van Duinwijck. Waar Drop Shot het ontbreken van Alyssa Tirtosentono (blessure), Nadia Choukri en Jaymie Laurens (toernooi in Portugal) moest opvangen met invallers Stefanie Nijsse en Gwendolyn Snijders, maar daarentegen Imke van der Aar zag debuteren in het Drop Shot shirt, kon Duinwijck Jacco Arends en Sophie Brown toevoegen ter vervanging van de geblesseerde Ralph Starren en Akvile Stapusaityte.

De herendubbel ging aardig gelijk op, maar kwamen Wessel van der Aar en Mathias Thyrri net tekort om Jacco Arends en Koen Ridder te verrassen. Met 19-21 en 18-21 ging het eerste punt naar Duinwijck. Bij de damesdubbel kon Drop Shot eindelijk, na lang blessureleed, Imke van der Aar opstellen. Met Eefje Janssen aan haar zijde wist ze Sophie Brown en Rachel Humphris de eerste game te bedwingen en in de tweede game op matchpoint (20-19) voor de winst serveren. Maar hoe schlemielig kan een wedstrijd kantelen. Het matchpoint ging verloren door een via de netband tollende shuttle, die nog even twijfelde welke kant op te gaan, maar uiteindelijk besloot te kiezen voor de Drop Shot kant en Duinwijck sleepte de tweede game binnen (22-24). De derde game kwamen de Drop Shot dames de klap niet meer te boven en mocht Duinwijck het tweede punt bijschrijven (21-19 / 22-24 / 15-21).

Bij de wedstrijd in fase 1 had Duinwijck tactisch de beide heren omgewisseld, zodat Jordy Hilbink Joran Kweekel kon ontlopen. Drop Shot deed nu dezelfde truc, maar Duinwijck had waarschijnlijk een voorgevoel dat Drop Shot tactisch zou spelen en liet de heren in de gebruikelijke opstelling staan. Dus zo stond Jordy weer tegenover Lars Kros, maar die liet zien in de tussenliggende tijd gegroeid te zijn. Hoewel nog wel een redelijk groot verschil in punten, moest Jordy dit keer toch meer energie in de wedstrijd steken (14-21 en 13-21). Joran Kweekel vond Ties van der Lecq tegenover zich en ook deze wedstrijd was het krachtsverschil te groot om er een leuke wedstrijd van te maken. Met 21-8 en 21-14 schreef Joran het eerste punt voor Drop Shot bij.

De damessingles zouden een makkelijke prooi voor Duinwijck worden, want hoewel Stefanie Nijsse tegen Debora Jille haar best deed, er zit gewoon nog erg veel verschil tussen Nationale Selectie S-1 en Onder 15: 7-21 en 11-21. Gwendolyn Snijders stond tegenover Rachel Humphris en mocht toch met opgeheven hoofd van het veld stappen. Met 12-21 en 13-21 ging ook dit punt naar Duinwijck: 1-5 met de mixen nog te gaan.

Joran Kweekel en Eefje Janssen bonden de strijd aan met Jacco Arends en Sophie Brown, maar ook in deze strijd bleek de Duinwijck mix te sterk voor de Drop Shotters. Met 16-21 en 18-21 werd de tussenstand 1-6. In de tussentijd hadden Imke van der Aar en Mathias Thyrri met een goed ritme de eerste game gewonnen met 21-16 en schaarden ook alle andere spelers zich nu rond het speelveld voor de tweede game. Die ging redelijk gelijk op, maar op het einde wist het Drop Shot duo toch een gaatje te slaan en zo ook de tweede game binnen te slepen en de score nog een iets beter aanzicht te geven. Met 21-16 en 21-18 werd de eindstand op een voor BC Drop Shot toch wat teleurstellende 2-6 bepaald, waar vooraf op een 3-5 nederlaag of een verrassende 4-4 ingestoken was.

Volgende week is er een dubbelweekend, maar BC Drop Shot is dan de eerste speeldag vrij en moet op zondag dan bij Hoornse BV op bezoek.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!