Nederlandse Badminton Eredivisie: Ook Smashing ten onder tegen Almere

Nederlandse Badminton Eredivisie: Ook Smashing ten onder tegen Almere

Ook de derde wedstrijd van dit seizoen is door Almere gewonnen. In Wijchen werd Smashing met 7-1 verslagen en daarmee klom het naar de tweede plaats. In sporthal Achterlo eindigden alle partijen in twee games.

clubzoeker

Maak kennis met Meerte Loos!

Cheryl Seinen en Kirsten de Wit kenden een bliksemstart in hun partij tegen Denise Hall en Lieke Maes. Na 11-1 was de game al snel gespeeld en met 21-4 leek er niets te vrezen van hun tegenstandsters. Hoewel Cheryl en Kirsten niet zo oppermachtig waren als in de eerste game was ook de tweede toch relatief eenvoudig voor het Almeerse duo. Na 11-6 werd ook deze game gewonnen en met 21-16 was de zege binnen.

Ook voor de heren dubbel was de winst vrij simpel. Sebastiaan Li en Alex Vlaar namen dan na de break (11-8) snel afstand van Brandom Bessem en Yannic Smeets. Met 21-13 kon met een gerust gevoel aan de tweede game worden begonnen. Na 11-6 werd de voorsprong gestaag uitgebouwd maar wisten Brandom en Yannic hun achterstand nog bijna geheel weg te werken. Het sein voor Sebastiaan en Alex op hun goede spel weer op te pakken. Met 21-15 kwam Almere op 2-0.

Voor Diede Odijk een moeilijke partij. Als eerste dame moest zij het opnemen tegen Maureen Zewald. Dat ging eerst gelijk op maar na de break nam Maureen afstand en won de eerste game met 21-14. In de tweede game startte Diede prima. Ze kwam met 9-6 voor maar kon het helaas niet vasthouden. Maureen pakte opnieuw een voorsprong (11-10) en bouwde die verder uit. Diede wist het gat nog wel te verkleinen maar wist niet te voorkomen dat Maureen de game met 21-17 naar zich toetrok.

Voor Dennis was er alles aan gelegen om in zijn partij tegen Teun Gootzen zijn eerste winst binnen te halen. Maar daar leek het niet op. Na 11-8 achter kreeg Dennis op 20-17 nog eens 3 gamepoints tegen. Maar verliezen was geen optie voor hem. Met 5 scores op rij pakte Dennis alsnog de game. Ook in de tweede game ging het vrij moeizaam tot 11-10. Maar toen ging het snel. Het verzet van Teun was gebroken en Dennis kon de game met 21-14 vrij eenvoudig uitspelen. 3-1 voor Almere.

Net als in de dubbel stond Sebastiaan opnieuw tegenover Yannic. Na een voortvarende start kwam Yannic met 11-9 wel dichterbij maar verder liet hij hem niet komen. Een prima tweede deel van de game bracht hem een 21-12 winst. Ook in de tweede game kon Yannic niet voldoende gevaar stichten om het Sebastiaan echt moeilijk te maken. Gedegen speelde hij de game uit en met 21-15 haalde Sebastiaan het vierde punt voor AviAir binnen.

Zonder haar beste spel te laten zien boekte ook Ieva Pope een 2-0 zege. Heel gemakkelijk ging het dan wel niet maar haar zege kwam nimmer in gevaar. Na 11-8 stond er 21-17 op de telborden.

Ook in de tweede game een zelfde beeld. Hoewel Denise het Ieva soms knap lastig maakte werd ook deze game in winst omgezet. Met 21-15 stond er al een ruime 5-1 voorsprong voor Almere op het scorebord.

Die voorsprong kon wel eens met 2 punten worden uitgebreid. Maar de partijen moesten natuurlijk wel eerst gespeeld worden. Cheryl en Dennis hadden weinig moeite met Maureen en Teun. Met 21-14 was de eerste game voor Almere. Ook in de tweede game waren Maureen en Teun niet bij machte om Cheryl en Dennis af te stoppen. Ook deze game (21-12) ging naar Almere.

Nog eenvoudiger ging het Kirsten en Alex af. Na 11-7 werd de versnelling ingezet en liepen ze snel uit naar 21-12. De tweede game leek niet meer dan een formaliteit. Aan de hand van Alex speelde Kirsten ook nu een uitstekende partij. Lieke en Brandon kregen geen moment om in hun spel te komen en met 21-8 was de game snel voorbij.

De winst van de landskampioen was verwacht maar niks is zeker. Met een 7-1 overwinning mee in de tas naar Almere wacht volgende week een dubbelweekend. Zaterdag 26 september komt Hoornse BV op bezoek en een dag later wordt er afgereisd naar het Limburgse Roosteren. Roosterse BC was dit weekend Hoornse BV de baas dus de Almeerders zijn gewaarschuwd.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!