Prijzenpot badmintonner Selena Piek passeert US$ 150.000 in Birmingham

Prijzenpot badmintonner Selena Piek passeert US$ 150.000 in Birmingham

De volledige Indonesische spelersdelegatie is uit de All England 2021 verwijderd: ze zaten tijdens de heenvlucht in het vliegtuig met een positief geteste medereiziger. Voor Cheryl Seinen en haar dubbelpartner Selena Piek levert het evenwel rechtstreekse doorgang naar de kwartfinale en duizenden euro's op.

clubzoeker

Ken je BV 't Vennewater al?

Nederlandse kopman Mark Caljouw boekte tegen de Thai Khosit Phetpradab een puike overwinning door in 28 minuten met tweemaal 21-7 af te rekenen met zijn tegenstander. Zijn volgende wedstrijd zal tegen de Ier Nhat Nguyen (WR57) zijn, een jonge speler waarvan Mark afgelopen oktober in Saarbrücken nog won in drie games.

Spelers en officials uit Indonesië toernooi uitgezet

Onze ervaren dubbeldames Piek en Seinen krijgen door de excisie van iedereen met een Indonesisch paspoort een enorm cadeau: de prettige 22-20, 21-12 zege over de Zweedse dames Magnusson en Nistad geeft ze direct een plek in de kwartfinale.

Dat is goed voor progressie in het toernooi, de ranglijstpunten, maar ook voor de portemonnee van het Nederlandse duo. Er is veel prijzengeld op te halen in Birmingham en Olympiër Piek passeert deze week met haar persoonlijke schatkist van US$ 147.855,99 ruimschoots de anderhalve ton. Welkome inkomsten na Selena's loonoffer bij materiaalsponsor Yonex en een gedecimeerde toernooikalender.

Ruben Jille houdt niet van verliezen

Zoals verwacht bewezen Nipitphon Phuangphuapet en Tanupat Viriyangkura uit Thailand dat ze een maatje te groot zijn voor Ruben Jille en Ties van der Lecq. In de eerste game namen de Thai vanaf 12-12 afstand tot 14-21. In de tweede game was de voorsprong ook voortdurend aan niet-Nederlandse zijde, maar werd het vanaf 18-18 toch nog spannend. Ruben en Ties moesten met 20-22 buigen en verloren daarmee ook de wedstrijd.

Als de twee mannen dezelfde Instagram-passie hadden als hun selectiegenote Imke van der Aar (deze week niet in Birmingham), dan zou er wellicht iets gepost zijn als "I never lose, I DARE TO LEARN! #shorthair #boy #instagood" Ruben Jille is meer to the point: "HATE LOSING"

Deense oppositie te groot

De dubbelspecialiste Selena Piek draait in Birmingham double duty: naast het vrouwendubbel met Cheryl Seinen reikt ze ook met Robin Tabeling in het gemengddubbel naar een Olympisch ticket.

In de eerste ronde tegen Mathias Christiansen en Alexandra Boje was de tegenstand fors. Na 20 minuutjes zat de eerste game erop met 21-16 in Deens voordeel. De Nederlanders herpakten zich echter snel in de tweede game en openden met een voorsprong. Christiansen en Boje bleven niettemin - met kunst- en vliegwerk - bij de les en trokken de game en daarmee de partij ternauwernood naar zich toe: 22-20. Een voortijdig einde van het avontuur in het gemengddubbel.

Met Caljouw in het mannenenkel en Seinen-Piek in het vrouwendubbel heeft Nederland nog twee ijzers in het badmintonvuur deze week. Fingers crossed.

Klik hier voor een overzicht van de Nederlandse wedstrijden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!