Tegen DKC wordt eerste winst gepakt door VELO

Tegen DKC wordt eerste winst gepakt door VELO

Op zaterdagavond 19 september werd de competitiewedstrijd tegen het Haagse DKC gespeeld in Wateringen. Na een verlies en een gelijkspel tegen respectievelijk Almere en Duinwijck, wilde VELO tegen DKC de eerste winst pakken.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het werd een avond waar topbadminton was te zien en waar de winst inderdaad in Wateringen bleef. VELO won met 5-3 van buur DKC.

De avond startte met de mooiste wedstrijd van de avond: de herendubbel. Gelegenheidsduo Jim Middelburg en Nick Fransman mocht gaan dubbelen omdat Russell Muns deze avond afwezig was. Jim en Nick speelden tegen Nederlands kampioen in de herensingel Mark Caljouw en Michiel Kruijt. Met veel lange en mooie rally's werd het publiek getrakteerd op een fantastische wedstrijd. De eerste set wisten Jim en Nick te winnen en in de tweede set ging het de hele set gelijk op. De mannen van DKC wisten deze set uiteindelijk met 27-25 te winnen. Een derde set moest de winst gaan bepalen. In het begin ging het weer gelijk op, maar de heren van VELO wisten uit te lopen op DKC. Mark en Michiel kwamen nog even terug, maar het winnende punt werd gemaakt door Jim. Deze wedstrijd was reclame voor de badmintonsport.

De dames stonden op de andere baan te dubbelen. Vast duo Myke Halkema en Milou Lugters speelden tegen Marlies Baan en Manon Sibbald. Na twee dubbels te hebben verloren de afgelopen twee weken, werd deze wedstrijd in drie sets gewonnen. Simone Hermsen en Fredrika Lagerstedt mochten daarna aantreden in de singels tegen dezelfde dames van DKC en verloren deze beide. De heren verdeelden de punten eerlijk: Nick won van Tom Blinde en Mark won van Ruben Kweekel.

Als laatst werden uiteraard de gemengddubbels gespeeld. Myke en Jim speelden tegen Michiel en Charissa Kuiper. De spelers van VELO speelden solide en haalden de winst in twee sets binnen. Op de andere baan speelden Ruben en Milou tegen Gijs en Kiona. Deze wedstrijd zou bepalen of de winst in Wateringen zou blijven of dat het gelijkspel zou worden. De eerste set werd goed binnen gehaald door Ruben en Milou. De tweede set ging het iets moeizamer, maar ze vochten voor ieder punt. Met 21-19 werd de tweede set ook gewonnen. Dit betekende een 5-3 overwinning voor VELO.

Volgend weekend speelt het Wateringse team een dubbelweekend. Op zaterdagavond 26 september om 19:00 uur spelen zij een uitwedstrijd in Groningen tegen AMOR. En zondagmiddag 27 september spelen ze een thuiswedstrijd om 14:00 uur tegen Amersfoort in de VELO-hal.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Robin Tabeling start tijdelijk partnerschap met Deense Alexandra Boje

Robin Tabeling start tijdelijk partnerschap met Deense Alexandra Boje

Badmintonner Robin Tabeling begint dit najaar aan een nieuw en tijdelijk partnerschap met de Deense mixspeelster Alexandra Boje.

22 augustus 2024

Onderzoek: Badmintonvaardigheid jeugd neemt op camping niet significant toe

Onderzoek: Badmintonvaardigheid jeugd neemt op camping niet significant toe

Op veel campings in binnen- en buitenland wordt in deze tijd van het jaar badminton gespeeld, maar de vraag is of dat zin heeft.

11 augustus 2024

Olympische Spelen 2024 in Parijs: Viktor Axelsen en An Se Young toernooiwinnaars

Olympische Spelen 2024 in Parijs: Viktor Axelsen en An Se Young toernooiwinnaars

Viktor Axelsen uit Denemarken en An Se Young uit Zuid-Korea wonnen goud in het enkelspel tijdens de Olympische Zomerspelen van…

5 augustus 2024

Na Robin Tabeling stopt ook Selena Piek met topbadminton

Na Robin Tabeling stopt ook Selena Piek met topbadminton

Bij RadiOlympia zei (...) de 32-jarige Piek dat ze haar badmintonracket aan de wilgen hangt.

29 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!