Nederlandse badmintonners actief op Spanish Masters in Huelva

Nederlandse badmintonners actief op Spanish Masters in Huelva

Vandaag gaat in Huelva de Spain Masters 2021 van start, een World Tour Super 300 toernooi met een prijzengeld van US$ 140.000. Spaanse furie Carolina Marin is first seed maar heeft zich net als talloze andere spelers teruggetrokken uit het badmintontoernooi.

Ken je BC Drop Shot al?

Singelaar Joran Kweekel (WR106) opent tegen Spanjaard Alvaro Vazquez (WR248). De twee speelden in 2018 al eens tegen elkaar en toen won Kweekel met 15-21 en 20-22. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

De ongeplaatste Nederlandse Soraya de Visch Eijbergen (WR67) speelt tegen haar Estlandse juniore Kristin Kuuba (WR51). Ze verloor tijdens het EK Vrouwenteams van februari 2020 nipt van de blondine, maar kan deze week zomaar winnen.

Jille en Van der Lecq achtste geplaatst

Powerhouse Ruben Jille krijgt met Ties van der Lecq (WR56) in de eerste ronde een Spaans duodropje voorgeschoteld: de enkelspel-tegenstander van Joran dubbelt dan met Alejandro Alcala (WR723). Onvoorziene omstandigheden daargelaten lijkt dit een zekerheidje voor de Hollanders.

Bij de vrouwen dubbelt Alyssa Tirtosports-sentono met Instagram-fanate Imke van der Aar (WR218) en dat zou een kort toernooi kunnen worden. Yap Yee en Yap Rui Chen (Maleisië, WR126) wachten aan de overkant van het net en Aziaten met een hogere ranking hebben doorgaans betere odds bij de bookmakers.

Debora Jille, misschien wel Cheryl Seinens nieuwe partner voor OS2024, maakt deze week een Frans dansez-vous met Lea Palermo en is direct achtste geplaatst en start in de tweede ronde. Het vrouwendubbelschema is namelijk gelardeerd met byes. Tegenstanders: de winnaars uit de partij van Alyssa en Imke.

Walk-over bonanza

Spelers die zich terugtrekken van het toernooi, talloze byes, promoties van de reservelijst, walkovers: de Spanish Masters 2021 is een gatenkaastoernooi. Ties en Debora (WR80) profiteren bijvoorbeeld dat ze door een walkover niet tegen YouTubers Jenny Moore en Gregogy Mairs (Engeland, WR212) hoeven te spelen en doorschuiven naar de tweede ronde.

Dat geluk is Ruben en Imke (WR128) niet gegeven. De twee nemen het op tegen Duits koppel Stine K¨spert en Marvin Datko (WR269). Een eerste treffen en ranglijstgewijs zou je mogen concluderen dat de Nederlanders doorgaan naar de volgende ronde.

Klik hier voor een overzicht van de Nederlandse wedstrijden.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek: I'm coming home

Selena Piek: I'm coming home

That's it. Our Olympic road is ending in the quarterfinals. Tried to gave it our all but the Koreans were simply better today.

29 juli 2021

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

That’s how I am feeling right now. Crazy how sports can go. If you would have told me up front that I would reach the last 16…

29 juli 2021

Badmintonner Mark Caljouw loopt kwartfinales in enkelspel net mis

Badmintonner Mark Caljouw loopt kwartfinales in enkelspel net mis

Badmintonner Mark Caljouw is op de Olympische Spelen gestrand in de achtste finales. Hij verloor in de knock-outfase in drie…

29 juli 2021

Kwartfinale eindstation voor badmintonners Piek en Seinen op Olympische Zomerspelen in Japan

Kwartfinale eindstation voor badmintonners Piek en Seinen op Olympische Zomerspelen in Japan

De Koreaanse weerstand in de kwartfinale van het badmintontoernooi op de Olympische Zomerspelen in Tokio was uiteindelijk te…

29 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!