Joran Kweekel wil Nederlands Kampioen worden

Joran Kweekel wil Nederlands Kampioen worden

De tweede singelaar van Nederland heeft zich in september 2018 vier doelen gesteld met als belangrijkste: Nederlands Kampioen. Joran Kweekel moet alleen landgenoot Mark Caljouw boven zich dulden, maar dat is meteen ook de sterkst mogelijke tegenstander op landelijk niveau.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het lijstje doelen is langer dan 'alleen maar' die nationale titel. Joran wil graag binnenstormen in de top 20 van de wereld, medailleren op de Europese Kampioenschappen én een Super Series toernooi winnen.

Dat laatste doel is buitengewoon lastig: het format van de Super Series is namelijk al in 2017 met pensioen gegaan. En de vervanger, de BWF World Tour, is van een hoog niveau waarbij inschrijven geen garantie voor toelating is.

FZ Forza ingeruild voor Adidas

De laatste jaren was Joran Kweekel één van de talloze spelers in Nederland die FZ Forza als materiaalsponsor hebben. In navolging van onder meer Soraya de Visch Eijbergen en Wessel van der Aar heeft Adidas Badminton nu ook de boomlange Kweekel onder contract: alleen de badmintonschoenen komen nog van zijn oud-sponsor.

Joran is #HereToCreate. We gaan zien of dat ook met zijn vier doelen lukt: geluk dwing je af, toch?

Klik hier voor het spelersprofiel van Joran Kweekel.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling naar finale gemengddubbel

Selena Piek en Robin Tabeling naar finale gemengddubbel

Titelverdedigers Robin Tabeling / Selena Piek hebben zaterdag de finale van het gemengddubbel op de Yonex Dutch Open gehaald. Het…

16 oktober 2021

Doek valt voor Alyssa Tirtosentono en Imke van der Aar

Doek valt voor Alyssa Tirtosentono en Imke van der Aar

Het Nederlandse vrouwendubbel speelde vanmiddag in Topsportcentrum Almere een aantrekkelijke halve finale tegen Johanna Magnusson…

16 oktober 2021

Drie Nederlandse dubbels naar halve finales op Yonex Dutch Open

Drie Nederlandse dubbels naar halve finales op Yonex Dutch Open

De vrouwendubbels Van der Aar / Tirtosentono en Jille / Seinen en het gemengddubbel Piek / Tabeling hebben de halve finales…

16 oktober 2021

Nederlandse vrouwendubbels naar kwartfinales op Yonex Dutch Open

Nederlandse vrouwendubbels naar kwartfinales op Yonex Dutch Open

De Nederlandse vrouwendubbels Debora Jille / Cheryl Seinen en Alyssa Tirtosentono / Imke van der Aar hebben zich geplaatst voor…

15 oktober 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!