clubzoeker

Loting TOKYO2020 badmintonners bekendgemaakt

Loting TOKYO2020 badmintonners bekendgemaakt

Tijdens de lotingsceremonie op het YouTube-kanaal van de Badminton World Federation is duidelijk geworden in welke groepen Mark Caljouw, dubbel Seinen / Piek en gemengddubbel Tabeling / Piek geloot zijn.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De loting vond in omgekeerde volgorde plaats, waardoor begonnen werd met gemengdubbel.

Robin Tabeling en Selena Piek (WR18) hebben geen geluk met de loting: het koningspaar van het Nederlandse badminton is ingeloot bij first seeds Zhen Si Wei en Huang Ya Qiong uit China (WR1). In dezelfde groep: Seo Seungjae en Chae Yujung (Zuid-Korea, WR6) en Adham Hatem Elgamal en Doha Hany (Egypte, WR52).

Double duty voor Selena Piek

Badmintonfanate Piek komt ook in het vrouwendubbeluit en daar mag ze het met haar dubbelmaatje Cheryl Seinen (WR17) opnemen tegen de Japanse third seeds Mayu Matsumoto en Wakana Nagahara (WR1). Elders in het schema: de Canadese Kristen Tsai en Rachel Honderich (WR24) en de Egyptisch Doha Hany en Hadia Hosny (WR37). Tweemaal een treffen met Doha Hany voor Piek dus, een continentaal Afrikaanse die liefst in drie onderdelen meedoet!

Mark Caljouw mag aan de bak

Het kwalificeren voor de Olympische Spelen is als onderdaan van het NOC*NSF al buitengewoon lastig, aangezien dit NOC hogere eisen stelt dan het IOC. Caljouw (WR29) wil echter niet alleen voor het deelnamevaantje naar Tokio of de suffix OLY die hij nadien mag voeren achter zijn naam.

In de groepsfase treft de Haagse badmintonner Sai Praneeth B. (India, WR15) en Israëlier Misha Zilberman (WR47). Deze loting biedt perspectief voor de kopman van de nationale selectie in Papendal.

Video loting

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!