Kwartfinale eindstation voor badmintonners Piek en Seinen op Olympische Zomerspelen in Japan

Kwartfinale eindstation voor badmintonners Piek en Seinen op Olympische Zomerspelen in Japan

De Koreaanse weerstand in de kwartfinale van het badmintontoernooi op de Olympische Zomerspelen in Tokio was uiteindelijk te groot voor Selena Piek en Cheryl Seinen. Met 21-8 en 21-17 verlies eindigde de Olympische campagne voor de Nederlandse dames.

SportSport

Maak kennis met Mats Duwel!

De vrouwendubbel startte met een hoog tempo in de eerste game: binnen negen minuten liepen Koreanen Lee en Shin uit naar een 11-6 voorsprong tijdens de mid-game interval. Met name Piek maakte wat foutjes die in het scoreverloop kostbaar bleken.

De Aziatische grip op de partij werd verder versterkt in de tweede helft van de openingsgame. Met hier en daar een lange rally bleven de meeste slagenwisselingen toch onder de tien en in Koreaans voordeel. Op het scorebord verscheen dan ook 21-8 na 16 minuutjes, een zakelijke executie.

Goede comeback in tweede game

Aan plaatsvervangend bondscoach Eefje Muskens OLY de taak om het Nederlandse vrouwenduo weer terug op de rails te krijgen in de tweede game. Dat leek direct effect te sorteren, aangezien Piek en Seinen goed aansluiting hielden bij de scoringsdrang van Lee en Shin. Op 11-7 voorsprong was er ruimte voor een extra coachingmoment van Muskens.

Gelijk aan de eerste game waren het wederom de Koreanen die het eerste punt scoorden en Piek en Seinen leken zich niet aan die dominantie te kunnen ontworstelen. Binnen no time sprintten Lee en Shin naar 17-9 voorsprong.

Daar leek een kanteling in de wedstrijd te komen en het Nederlandse duo streed terug naar 19-15 in een game die op dat moment al 20 minuten duurde. Het werd zelfs 19-17. Helaas volgde net op tijd de genadeklap: 21-17 voor Lee en Shin.

Vanaf nu: Cheryl Seinen OLY

Een déjà vu voor Selena Piek en een prachtig Olympisch debuut voor Cheryl Seinen: ze keren terug in Nederland met een Olympische herinnering die terechte waardering verdient. Hopelijk komt de publieke huldiging tijdens het afgeschaalde Dutch Open toernooi later dit jaar.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Win te gekke prijzen met je Dutch Open 2021 toegangskaartje!

Win te gekke prijzen met je Dutch Open 2021 toegangskaartje!

Over drie weken is het al zover! Dan begint de 72e editie van de Yonex Dutch Open! In Topsportcentrum Almere strijden…

23 september 2021

Update Badmintonprotocol per 25 september 2021

Update Badmintonprotocol per 25 september 2021

Vanaf aanstaande zaterdag 25 september treden er zowel nieuwe versoepelingen als coronamaatregelen op voor de badmintonsport.

23 september 2021

Derde speelronde Nederlandse Badminton Eredivisie: loopt Drop Shot nog verder uit?

Derde speelronde Nederlandse Badminton Eredivisie: loopt Drop Shot nog verder uit?

In de derde ronde van de Nederlandse Badminton Eredivisie worden alle wedstrijden op zaterdagavond 25 september gespeeld. Drop…

23 september 2021

Duinwijck pakt door met winst in Nederlandse Badminton Eredivisie

Duinwijck pakt door met winst in Nederlandse Badminton Eredivisie

Op zaterdagavond 18 september om 19:00 uur was de tweede competitie wedstrijd van team 1 tegen VELO. Deze werd gespeeld in onze…

20 september 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!