Nederlandse badmintonners actief op Spanish Masters in Huelva

Nederlandse badmintonners actief op Spanish Masters in Huelva

Vandaag gaat in Huelva de Spain Masters 2021 van start, een World Tour Super 300 toernooi met een prijzengeld van US$ 140.000. Spaanse furie Carolina Marin is first seed maar heeft zich net als talloze andere spelers teruggetrokken uit het badmintontoernooi.

SportSport

Maak kennis met Sophie van den Broek!

Singelaar Joran Kweekel (WR106) opent tegen Spanjaard Alvaro Vazquez (WR248). De twee speelden in 2018 al eens tegen elkaar en toen won Kweekel met 15-21 en 20-22. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

De ongeplaatste Nederlandse Soraya de Visch Eijbergen (WR67) speelt tegen haar Estlandse juniore Kristin Kuuba (WR51). Ze verloor tijdens het EK Vrouwenteams van februari 2020 nipt van de blondine, maar kan deze week zomaar winnen.

Jille en Van der Lecq achtste geplaatst

Powerhouse Ruben Jille krijgt met Ties van der Lecq (WR56) in de eerste ronde een Spaans duodropje voorgeschoteld: de enkelspel-tegenstander van Joran dubbelt dan met Alejandro Alcala (WR723). Onvoorziene omstandigheden daargelaten lijkt dit een zekerheidje voor de Hollanders.

Bij de vrouwen dubbelt Alyssa Tirtosports-sentono met Instagram-fanate Imke van der Aar (WR218) en dat zou een kort toernooi kunnen worden. Yap Yee en Yap Rui Chen (Maleisië, WR126) wachten aan de overkant van het net en Aziaten met een hogere ranking hebben doorgaans betere odds bij de bookmakers.

Debora Jille, misschien wel Cheryl Seinens nieuwe partner voor OS2024, maakt deze week een Frans dansez-vous met Lea Palermo en is direct achtste geplaatst en start in de tweede ronde. Het vrouwendubbelschema is namelijk gelardeerd met byes. Tegenstanders: de winnaars uit de partij van Alyssa en Imke.

Walk-over bonanza

Spelers die zich terugtrekken van het toernooi, talloze byes, promoties van de reservelijst, walkovers: de Spanish Masters 2021 is een gatenkaastoernooi. Ties en Debora (WR80) profiteren bijvoorbeeld dat ze door een walkover niet tegen YouTubers Jenny Moore en Gregogy Mairs (Engeland, WR212) hoeven te spelen en doorschuiven naar de tweede ronde.

Dat geluk is Ruben en Imke (WR128) niet gegeven. De twee nemen het op tegen Duits koppel Stine K¨spert en Marvin Datko (WR269). Een eerste treffen en ranglijstgewijs zou je mogen concluderen dat de Nederlanders doorgaan naar de volgende ronde.

Klik hier voor een overzicht van de Nederlandse wedstrijden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!