Bijltjesdag in Duitsland voor Nederlandse badmintonners

Bijltjesdag in Duitsland voor Nederlandse badmintonners

Regerend Nederlands Kampioen Mark Caljouw treft zondag 1 november de Franse Bulgaar Toma Popov in de finale van de SaarLorLux Open 2020. Er staat US$ 6.750 op het spel, waarmee Caljouw zijn prijzenpot kan aanvullen tot US$ 52.839. Alle overige Nederlanders werden uitgeschakeld.

Ken je BC Castricum al?

In de halve finale moest de 1.84 meter lange Caljouw op zaterdagmiddag afrekenen met Canadees Brian Yang (WR58). Deze 18-jarige Noord-Amerikaan heeft al zes toernooien bij de senioren gewonnen, al waren dat allemaal international challenges in Zuid-Amerika, waar je als Nederlandse Badminton Eredivisie speler ook nog zomaar de finale in zou kunnen tuimelen.

Mark Caljouw nam in de eerste game vanaf 2-2 al afstand en deed de poort op tijd op slot: 21-18. In de tweede game was het Yang die vanaf dezelfde stand de voorsprong opeiste, maar op 9-9 kwijtraakte aan Mark Caljouw die vijf opeenvolgende punten scoorde: 21-17.

De in Frankrijk woonachtige Toma Popov (WR62) beleeft een succesvolle week in Saarbrücken en knikkerde onder meer de Deen Hans-Kristian Vittinghus (WR42, vijfde geplaatst) het toernooi uit. Mark speelde twee keer eerder tegen Popov en won telkens in twee games, de Bulgaar heeft echter niet stilgezeten en kan het de DKC-speler nog lastig maken in de mannenenkel finale.

Geen geluk in de dubbels

Na een rits mooie wedstrijden sneuvelden Debora Jille en Cheryl Seinen in de halve finale tegen oud-Dutch Open winnaars Gabriela en Stefanie Stoeva - first seeds - uit Bulgarije (WR15). Met 21-8 en 21-17 waren de Nederlandse meiden kansloos of tenminste niet kansrijk. Evenwel is een halve finale voor een hagelnieuw dubbelkoppel van deze aard indrukwekkend.

Finalefavorieten Robin Tabeling en Selena Piek konden hun plaatsing [2] niet waarmaken tegen het Deense duo Mathias Christiansen en Alexandra Boje (WR28). Na 42 minuten trokken de Noord-Europeanen de winst met 21-19 en 21-16 naar zich toe.

Ruben en Jille met tas vol ervaring naar huis

De nailbiter van zaterdag was wel de mannendubbel van Ruben Jille en Ties van der Lecq. Op 20-20 in de eerste game moest verlengd worden en wonnen Denen Jeppe Bay en Lasse Molhede met 22-20. De tweede game zag er slecht uit voor Jille en Van der Lecq, tot 20-20 was er geen moment een Nederlandse voorsprong. Gelukkig kwam er na de 20-22 winst een derde game.

De beslissende game zal nog wel teruggekeken worden als voer voor een wedstrijd- / zelfanalyse. Tot 15-13 was het stuiver wisselen voor beide koppels en toen gebeurde er iets bijzonders. De Nederlanders scoorden vijf punten op rij (15-18) en daarna scoorden de Denen zes punten op rij (21-18). Vreugde voor Jeppe en Lasse, een vast zure nasmaak voor de Papendallers.

Twee weekjes geleden tijdens de Denmark Open 2020 verloren Ties en Ruben nog in twee games van deze tegenstanders, dus de winst zit 'm deze keer in tenminste één game. Dat is bemoedigend.

Klik hier voor een overzicht van de Nederlandse wedstrijden.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Op de eerste dag van de Yonex Swiss Open in Basel kwamen twee Nederlandse koppels in actie in het gemengddubbel. Helaas bleek…

2 maart 2021

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Afgelopen zaterdag 27 februari jl. vond de digitale Bondsvergadering van Badminton Nederland plaats. Alle 11 afgevaardigden waren…

1 maart 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Vanaf dinsdag 2 maart kan er in de St. Jakobshalle in Basel gejaagd worden op US$ 140.000 prijzengeld tijdens de Swiss Open 2021,…

1 maart 2021

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Helaas kunnen we nog niet terug de zaal in, maar vanaf woensdag 3 maart is het wel toegestaan voor jongeren tot 27 jaar om in…

26 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!