clubzoeker

Nederlandse badmintonelite naar toptoernooi All England Open in Birmingham

Nederlandse badmintonelite naar toptoernooi All England Open in Birmingham

Zelfs zonder buiten coronatijden is de All England een organisatorische ramp als het om tijdsplanning gaat. Ook deze editie van het BWF World Tour Super 1000 toernooi in Birmingham (Engeland) is geen uitzondering: vandaag is speelronde 1 en het speelschema is om 11:00 uur nog niet gepubliceerd. Er staat US$ 850.000 op het spel in het badminton-Wimbledon.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De loting is echter al wel bekend en in het mannenenkel zien we Nederlander Mark Caljouw (WR36) in dezelfde helft als first seed Kento Momota (WR1). Caljouw opent tegen Khosit PhetPradab (WR34) uit Thailand en de onderlinge head-to-head is 2-1 in Marks voordeel. Maar resultaten uit het verleden lijken hier geen factor te zullen spelen.

Vrouwensingelaars blijven thuis

In het vrouwenenkelspel zien we geen Nederlandse dames terug en dat is gezien het niveau van het toernooi vrij logisch. Op basis van de ranking zouden spelers als Amy Tan (WR317, Denemarken), Gayle Mahulette (WR118, Denemarken) en De Visch Eijbergen (WR67, Zwitserland) normaliter geen toegang hebben tot het toernooi.

In deze COVID19-situatie had laatstgenoemde overigens rechtstreeks in het toernooi gestaan; plek 32 wordt nu in gevuld door de lager gerankte française Marie Batomene (WR71).

Deense dominantie?

Het schema van de mannendubbel leest als een Deense krant: bij liefst zeven van de 32 koppels wappert de Deense vlag. Ruben Jille en Ties van der Lecq (WR63) beginnen echter tegen de Thaise Nipitphon Phuangphuapet en Tanupat Viriyangkura (WR70). De ranking is wellicht wat misleidend: Phuangphuapet is over een paar jaar veteraan en heeft in de top 20-25 gestaan in het verleden.

Zweedse koekjes

Cheryl Seinen en Selena Piek (WR24) zijn niet geplaatst in Birmingham, maar krijgen wel een knapperig Zweeds koekje als openingsronde: Johanna Magnusson en Clara Nistad (WR466). Daarna volgen de nummers zes van de wereld uit Indonesië: Gresyia Polii en Apriyani Rahayu.

Het wordt een kans op revanche (of revenge, zo je wil) voor de Nederlandse meiden, de vorige keer tijdens de Japan Open 2019 verloren ze nog met 21-14 en 21-13. Het is onwaarschijnlijk dat Seinen en Piek nu verrassen, maar ze hebben eerder laten zien dat voorbeschouwingen rechtstreeks de prullenbak in kunnen.

Second seeds in tweede ronde

Piek mag met Robin Tabeling (WR17) trachten de head-to-head met de hoogblonde Alexandra Boje en Mathias Christiansen (WR18, Denemarken) naar 1-3 te brengen. Verleden oktober moesten Selena en Robin nog een twee games verlies incasseren tijdens de SaarLorLux Open en dat kan anders.

Bij winst wachten second seeds Yuta Watanabe en jumpsmash-koningin Arisa Higashino uit Japan (WR6) en met zulke tegenstanders heb je wonderen nodig. Gezegd moet worden dat het Nederlandse duo wel een interessante historie heeft met deze twee Japanners. Dus wie weet...

Klik hier voor een overzicht van de Nederlandse wedstrijden. (Zodra beschikbaar.)

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!