SportSport

Kwartfinale eindstation voor badmintonners Piek en Seinen op Olympische Zomerspelen in Japan

Kwartfinale eindstation voor badmintonners Piek en Seinen op Olympische Zomerspelen in Japan

De Koreaanse weerstand in de kwartfinale van het badmintontoernooi op de Olympische Zomerspelen in Tokio was uiteindelijk te groot voor Selena Piek en Cheryl Seinen. Met 21-8 en 21-17 verlies eindigde de Olympische campagne voor de Nederlandse dames.

SportSport

Ken je BC De Zwaluwen al?

De vrouwendubbel startte met een hoog tempo in de eerste game: binnen negen minuten liepen Koreanen Lee en Shin uit naar een 11-6 voorsprong tijdens de mid-game interval. Met name Piek maakte wat foutjes die in het scoreverloop kostbaar bleken.

De Aziatische grip op de partij werd verder versterkt in de tweede helft van de openingsgame. Met hier en daar een lange rally bleven de meeste slagenwisselingen toch onder de tien en in Koreaans voordeel. Op het scorebord verscheen dan ook 21-8 na 16 minuutjes, een zakelijke executie.

Goede comeback in tweede game

Aan plaatsvervangend bondscoach Eefje Muskens OLY de taak om het Nederlandse vrouwenduo weer terug op de rails te krijgen in de tweede game. Dat leek direct effect te sorteren, aangezien Piek en Seinen goed aansluiting hielden bij de scoringsdrang van Lee en Shin. Op 11-7 voorsprong was er ruimte voor een extra coachingmoment van Muskens.

Gelijk aan de eerste game waren het wederom de Koreanen die het eerste punt scoorden en Piek en Seinen leken zich niet aan die dominantie te kunnen ontworstelen. Binnen no time sprintten Lee en Shin naar 17-9 voorsprong.

Daar leek een kanteling in de wedstrijd te komen en het Nederlandse duo streed terug naar 19-15 in een game die op dat moment al 20 minuten duurde. Het werd zelfs 19-17. Helaas volgde net op tijd de genadeklap: 21-17 voor Lee en Shin.

Vanaf nu: Cheryl Seinen OLY

Een déjà vu voor Selena Piek en een prachtig Olympisch debuut voor Cheryl Seinen: ze keren terug in Nederland met een Olympische herinnering die terechte waardering verdient. Hopelijk komt de publieke huldiging tijdens het afgeschaalde Dutch Open toernooi later dit jaar.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Meerdere Nederlanders eerste geplaatst bij Yonex Dutch Open 2022 in Almere

Meerdere Nederlanders eerste geplaatst bij Yonex Dutch Open 2022 in Almere

Dinsdag 27 september is de loting verricht voor de Yonex Dutch Open 2022. In drie van de vijf onderdelen staan Nederlandse…

28 september 2022

Zakelijk overwinning op Smashing door Almere

Zakelijk overwinning op Smashing door Almere

Almere mocht zondagmiddag tegen Smashing uit Wijchen aantreden met een gewijzigde opstelling ten opzichte van de afgelopen twee…

27 september 2022

Zo speel jij een onbezorgd potje badminton

Zo speel jij een onbezorgd potje badminton

Wanneer we het hebben over badminton, dan ziet iedereen vaak het beeld voor zich van een stel mensen die onbeholpen proberen de…

27 september 2022

Wereldranglijst Badminton op 27 september 2022: Gayle Mahulette passeert eeuwige rivale Soraya de Visch Eijbergen

Wereldranglijst Badminton op 27 september 2022: Gayle Mahulette passeert eeuwige rivale Soraya de Visch Eijbergen

De wereldranglijst badminton wordt elke week bijgewerkt. Singelaar en badmintonvlogger Gayle Mahulette staat voor het eerst in…

27 september 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!