clubzoeker

Geen Denmark Open 2020 voor trio Tabeling, Piek en Seinen

Geen Denmark Open 2020 voor trio Tabeling, Piek en Seinen

Op dinsdag 13 oktober a.s. gaat - vooralsnog! - de DANISA Denmark Open 2020 van start in Odense, een BWF World Tour Super 750 toernooi met een prijzengeld van US$ 750.000. Olympiër Selena Piek trok zich met haar partners Cheryl Seinen en Robin Tabeling terug uit het toernooi.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het is in Denemarken voornamelijk de jongere garde die aantreedt bij het eerste toernooi in maanden dat door de wereldwijde COVID19-crisis een zwakker deelnemersveld kent.

Nederlands Kampioen mannenenkel Mark Caljouw (WR36) is de hoogst gerankte Nederlandse badmintonner die in Odense in actie komt en hij opent tegen Kalle Koljonen (WR81, Finland). De twee speelden drie keer eerder tegen elkaar en de laatste keer was in Californië tijdens de US Open 2018. Mark won bij elk treffen, maar had tweemaal een driesetter nodig om de Scandinaviër te passeren. Joran Kweekel (WR129) schreef zich in, maar ontbreekt in het lotingsschema.

In het vrouwenenkelspel wordt Nederland niet vertegenwoordigd: badmintonemigrantes Soraya de Visch Eijbergen (WR66, Zwitserland) en Gayle Mahulette (WR113, Denemarken) hebben zich niet ingeschreven. Hun Europese leeftijdsgenote Carolina Marin staat in Odense derde geplaatst en heeft haar comeback na een achillespeesblessure verleden jaar een indrukwekkende invulling gegeven. Ook de vier jaar jongere Mia Blichfeldt - zevende geplaatst - is een zeldzame niet-Aziatische topspeler in de plaatsingslijst.

Ruben Jille en Ties van der Lecq (WR82) starten tegen thuisspelers Jeppe Bay en Lasse Molhede, een nieuw Deens mannendubbelkoppel. De Denen hebben individueel al top 100 ervaring met andere partners, dus Jille en Van der Lecq mogen aan de bak.

Vrouwendubbelkoppel Debora Jille en Alyssa Tirtosentono (WR81) spelen voor het eerst tegen het Duitse tandem Linda Efler en Isabel Herttrich (WR31). De Nederlandse dames moeten een behoorlijk konijn uit de hoge hoed trekken, willen ze de Oosterburen verrassen.

Twee Nederlandse gemengddubbelkoppels

In het gemengddubbel spelen twee Nederlandse koppels: Ties van der Lecq en Debora Jille (WR130) tegen Iben Bergstein en Emil Lauritzen (WR94, Denemarken) en Ruben Jille en Imke van der Aar (WR256) tegen Mathis Thyrri en Mai Surrow (WR84). In beide gevallen is de ranking geen bijzonder bepalende factor en zal het verschil tussen de koppels op de baan uitgemaakt gaan worden.

Klik hier voor een overzicht van alle Nederlandse wedstrijden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!