SportSport

Tijd voor Ongehoord Nederland (afdeling badminton)!?

Tijd voor Ongehoord Nederland (afdeling badminton)!?
StudentenlevenStudentenleven

Het moet er maar eens van komen. De nieuwe vrije badmintonfederatie van Nederland: Badminton Holland. Hoe lang moet je wachten op de dood van een organisatie of zou het gewoon beter zijn ze een handje te helpen met de sterfhuisconstructie?

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

Ted van der Meer deed al een voorstel in deze richting en ikzelf heb al een aantal keer geschreven over het opheffen van de huidige badmintonbond.

We gaan ons richten op de meer dan 90% van de badmintonspelers die geen lid zijn van de bond gewoon omdat ze er totaal NIETS voor terug krijgen. De personen die wel lid zijn van de bond mogen natuurlijk ook lid worden van Badminton Holland als ze ontevreden zijn over de organisatie waar ze nu zitten.

We willen een lage contributie en daarvoor in ruil gaan we beginnen met het delen van informatie over onze sport. Deze info zal niet gaan over de nationale selectie maar is juist gericht op de clubspeler met advies waar je wat aan hebt. Zoals welk racket past bij jou en waar moet je op letten als je een racket aanschaft? Wat zijn de voor- en nadelen van verschillende snaren (voor darmsnaren kan je bij ons niet terecht en moeten we je doorverwijzen naar de huidige bond)? Welke shuttles moet je gebruiken en waar kan je deze verkrijgen? Als ik training wil hebben maar mijn club biedt dat niet aan voor mijn niveau waar vind ik een trainer die ons op weg kan helpen? We versturen elke twee tot vier weken een kennismail met speciale informatie voor clubspelers, recreanten en handige informatie voor de club zelf.

Clubs die lid worden en minimaal 20 leden bij Badminton Holland hebben, kunnen elk jaar hun trainers naar onze opleiding sturen en speciaal voor personen die alleen maar willen helpen om nieuwe leden goed in de club op te vangen komt er een instapweekend met basisinformatie waarmee ze de eerste stappen kunnen zetten om nieuwe leden de club binnen te halen. We hopen dat we deze 'instapspecial' kunnen gaan opzetten in samenwerking met de VBO (Vereniging Badminton Oefenmeesters).

We bieden al een trainersopleiding aan voor trainers op elk SL niveau en daarboven. Leden van Badminton Holland kunnen een flinke korting krijgen op zowel korte bijscholingen als op de volledige Badminton Trainer Beroepsopleiding.

Badminton Holland zal een digitale organisatie worden zonder bondsbureau of vaste medewerkers. Wullen zoveel mogelijk met vrijwilligers werken en het papierwerk tot een minimum beperken. Het lidmaatschap voor een club is 100 euro en voor persoonlijke leden 10 euro (voor senioren) of 2,50 euro (voor jeugdleden) per kalenderjaar. Geen kosten voor het houden van toernooien (laat de organisatie het vrijgekomen geld maar gebruiken als prijzengeld, zodat er meer spelers naar de toernooien komen). De opzet van de competitie kan worden gedaan via competitie-apps, waarbij je in jouw regio mensen kan vinden die wedstrijden willen spelen.

Badminton Holland kan al starten per 1 januari 2020. We hebben dan een half jaar nodig om te groeien naar een werkbare organisatie en kunnen in augustus volwaardig aan de slag gaan. Je kunt vanaf nu lid worden en binnen 30 dagen ontvang je een verzoek tot betaling van het lidmaatschap.Ron Daniëls is al vanaf 1966 actief in de badmintonsport. Hij heeft in Denemarken en Azië gewerkt op nationaal selectie niveau, heeft verschillende badminton academy's opgezet in zowel Europa als Azië en is docent in de trainersopleiding van de DGI. Is auteur van meer dan 600 artikelen over badminton en heeft meegewerkt aan het Basisboek Badminton. Daarnaast is Ron adviseur voor verschillende sportorganisaties en personen die niet binnen het systeem van de nationale bond willen werken, zo heeft hij aan de wieg gestaan van TEAM Meijs.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Duitsers verslaan Nederland in eerste interland

Duitsers verslaan Nederland in eerste interland

In de Kreissporthalle in het Duitse Bad Camberg is de Nederlandse ploeg er niet in geslaagd om de eerste van twee…

4 december 2019

Smashing behaalt twee punten in Wateringen

Smashing behaalt twee punten in Wateringen

De Nederlandse Badminton Eredivisie is na de eerste helft van de competitie in twee poules verdeeld. De top 5 speelt voor het…

2 december 2019

Flitsende start voor Duinwijck tegen Drop Shot in de kampioenspoule

Flitsende start voor Duinwijck tegen Drop Shot in de kampioenspoule

Na een paar weken rust na de eerste fase van de competitie, mocht Duinwijck afgelopen zaterdag 30 november, voor het eerst…

2 december 2019

Teleurstellende start in kampioenspoule Nederlandse Badminton Eredivisie voor Drop Shot

Teleurstellende start in kampioenspoule Nederlandse Badminton Eredivisie voor Drop Shot

Zaterdag 30 november ging de tweede fase van de Nederlandse Badminton Eredivisie van start, met in de kampioenspoule de strijd…

1 december 2019

VELO verslaat Smashing met 6-2 in tweede fase Nederlandse Badminton Eredivisie 2019-2020

VELO verslaat Smashing met 6-2 in tweede fase Nederlandse Badminton Eredivisie 2019-2020

De Wateringers hebben in eigen huis een ruime overwinning tegen Smashing behaald. Doel van VELO is om de eerste plek in de…

1 december 2019

Tijd voor Ongehoord Nederland (afdeling badminton)!?

Tijd voor Ongehoord Nederland (afdeling badminton)!?

Het moet er maar eens van komen. De nieuwe vrije badmintonfederatie van Nederland: Badminton Holland. Hoe lang moet je wachten op…

30 november 2019

Snel krimpende badmintonbond verviervoudigt kosten bondslidmaatschap recreatieve sporters

Snel krimpende badmintonbond verviervoudigt kosten bondslidmaatschap recreatieve sporters

Badminton Nederland is via een toer van spoedvergaderingen in de verschillende regio's haast aan het maken met het er doorheen…

29 november 2019

Michiel Kruijt en Hanna Couwenhoven regiokampioen in Spijkenisse

Michiel Kruijt en Hanna Couwenhoven regiokampioen in Spijkenisse

Afgelopen weekend werden de Regio Senioren Kampioenschappen (RSK) Zuid-West 2019 gehouden. Michiel Kruijt en Hanna Couwenhoven…

25 november 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!