clubzoeker

Loting TOKYO2020 badmintonners bekendgemaakt

Loting TOKYO2020 badmintonners bekendgemaakt

Tijdens de lotingsceremonie op het YouTube-kanaal van de Badminton World Federation is duidelijk geworden in welke groepen Mark Caljouw, dubbel Seinen / Piek en gemengddubbel Tabeling / Piek geloot zijn.

Maak kennis met Andy Buijk!

De loting vond in omgekeerde volgorde plaats, waardoor begonnen werd met gemengdubbel.

Robin Tabeling en Selena Piek (WR18) hebben geen geluk met de loting: het koningspaar van het Nederlandse badminton is ingeloot bij first seeds Zhen Si Wei en Huang Ya Qiong uit China (WR1). In dezelfde groep: Seo Seungjae en Chae Yujung (Zuid-Korea, WR6) en Adham Hatem Elgamal en Doha Hany (Egypte, WR52).

Double duty voor Selena Piek

Badmintonfanate Piek komt ook in het vrouwendubbeluit en daar mag ze het met haar dubbelmaatje Cheryl Seinen (WR17) opnemen tegen de Japanse third seeds Mayu Matsumoto en Wakana Nagahara (WR1). Elders in het schema: de Canadese Kristen Tsai en Rachel Honderich (WR24) en de Egyptisch Doha Hany en Hadia Hosny (WR37). Tweemaal een treffen met Doha Hany voor Piek dus, een continentaal Afrikaanse die liefst in drie onderdelen meedoet!

Mark Caljouw mag aan de bak

Het kwalificeren voor de Olympische Spelen is als onderdaan van het NOC*NSF al buitengewoon lastig, aangezien dit NOC hogere eisen stelt dan het IOC. Caljouw (WR29) wil echter niet alleen voor het deelnamevaantje naar Tokio of de suffix OLY die hij nadien mag voeren achter zijn naam.

In de groepsfase treft de Haagse badmintonner Sai Praneeth B. (India, WR15) en Israëlier Misha Zilberman (WR47). Deze loting biedt perspectief voor de kopman van de nationale selectie in Papendal.

Video loting

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Alida Chen en Amy Tan verrassen in vrouwenenkel op NK Badminton 2023

Alida Chen en Amy Tan verrassen in vrouwenenkel op NK Badminton 2023

Op het NK Badminton 2023 hebben Alida Chen en Amy Tan voor een verrassing gezorgd in het vrouwenenkel. In Topsportcentrum Almere…

4 februari 2023

Titelfavorieten naar kwartfinales NK Badminton 2023

Titelfavorieten naar kwartfinales NK Badminton 2023

Op het NK Badminton 2023 in Topsportcentrum Almere hebben de titelfavorieten geen fout gemaakt in de eerste ronde.

4 februari 2023

Talenten laten zich zien op kwalificatietoernooi NK Badminton 2023

Talenten laten zich zien op kwalificatietoernooi NK Badminton 2023

In Topsportcentrum Almere werd vrijdag het kwalificatietoernooi van de FZ Forza - Nederlandse Loterij NK Badminton 2023 gespeeld.…

3 februari 2023

NK Badminton 2023 van start in Almere

NK Badminton 2023 van start in Almere

Badmintonliefhebbers opgelet! Het is tijd voor een weekend vol topbadminton. Vandaag is de start van de Nederlandse…

3 februari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!