SportSport

Almere start met zege op VELO

Almere start met zege op VELO

Het nieuwe Almere van coach Dave Khodabux is prima gestart in de Nederlandse Badminton Eredivisie. De Almeerders versloegen VELO in Wateringen met 5-3.

Ken je BV Ribad al?

In de coronaproof gemaakte VELO-hal maakte Ieva Pope haar debuut voor AviAir Almere. Het samenspel met Europees kampioene Cheryl Seinen leek nog wat onwennig in de eerste game tegen Myke Halkema en Milou Lugters en die ging dan ook met 21-16 verloren. Dat gameverlies werd in de tweede game vrij eenvoudig omgezet in een ruime 21-11 winst. Ook de derde game kwamen de dames uit Wateringen er niet aan te pas. Met 21-12 waren Cheryl en Ieva ook nu duidelijke de sterksten.

Dat gold niet voor Alex Vlaar en Sebastiaan Li. Hoewel onze mannen nog met een 11-9 leidden bij de break wonnen Jim Middelburg en Russell Muns de game met 21-17. Op 16-9 achter leek de partij gespeeld. Maar Alex en Sebastiaan knokten zich knap terug tot 18-18 en ineens was alles weer mogelijk. Maar die hoop was van korte duur. Jim en Russell scoorden 3x achtereen en met 21-18 was de nederlaag daar.

Diede Odijk leek op weg naar een simpele zege tegen Hanna Couwenhoven. Een vlotte 11-2 voorsprong en niets leek in de weg te staan voor de gamewinst. Zo was het ook (21-19) al kwam Hanna wel steeds beter in haar spel. De tweede game ging dan ook gelijk op. 11-10 Bij de break en aan het einde van de game wist Diede een gaatje van 3 punten te slaan en kwam bij 20-17 op matchpoint. Op het derde was het raak en met 21-19 toch een 2-0 winst voor de jongste telg in de Almeerse selectie.

Dennis Koppen wachtte een zware partij in zijn heren single. De nieuwe aanwinst van VELO, Nick Fransman, was zijn tegenstander. Nick was in de eerste game een maatje te groot voor Dennis. Via 11-6 ging de winst met 21-10 dan ook naar Nick. In de tweede game deed Dennis prima van zich spreken. Een nipte achterstand van 1 punt bij de break en ging het gelijk op. Maar de singelaar van VELO kon nog een tandje bijschakelen en pakte de game met 21-15. Tussenstand 2-2.

Sebastiaan speelde een uitstekende eerste game tegen Dion Rovers. Op 9-3 al aan zijn derde racket toe vergrootte Sebastiaan nog wel zijn voorsprong maar zag Dion nog wel dichterbij komen. Maar in gevaar kwam de gamewinst nimmer en met 21-15 begon hij redelijk tevreden aan de tweede game. In die game verslapte Sebastiaan en kwam op een 11-7 en 15-11 achterstand. Op tijd weer bij de les scoorde hij 10x achter elkaar en pakte ook de tweede game met 21-15.

Ieva had in de eerste game een zware kluif aan Simone Hermsen. Na een 7-3 achterstand ging Ieva toch met 11-10 in haar voordeel de rust in. Maar Simone vocht zich knap naar een 18-16 voorsprong en werd het toch spannend. Op 22-21 benutte Ieva haar gamepoint en sleepte toch de gamewinst binnen. In de tweede game was het verschil gemaakt. Na 11-6 ging de winst met 21-11 naar Ieva en zette daarmee Almere op een 4-2 voorsprong.

Cheryl en Alex verloren de eerste game na een 13-4 voorsprong tegen Myke en Jim. Met 21-19 in VELO's voordeel was er werk aan de winkel. Een dreun die niet doorwerkte. Het initiatief lag in de tweede game voortdurend bij het Almeerse koppel. Myke en Jim kwamen nog wel iets terug maar met 21-16 moest de derde game de beslissing brengen. Die kende een nagenoeg zelfde verloop als te tweede en opnieuw een 21-16 gamewinst.

Ondertussen hadden Diede en Dennis het onderspit moeten delven tegen Milou en Russell. Weggespeeld werden ze niet maar winst zat er niet in. Vrijwel de gehele partij tegen een achterstand aankijkend moesten Diede en Dennis toezien dat Milou en Russell met 21-15 en 21-18 de winst pakten.

Evenals de eerste wedstrijd van vorig seizoen, ook tegen VELO, weer een 5-3 winst. Een mooi resultaat met het oog op de wedstrijd van komende zaterdag. Dan komt Amersfoort op bezoek dat een knappe 5-3 overwinning boekte op Hoornse BV. Er worden op zaterdag meerdere competitiewedstrijden gespeeld en laat het coronaprotocol niet toe dat er publiek bij aanwezig kan zijn.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!