clubzoeker

Nederlandse badmintonelite naar toptoernooi All England Open in Birmingham

Nederlandse badmintonelite naar toptoernooi All England Open in Birmingham

Zelfs zonder buiten coronatijden is de All England een organisatorische ramp als het om tijdsplanning gaat. Ook deze editie van het BWF World Tour Super 1000 toernooi in Birmingham (Engeland) is geen uitzondering: vandaag is speelronde 1 en het speelschema is om 11:00 uur nog niet gepubliceerd. Er staat US$ 850.000 op het spel in het badminton-Wimbledon.

Ken je BC Trilan al?

De loting is echter al wel bekend en in het mannenenkel zien we Nederlander Mark Caljouw (WR36) in dezelfde helft als first seed Kento Momota (WR1). Caljouw opent tegen Khosit PhetPradab (WR34) uit Thailand en de onderlinge head-to-head is 2-1 in Marks voordeel. Maar resultaten uit het verleden lijken hier geen factor te zullen spelen.

Vrouwensingelaars blijven thuis

In het vrouwenenkelspel zien we geen Nederlandse dames terug en dat is gezien het niveau van het toernooi vrij logisch. Op basis van de ranking zouden spelers als Amy Tan (WR317, Denemarken), Gayle Mahulette (WR118, Denemarken) en De Visch Eijbergen (WR67, Zwitserland) normaliter geen toegang hebben tot het toernooi.

In deze COVID19-situatie had laatstgenoemde overigens rechtstreeks in het toernooi gestaan; plek 32 wordt nu in gevuld door de lager gerankte française Marie Batomene (WR71).

Deense dominantie?

Het schema van de mannendubbel leest als een Deense krant: bij liefst zeven van de 32 koppels wappert de Deense vlag. Ruben Jille en Ties van der Lecq (WR63) beginnen echter tegen de Thaise Nipitphon Phuangphuapet en Tanupat Viriyangkura (WR70). De ranking is wellicht wat misleidend: Phuangphuapet is over een paar jaar veteraan en heeft in de top 20-25 gestaan in het verleden.

Zweedse koekjes

Cheryl Seinen en Selena Piek (WR24) zijn niet geplaatst in Birmingham, maar krijgen wel een knapperig Zweeds koekje als openingsronde: Johanna Magnusson en Clara Nistad (WR466). Daarna volgen de nummers zes van de wereld uit Indonesië: Gresyia Polii en Apriyani Rahayu.

Het wordt een kans op revanche (of revenge, zo je wil) voor de Nederlandse meiden, de vorige keer tijdens de Japan Open 2019 verloren ze nog met 21-14 en 21-13. Het is onwaarschijnlijk dat Seinen en Piek nu verrassen, maar ze hebben eerder laten zien dat voorbeschouwingen rechtstreeks de prullenbak in kunnen.

Second seeds in tweede ronde

Piek mag met Robin Tabeling (WR17) trachten de head-to-head met de hoogblonde Alexandra Boje en Mathias Christiansen (WR18, Denemarken) naar 1-3 te brengen. Verleden oktober moesten Selena en Robin nog een twee games verlies incasseren tijdens de SaarLorLux Open en dat kan anders.

Bij winst wachten second seeds Yuta Watanabe en jumpsmash-koningin Arisa Higashino uit Japan (WR6) en met zulke tegenstanders heb je wonderen nodig. Gezegd moet worden dat het Nederlandse duo wel een interessante historie heeft met deze twee Japanners. Dus wie weet...

Klik hier voor een overzicht van de Nederlandse wedstrijden. (Zodra beschikbaar.)

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Eerste nederlaag voor Almere

Eerste nederlaag voor Almere

Na een lange reeks ongeslagen te blijven leed Almere de eerste nederlaag van deze competitie. In Den Haag bleek Drop Shot BC met…

17 januari 2022

Ook Duinwijck ten onder tegen Almere in Nederlandse Badminton Eredivisie

Ook Duinwijck ten onder tegen Almere in Nederlandse Badminton Eredivisie

Ook de vierde wedstrijd in de kampioenspoule leverde winst op voor koploper Almere. Duinwijck ging met 6-2 onderuit in sporthal…

17 januari 2022

VELO Badminton speelt gelijk tegen Haagse Drop Shot

VELO Badminton speelt gelijk tegen Haagse Drop Shot

De avond na de gehouden nieuwe persconferentie mochten er nog steeds geen toeschouwers bij sportwedstrijden aanwezig zijn. VELO…

17 januari 2022

Dutch Junior International in Haarlem opnieuw afgelast

Dutch Junior International in Haarlem opnieuw afgelast

Na de persconferentie van vrijdag 14 januari jl. heeft de organisatie van de Yonex Dutch Junior International besloten de editie…

17 januari 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!