Kwartfinale eindstation voor badmintonners Piek en Seinen op Olympische Zomerspelen in Japan

Kwartfinale eindstation voor badmintonners Piek en Seinen op Olympische Zomerspelen in Japan

De Koreaanse weerstand in de kwartfinale van het badmintontoernooi op de Olympische Zomerspelen in Tokio was uiteindelijk te groot voor Selena Piek en Cheryl Seinen. Met 21-8 en 21-17 verlies eindigde de Olympische campagne voor de Nederlandse dames.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De vrouwendubbel startte met een hoog tempo in de eerste game: binnen negen minuten liepen Koreanen Lee en Shin uit naar een 11-6 voorsprong tijdens de mid-game interval. Met name Piek maakte wat foutjes die in het scoreverloop kostbaar bleken.

De Aziatische grip op de partij werd verder versterkt in de tweede helft van de openingsgame. Met hier en daar een lange rally bleven de meeste slagenwisselingen toch onder de tien en in Koreaans voordeel. Op het scorebord verscheen dan ook 21-8 na 16 minuutjes, een zakelijke executie.

Goede comeback in tweede game

Aan plaatsvervangend bondscoach Eefje Muskens OLY de taak om het Nederlandse vrouwenduo weer terug op de rails te krijgen in de tweede game. Dat leek direct effect te sorteren, aangezien Piek en Seinen goed aansluiting hielden bij de scoringsdrang van Lee en Shin. Op 11-7 voorsprong was er ruimte voor een extra coachingmoment van Muskens.

Gelijk aan de eerste game waren het wederom de Koreanen die het eerste punt scoorden en Piek en Seinen leken zich niet aan die dominantie te kunnen ontworstelen. Binnen no time sprintten Lee en Shin naar 17-9 voorsprong.

Daar leek een kanteling in de wedstrijd te komen en het Nederlandse duo streed terug naar 19-15 in een game die op dat moment al 20 minuten duurde. Het werd zelfs 19-17. Helaas volgde net op tijd de genadeklap: 21-17 voor Lee en Shin.

Vanaf nu: Cheryl Seinen OLY

Een déjà vu voor Selena Piek en een prachtig Olympisch debuut voor Cheryl Seinen: ze keren terug in Nederland met een Olympische herinnering die terechte waardering verdient. Hopelijk komt de publieke huldiging tijdens het afgeschaalde Dutch Open toernooi later dit jaar.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

De eerste dag was het vooral uitrusten van de reis. Ik hoorde de verhalen van spelers die te snel wilden gaan trainen en daardoor…

16 mei 2022

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Na een gedwongen onderbreking van twee jaar kon afgelopen weekend een vervolg worden gegeven aan de lange reeks door Badminton…

16 mei 2022

Wie strikt de veters van Mark Caljouw?

Wie strikt de veters van Mark Caljouw?

In de nieuwe podcast van Badminton Inside wordt het transfernieuws rondom BC Drop Shot uitgebreid besproken en laat playing coach…

13 mei 2022

Nederland speelt badminton: kom jij erbij?

Nederland speelt badminton: kom jij erbij?

Badminton is groot in Nederland: ruim 300.000 mensen spelen minstens één keer per maand badminton. Het is de…

11 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!