Almere start Nederlandse Badminton Eredivisie seizoen met winst

Almere start Nederlandse Badminton Eredivisie seizoen met winst

Almere heeft in zijn eerste wedstrijd van dit seizoen een 5-3 overwinning behaalt op VELO. Gemakkelijk ging het niet voor het jonge team van coach Dave Khodabux maar het bleek uiteindelijk wel de sterkste. Het is de eerste wedstrijd sinds de competitie bijna een jaar geleden door coronamaatregelen werd stilgelegd.

Ken je BV Slotermeer al?

Een pittige partij voor Alex Vlaar en Timo Stoffelen. VELO bracht Nick Fransman en Jim Middelburg in de heren dubbel en die waren oppermachtig in de eerste game (21-14)en troefden onze mannen op de meeste fronten af. Maar het herstel in de tweede game was knap. Een handvol gamepunten waren genoeg om deze game binnen te slepen: 21-18. De derde game ging gelijk op maar in het tweede deel wisten Nick en Jim een gaatje te slaan wat Alex en Timo niet weer wisten te dichten. Met 21-18 ging de winst ging de partij naar VELO.

Een stuk eenvoudiger was de partij voor Cheryl Seinen en Kirsten de Wit. Met 21-11 hadden Myke Halkema en Fredrika Lagerstedt weinig in te brengen. In de tweede game konden ze tot de rust volgen maar in het vervolg liepen Cheryl en Kirsten soeverein uit naar de winst. Met 21-12 stond de wedstrijd op 1-1.

Dennis Koppen moest alles uit de kast halen om Dion Rovers eronder te krijgen. De winst kwam in de eerste game dan wel niet direct in gevaar maar hij kwam in de tweede game op 11-7 achter. Maar in het tweede deel vocht Dennis zich knap terug naar 14-14 en trok de partij toch relatief eenvoudig naar zich toe met 21-15. Daarmee zette hij Almere op een 2-1 voorsprong.

Een raketstart voor Diede Odijk in haar partij tegen Hanna Couwenhoven en leek de eerste game eenvoudig binnen te halen. Maar niets was minder waar. Hanna kwam sterk terug en bracht Diede nog even aan het wankelen. Maar Diede trok toch aan het langste eind en trok met 21-19 de game toch over de streep. Ook de tweede game was geen makkie maar ook nu bleek ze de sterkste. Met 21-18 bracht ze de voorsprong op 3-1.

Aan Sebastiaan Li de zware taak om tegen Nick Fransman een goede resultaat te halen. Helaas zat dat er vanaf het begin niet in. Nick overklaste Sebastiaan en dat bleek uit de cijfers: 21-7 en 21-10.

Aan spanning geen tekort in de partij van Ieva Pope tegen Fredrika Lagerstedt. De Zweedse kreeg 4 gamepoints waarvan Ieva er 3 weg wist te werken. Maar het laatste gamepoint bleek voldoende voor Fredrika om de game winnend af te sluiten. Ook de tweede leek naar Fredrika te gaan maar op weg naar een aantal matchpoints wist Ieva de partij te kantelen en sloeg op haar eerste gamepoint toe. Die dreun kwam Fredrika niet meer te boven en pakte Ieva afgetekend de derde game met 21-11 en bracht daarmee de tussenstand op 4-2 in Almeers voordeel.

De eerste mix was die tussen Alex en Kirsten en Jim en Myke. Het begin was prima en met 11-9 was daar de voorsprong. Maar het sterke duo uit Wateringen kwamen langszij en pakten nipt de eerste game met 21-19. De tweede game was er steeds een achterstand. Na 11-6 leek winst Jim en Myke niets in de weg te staan maar aan het eind wisten Alex en Kirsten nog de achterstand nog wel te verkleinen. Maar met 21-17 ging die toch naar VELO. Er had wellicht meer ingezeten als de foutenlast minder hoog was geweest.

De winst moest dan worden veilig gesteld in de tweede mix van Cheryl en Timo. Maar die kwamen in de eerste game niet lekker in hun spel en daar profiteerden Veda Diemel en Ruben Kweekel van. Zij pakten de game met 21-15 en de winst kwam daarmee echt in gevaar. Gelukkig herpakte het Almeerse duo zich en trokken met 21-13 de stand weer gelijk. De beslissende derde game hadden Cheryl en Timo weinig meer te duchten van hun tegenstanders en met 21-8 werd de winst alsnog veilig gesteld. Eindstand Almere - VELO 5-3.

Volgende week zondag komt Amersfoort, met o.a. Jelle Maas, op bezoek. Amersfoort won zijn eerste wedstrijd tegen Hoornse BV met 6-2. De wedstrijd in sporthal Raggers begint om 14.00 uur.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!