Joran Kweekel wil Nederlands Kampioen worden

Joran Kweekel wil Nederlands Kampioen worden

De tweede singelaar van Nederland heeft zich in september 2018 vier doelen gesteld met als belangrijkste: Nederlands Kampioen. Joran Kweekel moet alleen landgenoot Mark Caljouw boven zich dulden, maar dat is meteen ook de sterkst mogelijke tegenstander op landelijk niveau.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het lijstje doelen is langer dan 'alleen maar' die nationale titel. Joran wil graag binnenstormen in de top 20 van de wereld, medailleren op de Europese Kampioenschappen én een Super Series toernooi winnen.

Dat laatste doel is buitengewoon lastig: het format van de Super Series is namelijk al in 2017 met pensioen gegaan. En de vervanger, de BWF World Tour, is van een hoog niveau waarbij inschrijven geen garantie voor toelating is.

FZ Forza ingeruild voor Adidas

De laatste jaren was Joran Kweekel één van de talloze spelers in Nederland die FZ Forza als materiaalsponsor hebben. In navolging van onder meer Soraya de Visch Eijbergen en Wessel van der Aar heeft Adidas Badminton nu ook de boomlange Kweekel onder contract: alleen de badmintonschoenen komen nog van zijn oud-sponsor.

Joran is #HereToCreate. We gaan zien of dat ook met zijn vier doelen lukt: geluk dwing je af, toch?

Klik hier voor het spelersprofiel van Joran Kweekel.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Badminton Nederland heeft een fantastische prijs gewonnen op de Annual General Meeting (AGM) van de Badminton World Federation…

27 mei 2023

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

De Tuchtcommissie van Badminton Nederland heeft op woensdag 19 april jl. een uitspraak gedaan. De uitspraak betrof het beroep dat…

26 mei 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

In de finale van het bekertoernooi van Badminton Nederland in Den Haag was de formatie uit Flevoland met 3-0 te sterk voor DKC 2.

20 mei 2023

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

In een sporthal ergens in Denemarken ontwikkelde Marcus Rindshoj een vernietigend badmintonwapen. Een nieuwe service, die…

17 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!