SportSport

Bijltjesdag in Duitsland voor Nederlandse badmintonners

Bijltjesdag in Duitsland voor Nederlandse badmintonners

Regerend Nederlands Kampioen Mark Caljouw treft zondag 1 november de Franse Bulgaar Toma Popov in de finale van de SaarLorLux Open 2020. Er staat US$ 6.750 op het spel, waarmee Caljouw zijn prijzenpot kan aanvullen tot US$ 52.839. Alle overige Nederlanders werden uitgeschakeld.

SportSport

Ken je BV Sinar '75 al?

In de halve finale moest de 1.84 meter lange Caljouw op zaterdagmiddag afrekenen met Canadees Brian Yang (WR58). Deze 18-jarige Noord-Amerikaan heeft al zes toernooien bij de senioren gewonnen, al waren dat allemaal international challenges in Zuid-Amerika, waar je als Nederlandse Badminton Eredivisie speler ook nog zomaar de finale in zou kunnen tuimelen.

Mark Caljouw nam in de eerste game vanaf 2-2 al afstand en deed de poort op tijd op slot: 21-18. In de tweede game was het Yang die vanaf dezelfde stand de voorsprong opeiste, maar op 9-9 kwijtraakte aan Mark Caljouw die vijf opeenvolgende punten scoorde: 21-17.

De in Frankrijk woonachtige Toma Popov (WR62) beleeft een succesvolle week in Saarbrücken en knikkerde onder meer de Deen Hans-Kristian Vittinghus (WR42, vijfde geplaatst) het toernooi uit. Mark speelde twee keer eerder tegen Popov en won telkens in twee games, de Bulgaar heeft echter niet stilgezeten en kan het de DKC-speler nog lastig maken in de mannenenkel finale.

Geen geluk in de dubbels

Na een rits mooie wedstrijden sneuvelden Debora Jille en Cheryl Seinen in de halve finale tegen oud-Dutch Open winnaars Gabriela en Stefanie Stoeva - first seeds - uit Bulgarije (WR15). Met 21-8 en 21-17 waren de Nederlandse meiden kansloos of tenminste niet kansrijk. Evenwel is een halve finale voor een hagelnieuw dubbelkoppel van deze aard indrukwekkend.

Finalefavorieten Robin Tabeling en Selena Piek konden hun plaatsing [2] niet waarmaken tegen het Deense duo Mathias Christiansen en Alexandra Boje (WR28). Na 42 minuten trokken de Noord-Europeanen de winst met 21-19 en 21-16 naar zich toe.

Ruben en Jille met tas vol ervaring naar huis

De nailbiter van zaterdag was wel de mannendubbel van Ruben Jille en Ties van der Lecq. Op 20-20 in de eerste game moest verlengd worden en wonnen Denen Jeppe Bay en Lasse Molhede met 22-20. De tweede game zag er slecht uit voor Jille en Van der Lecq, tot 20-20 was er geen moment een Nederlandse voorsprong. Gelukkig kwam er na de 20-22 winst een derde game.

De beslissende game zal nog wel teruggekeken worden als voer voor een wedstrijd- / zelfanalyse. Tot 15-13 was het stuiver wisselen voor beide koppels en toen gebeurde er iets bijzonders. De Nederlanders scoorden vijf punten op rij (15-18) en daarna scoorden de Denen zes punten op rij (21-18). Vreugde voor Jeppe en Lasse, een vast zure nasmaak voor de Papendallers.

Twee weekjes geleden tijdens de Denmark Open 2020 verloren Ties en Ruben nog in twee games van deze tegenstanders, dus de winst zit 'm deze keer in tenminste één game. Dat is bemoedigend.

Klik hier voor een overzicht van de Nederlandse wedstrijden.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

De eerste dag was het vooral uitrusten van de reis. Ik hoorde de verhalen van spelers die te snel wilden gaan trainen en daardoor…

16 mei 2022

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Na een gedwongen onderbreking van twee jaar kon afgelopen weekend een vervolg worden gegeven aan de lange reeks door Badminton…

16 mei 2022

Wie strikt de veters van Mark Caljouw?

Wie strikt de veters van Mark Caljouw?

In de nieuwe podcast van Badminton Inside wordt het transfernieuws rondom BC Drop Shot uitgebreid besproken en laat playing coach…

13 mei 2022

Nederland speelt badminton: kom jij erbij?

Nederland speelt badminton: kom jij erbij?

Badminton is groot in Nederland: ruim 300.000 mensen spelen minstens één keer per maand badminton. Het is de…

11 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!