SportSport

Kwartfinale eindstation voor badmintonners Piek en Seinen op Olympische Zomerspelen in Japan

Kwartfinale eindstation voor badmintonners Piek en Seinen op Olympische Zomerspelen in Japan

De Koreaanse weerstand in de kwartfinale van het badmintontoernooi op de Olympische Zomerspelen in Tokio was uiteindelijk te groot voor Selena Piek en Cheryl Seinen. Met 21-8 en 21-17 verlies eindigde de Olympische campagne voor de Nederlandse dames.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De vrouwendubbel startte met een hoog tempo in de eerste game: binnen negen minuten liepen Koreanen Lee en Shin uit naar een 11-6 voorsprong tijdens de mid-game interval. Met name Piek maakte wat foutjes die in het scoreverloop kostbaar bleken.

De Aziatische grip op de partij werd verder versterkt in de tweede helft van de openingsgame. Met hier en daar een lange rally bleven de meeste slagenwisselingen toch onder de tien en in Koreaans voordeel. Op het scorebord verscheen dan ook 21-8 na 16 minuutjes, een zakelijke executie.

Goede comeback in tweede game

Aan plaatsvervangend bondscoach Eefje Muskens OLY de taak om het Nederlandse vrouwenduo weer terug op de rails te krijgen in de tweede game. Dat leek direct effect te sorteren, aangezien Piek en Seinen goed aansluiting hielden bij de scoringsdrang van Lee en Shin. Op 11-7 voorsprong was er ruimte voor een extra coachingmoment van Muskens.

Gelijk aan de eerste game waren het wederom de Koreanen die het eerste punt scoorden en Piek en Seinen leken zich niet aan die dominantie te kunnen ontworstelen. Binnen no time sprintten Lee en Shin naar 17-9 voorsprong.

Daar leek een kanteling in de wedstrijd te komen en het Nederlandse duo streed terug naar 19-15 in een game die op dat moment al 20 minuten duurde. Het werd zelfs 19-17. Helaas volgde net op tijd de genadeklap: 21-17 voor Lee en Shin.

Vanaf nu: Cheryl Seinen OLY

Een déjà vu voor Selena Piek en een prachtig Olympisch debuut voor Cheryl Seinen: ze keren terug in Nederland met een Olympische herinnering die terechte waardering verdient. Hopelijk komt de publieke huldiging tijdens het afgeschaalde Dutch Open toernooi later dit jaar.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

De Nederlandse Badminton Eredivisie bestaat volgende seizoen uit acht teams. Hoornse en AMOR hebben zich teruggetrokken.

31 mei 2023

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Afgelopen april werd bij VELO in Wateringen de Dutch International gespeeld. Daar trof ik de bondscoach voor de Nederlandse…

31 mei 2023

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

De BWF heeft besloten om het verbod op de spinservice te verlengen tot en met de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs…

30 mei 2023

Doek valt voor spinservice in badminton: tot en met de Spelen verboden

Doek valt voor spinservice in badminton: tot en met de Spelen verboden

Het doek lijkt definitief gevallen voor de spinservice, die de badmintonwereld recentelijk op zijn kop zette. De bijna niet te…

29 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!